Κυρ. Μητσοτάκης: Εντός Αυγούστου οι πρώτες εκταμιεύσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης

«Το αρχικό σχέδιο έχει ήδη εγκριθεί, εκτιμώ ότι θα έχουμε τις πρώτες εκταμιεύσεις, τα πρώτα 4 δισ. ευρώ πολύ σύντομα» δήλωσε ο πρωθυπουργός

Ίσως και μέχρι τα τέλη Αυγούστου θα γίνουν οι πρώτες εκταμιεύσεις για τη χώρα μας από το Ταμείο Ανάκαμψης δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Το αρχικό σχέδιο έχει ήδη εγκριθεί, εκτιμώ ότι θα έχουμε τις πρώτες εκταμιεύσεις, τα πρώτα 4 δισ. ευρώ πολύ σύντομα» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Όπως εξήγησε ο χρόνος εκταμίευσης «θα εξαρτηθεί από την ταχύτητα από την οποία θα εγκριθούν τα υπόλοιπα σχέδια αλλά ας κρατήσουμε τη μεγάλη εικόνα το πόσο γρήγορα κινηθήκαμε και πως μέσα σε ένα χρόνο κάτι το οποίο φάνταζε σενάριο επιστημονικής φαντασίας πέρυσι τον Μάρτιο έγινε τελικά πραγματικότητα».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι «θετική η γενικότερη εκτίμηση για την ευρωπαϊκή οικονομία» συμπληρώνοντας με νόημα ότι «το ίδιο πιστεύω και για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας»

«Είμαι εξαιρετικά αισιόδοξος για τη δυνατότητα της χώρας μας να απορροφήσει αυτούς τους πόρους και για το τεράστιο αναπτυξιακό όφελος κυρίως για τη δημιουργία πολλών θέσεων εργασίας» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα