ΚΥΡΙΑΚΟΣ: Νικητής στην τιτανομαχία με τον κορωνοϊό, ηττημένος στη μάχη με την μπάλα…

Η «Α», δημοσιεύει σήμερα αυτούσιο το ρεπορτάζ της «FORZA», ώστε να πληροφορηθεί ο υπουργός Επικρατείας το μέγεθος της ανιστόρητης παρέμβασής του στο ποδόσφαιρο

Την περασμένη εβδομάδα η «Α» είχε υποστηρίξει ότι το συνυποσχετικό που υπέγραψε ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Επικρατείας δεν έχει σε  όλη του την έκταση σημεία που να αναφέρονται: 1) Στο εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ, 2) Στη διαιτησία, και 3) Στην Αθλητική Δικαιοσύνη.

Τα παραπάνω επιβεβαίωσε με την εμφάνισή του στη «Δίκη» ο Βαγγέλης Γραμμένος, ο οποίος με μια αξιοσημείωτη έπαρση δήλωσε ότι οι εκλογές θα γίνουν με το ίδιο σύστημα, ότι οι διαιτητές θα υπάγονται στην ΕΠΟ, και ότι η Αθλητική Δικαιοσύνη θα επιλέγεται από τη ΓΣ της ΕΠΟ, μετά από πρόταση –πίνακα– των δικαστών του Πρωτοδικείου και του Εφετείου.

Η «Α», με κίνδυνο να παρερμηνευθεί η αρθρογραφία της, επέρριψε ΟΛΕΣ τις ευθύνες στον Γιώργο Γεραπετρίτη, αφού ήταν εκείνος που ενημέρωσε, προβάλλοντας εσφαλμένα και ελεγχόμενα επιχειρήματα για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου, και έπεισε τον πρωθυπουργό ότι η επαφή με FIFA και UEFA και η υπογραφή συνυποσχετικού θα έφερνε την ποθητή εξυγίανση.

Βεβαίως, όπως γίνεται αντιληπτό, καμία βελτίωση δεν πρόκειται να επέλθει στο ποδόσφαιρο. Στις εκλογές της ΕΠΟ, η χειραγώγηση θα έχει την ίδια μορφή, το ΔΣ της ΕΠΟ θα ορίζει την ΚΕΔ, η ΚΕΔ θα δέχεται τους διαιτητές που επιβάλλουν οι πρόεδροι Ενώσεων.

Στην Αθλητική Δικαιοσύνη, θα επιλέγονται από τη ΓΣ της ΕΠΟ –που σημειωτέον επέλεξε το ΔΣ αυτής– αφού προηγουμένως ερευνηθεί αν υπάρχει κάποιας μορφής «επαφή» με τον προς επιλογή δικαστή!!!

«Θέλει η π@@@α να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει»

Όλα τα παραπάνω με τον δικό της τρόπο ανέφερε προ ημερών δημοσίευμα της εφημερίδας «FORZA», του δημοσιογράφου Κ. Βασιλόπουλου, που έχει ενταχθεί και στη δημοσιογραφική ομάδα του ΟΠΕΝ. Το δημοσίευμα ξεκαθαρίζει τα πράγματα και καλεί τον ηγέτη της ΑΕΚ, Δημ. Μελισσανίδη, να συνεργαστεί με τον Ιβάν Σαββίδη, σε κοινή πορεία και σε αποδεκτά πρόσωπα.

Μια προσεκτική ανάλυση της «Πράβδας» του ΠΑΟΚ –χαριτολογώντας το αναφέρουμε– επιβεβαιώνει απόλυτα τις απόψεις της «Α» για τη δήθεν εξυγίανση του ποδοσφαίρου.

Η «Α», επειδή ο κ. Γεραπετρίτης ασχολούμενος με τη λαίλαπα του κορωνοϊού, πιθανόν να μην έχει αντιληφθεί τη μελλοντική «λαίλαπα» του ποδοσφαίρου, δημοσιεύει σήμερα αυτούσιο το ρεπορτάζ της «FORZA», ώστε να πληροφορηθεί ο υπουργός Επικρατείας το μέγεθος της ανιστόρητης παρέμβασής του στο ποδόσφαιρο, με κίνδυνο να βγει νικητής ο πρωθυπουργός στη μάχη με τον κορωνοϊό και να χάσει τη μάχη για την εξυγίανση στο ποδόσφαιρο…

Αναδημοσιεύουμε το ρεπορτάζ της «FORZA»:

Τι έγραψε η «FORZA»

Η FORZA αποκάλυψε στο ευρύ κοινό, κάτι που ΟΛΟΙ οι εμπλεκόμενοι γνωρίζουν. Με βάση αυτό, ο ΠΑΟΚ και η παράταξη που στηρίζει, ήταν είναι και θα είναι ο ισχυρός πόλος ενόψει και των επόμενων εκλογών. Όπως πριν, έτσι και τώρα, ο ΠΑΟΚ έχει μαζί του, αρραγές και απόλυτα ενωμένο το Βόρειο τόξο της χώρας με τις Ενώσεις Μακεδονίας και Θράκης. Είναι αυτές οι 17 Ενώσεις, που αποτελούν την μεγάλη και κυρίαρχη βάση! Μαζί με αυτές υπάρχει ξεκάθαρη πλειοψηφία σε Ήπειρο και Θεσσαλία, ενώ μαζί συμπλέουν και πολλές Ενώσεις από τα νησιά, την Πελοπόννησο και τη Στερεά Ελλάδα. Σήμερα, η παράταξη στηρίζεται καθαρά και βάσιμα από 30 τουλάχιστον Ενώσεις, οι οποίες θα αυξηθούν  και φυσικά υπάρχει πάντα το μέτωπο των ομάδων σε πρώτη και δεύτερη κατηγορία που θα διαμορφώσει ένα πανηγυρικό –για τον ΠΑΟΚ- αποτέλεσμα.

 

Ο ΙΣΧΥΡΟΣ ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΟΙ ΟΡΟΙ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν, εκτός απροόπτου, ήταν, είναι και θα είναι ο κυρίαρχος, εκείνος που ελέγχει πλήρως την κατάσταση. Ο ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη που πρωταγωνίστησε στο να καθαρίσει σε μεγάλο ποσοστό το ποδόσφαιρο από την λαίλαπα της Οργάνωσης, ο ΠΑΟΚ που είχε κυρίαρχο ρόλο στην παρουσία ξένων ανεπηρέαστων διαιτητών, στη λειτουργία του VAR και σε ένα ποδόσφαιρο στο οποίο όλοι έχουν ίσα δικαιώματα, όπου όλοι μπορούν να διεκδικήσουν και να κερδίσουν στόχους με μεγαλύτερη δικαιοσύνη σε σχέση με ότι συνέβαινε τα τελευταία 20 χρόνια.

Παρολ’ αυτά και όπως τόνισε η FORZA σε πολλά ρεπορτάζ, ο ΠΑΟΚ παραμένει ανοικτός σε συνεννοήσεις για την επόμενη ημέρα, με δυνάμεις του ποδοσφαίρου που φυσικά έχουν κοινές ιδέες και επιδιώξεις με αυτόν και φυσικά δεν έχουν καμία σχέση με την Εγκληματική Οργάνωση που διέλυσε τα πάντα τα περασμένα χρόνια.

 ΜΟΝΟΣ Ή ΣΕ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ 

Όπως τονίστηκε στο προηγούμενο φύλλο και μέσα στην σημερινή Εκτελεστική Επιτροπή, αλλά και μεταξύ των Ενώσεων, υπάρχουν δυνάμεις που επιθυμούν την συνεννόηση μεταξύ των μεγάλων ΠΑΕ (ΠΑΟΚ και ΑΕΚ δηλαδή) που εξακολουθούν να έχουν τον πρώτο λόγο σε κάθε εξέλιξη.

Μέσα στα πλαίσια αυτής της συνεννόησης βέβαια, ο ΠΑΟΚ δεν θα δεχθεί όρους για όλους όσους μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην επόμενη μέρα της Ομοσπονδίας. Μία τέτοια διαδικασία δεν έχει νόημα να ανοίξει. Στον ΠΑΟΚ δεν έχουν καμία τέτοια διάθεση.

Κάπως έτσι όλοι πρέπει να αντιληφθούν ότι και στην επόμενη μέρα της Ομοσπονδίας, είτε ο ΠΑΟΚ και η παράταξη που στηρίζει θα είναι οι κυρίαρχοι και θα καθορίσουν τις εξελίξεις, είτε θα προκύψει μία καθαρή συνεννόηση με άλλες δυνάμεις που θα προχωρήσουν με βάση και το τωρινό Συμβούλιο.

Όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν το επόμενο χρονικό διάστημα.

 

ΟΙ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕΔΕ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΕΣ

Όσοι γνωρίζουν καλά το παρασκήνιο εντός και εκτός Ομοσπονδίας έχουν αντιληφθεί εδώ και καιρό τις προσπάθειες του εκτελεστικού γραμματέα  Αλέξη Δέδε. Ο συγκεκριμένος που φυσικά πρόσκεινται στην ΑΕΚ, έχει κάνει πολλές κινήσεις για να δρομολογήσει μία συμμαχία ΑΕΚ-Ολυμπιακού, κινήσεις που φυσικά έγιναν αντιληπτές από πολλά στελέχη της Ομοσπονδίας. Και μόνο το γεγονός ότι οι ερυθρόλευκοι κύκλοι που έβαλλαν εναντίον του καθημερινά έχουν σταματήσει αυτή την προσπάθεια,  φανερώνει το πόσο κοντά έχει βρεθεί ο Δέδες με τον Ολυμπιακό.  Το… προσπαθεί πολύ ο σημερινός εκτελεστικός γραμματέας για να έχει θέση στην επόμενη ημέρα της ΕΠΟ, μετά από όλα όσα έχουν συμβεί όμως και έχουν γίνει αντιληπτά, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πετύχει τον στόχο του.

 

ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Μέχρι τις εκλογές στην ΕΠΟ που έχουν προγραμματιστεί για τα τέλη Ιουλίου, μεμονωμένη εκλογική αναμέτρηση υπάρχει μόνο στην ΕΠΣ Φωκίδας που δεν παρουσιάζει και ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού είναι λίγο-πολύ αναμενόμενο το αποτέλεσμα. Από εκεί και πέρα θα έχουν ενδιαφέρον οι ισορροπίες που θα διαμορφωθούν στις δύο πρώτες κατηγορίες. Θυμίζουμε ότι παρά τις όποιες προσπάθειες του Αυγενάκη και των όποιων συνεργατών του, το εκλογικό σύστημα δεν διαφοροποιείται.

 ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΠΟ. ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΟΜΩΣ, ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΟΙΝΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ. ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΠΟΛΛΟΙ ΜΗΝΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ.

 

Διαβάστε επίσης