Κυρανάκης: «Ο κ. Κοντονής αντιμετωπίζει τη Δικαιοσύνη ως τσιφλίκι του»

Με σκληρή γλώσσα απάντησε, στα όσα είπε για εκείνον σε συνέντευξη του στον ρ/σ «Στο Κόκκινο» ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, ο αν. εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

«Ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο άνθρωπος που αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία ότι αντιμετωπίζει τη Δικαιοσύνη ως τσιφλίκι του, προσποιείται ότι θίχτηκε από τις δηλώσεις μου», σημειώνει ο κ. Κυρανάκης και του θυμίζει τα εξής:

Ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, 23/7/2017: «Συστηματικά και μεθοδικά επιχειρείται εδώ και καιρό η πλήρης υποταγή και χειραγώγηση της Δικαιοσύνης ώστε να λειτουργεί όχι ως ανεξάρτητη εξουσία αλλά ως κυβερνητικός μηχανισμός».

Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νίκος Σακελλαρίου, 10/12/2017: «Καταγγέλλω ωμή παρέμβαση του κ. Κοντονή στο έργο της Δικαιοσύνης».

Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, 23/2/2018: «Η παρέμβαση της κ. Βασιλικής Θάνου στην υπόθεση Novartis είναι θεσμικά ανεπίτρεπτη και νομικά εσφαλμένη».

Συνεχίζοντας ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, τονίζει ότι η λίστα παρεμβάσεων της σημερινής κυβέρνησης στο έργο της Δικαιοσύνης είναι μεγάλη και κατηγορεί τον Σταύρο Κοντονή για θράσος.

«Είναι συνεργός σε μια κυβέρνηση που παραβιάζει κατά συρροή το Σύνταγμα, απειλεί ευθέως Δικαστές, και έφτασε σε σημείο να εκβιάσει αναίσχυντα τον αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, στην προσπάθειά της να επιβάλλει καθεστωτικό έλεγχο στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Τώρα αλλάζει ξανά τη διαδικασία προαγωγών των εισαγγελέων με βάση το κομματικό του συμφέρον. Ούτε ο ανασχηματισμός δεν σας ξεπλένει, κ. Κοντονή» καταλήγει ο αν. εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα