Live βίντεο: Κ.Μητσοτάκης: «Ο Τσίπρας εφόσον ηττηθεί στις Ευρωεκλογές πρέπει να πάει στο Ζάππειο και να παραιτηθεί»

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η διακαναλική συνέντευξη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των Ευρωεκλογών

Δύο εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραχωρεί σήμερα διακαναλική συνέντευξη Τύπου, στις 12:30 το μεσημέρι, από τα γραφεία του κόμματος.

Ο κύριος Μητσοτάκης αναμένεται να επιτεθεί στην κυβέρνηση για όλα τα θέματα της επικαιρότητας, με αιχμή του δόρατος την οικονομία, όπως άλλωστε επισήμανε και ο ίδιος κατά την χθεσινή του επίσκεψη στην Παιανία.

Ο αρχηγός της ΝΔ μιλώντας σε συγκεντρωμένους εργαζόμενους στην Παιανία επισήμανε πως «όταν μία εταιρεία έχει κέρδη, ένα ποσοστό των κερδών πρέπει να μοιράζεται στους εργαζόμενους» και αυτό αποτελεί κεντρική στόχευση της οικονομικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Εξάλλου, επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι «η Νέα Δημοκρατία θα μειώσει τον ΕΝΦΙΑ για όλους τους πολίτες».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου βιομηχανία χρωμάτων, η οποία απασχολεί 100 υπαλλήλους και εξάγει το 65% της παραγωγής της. Ο κ. Μητσοτάκης, συνομιλώντας μαζί τους, έδωσε έμφαση στην ανάγκη διάχυσης του πλούτου που παράγεται και υπογράμμισε πως βασικός άξονας της πολιτικής του είναι να διευκολύνει τις επιχειρήσεις να ενισχύσουν τις απολαβές των εργαζομένων.

«Γι’ αυτό θέλω να δώσω φορολογικά κίνητρα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Σημείωσε, ακόμη, πως κλειδί για την ισχυρή ανάπτυξη που χρειάζεται η χώρα είναι η καινοτομία. «Χαίρομαι που επενδύετε πολύ στην καινοτομία. Είστε μία ελληνική μεσαία επιχείρηση και αποδεικνύετε ότι μπορείτε να καινοτομείτε. Η καινοτομία δεν είναι προνόμιο μόνο των μεγάλων εταιρειών» τόνισε.

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης βρέθηκε στο κλειστό́ γήπεδο μπάσκετ, Αγίου Νικολάου Κάντζας όπου βρισκόταν σε εξέλιξη τουρνουά́ μπάσκετ για παιδιά κάτω των 13 ετών. Σε ένα διάλειμμα μάλιστα, έριξε και μερικές βολές μαζί με τα παιδιά, ενώ ανέλαβε να κάνει το τζάμπολ για τον αγώνα που ακολούθησε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνέχισε την επίσκεψή του με μία βόλτα στους εμπορικούς δρόμους της Παιανίας, στην οποία είχε την ευκαιρία να μιλήσει με κατοίκους και ιδιοκτήτες καταστημάτων. Οι περισσότεροι για μια ακόμη φορά του ζήτησαν να μειώσει τους φόρους, για να ανασάνουν οι επιχειρήσεις και οι πολίτες.

Στο τέλος της περιοδείας του ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το εκλογικό κέντρο της Νέας Δημοκρατίας και μίλησε σε μέλη και φίλους του κόμματος.

Μεταξύ άλλων, είπε: «Θέλω να είστε σίγουρες και σίγουροι ότι το βράδυ της 26ης Μαΐου, όταν θα καταμετρηθούν τα αποτελέσματα, δεν θα υπάρχει καμία αμφιβολία στον τόπο, ότι το πρώτο βήμα για την μεγάλη πολιτική αλλαγή θα έχει ήδη γίνει, με τη δική σας στήριξη και με τον δικό σας ενθουσιασμό.

»Και τότε -όπως ο κ. Τσίπρας πήγε στο Ζάππειο να βαφτίσει το ψάρι κρέας και να πει ότι ένα προεκλογικό επίδομα, το οποίο παρουσιάζει ως 13η σύνταξη, λες και θα εξαγοράσει με αυτόν τον τρόπο τους συνταξιούχους από τους οποίους πήρε 10 και γυρίζει 1- θα αναγκαστεί και πάλι να πάει στο Ζάππειο ηττημένος αυτή τη φορά και να κάνει το μόνο αξιοπρεπές πράγμα που του απομένει: να προκηρύξει αμέσως εθνικές εκλογές».

Δείτε ζωντανά την διακαναλική συνέντευξη στο παρακάτω βίντεο:

Διαβάστε επίσης