Κυριάρχησε το «πρέπει»

Ένα Σαββατοκύριακο κράτησε ο συναγερμός στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ σχετικά με την υπόθεση προπονητή. Πριν προλάβει καν να υπάρξει σίριαλ πολλών επεισοδίων, η χθεσινή συνάντηση μεταξύ Φερνάντο Σάντος και Γιώργου Σαρρή φρόντισε να βάλει τέλος στις όποιες πιθανότητες είχε ο «δικέφαλος» του Βορρά για να επαναπροσλάβει τον Πορτογάλο τεχνικό στον πάγκο της ομάδας, αφού τόσο ο προπονητής όσο και ο πρόεδρος της ΕΠΟ συμφώνησαν πως η συνεργασία θα συνεχιστεί και μάλιστα με τους ίδιους όρους.

«Εγώ τις τελευταίες ημέρες ήμουν στην Πορτογαλία και δεν είχα αντιληφθεί καλά τον ντόρο και τη φημολογία που έχει αναπτυχθεί. Όταν επέστρεψα κατάλαβα τον αντίκτυπο της φημολογίας. Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι. Εγώ έχω έναν λόγο και όσοι με ξέρουν – και πολλοί θα έπρεπε να με ξέρουν τόσα χρόνια – γνωρίζουν ότι έχω αποδείξει ότι έχω μόνο ένα λόγο και αυτός ανήκει στην εθνική. Το μόνο που με νοιάζει είναι το καλό της εθνικής και η επίτευξη των στόχων που έχουμε θέσει με την εθνική ομάδα. Είναι καιρός να σταματήσει κάθε είδους φημολογία. Είναι κάτι που δεν κάνει καλό σε κανένα, ούτε στο ποδόσφαιρο ούτε στην εθνική. Η εθνική έχει ένα δύσκολο ματς μπροστά της, με τη Λιθουανία και όλο αυτό τον καιρό κανείς δε σκέφτεται ότι πρωτάθλημα τελείωσε στις 21 Απριλίου, ότι πολλοί παίκτες έχουν σταματήσει εδώ και καιρό, οι παίκτες του Ολυμπιακού θα σταματήσουν σήμερα να παίζουν. Υπάρχει μια περίοδος 3-4 εβδομάδων που πολλοί παίκτες δεν έχουν τίποτα να κάνουν και μετά θα έπρεπε να μαζευτούν και να παίξουν ένα σημαντικό παιχνίδι για την εθνική. Είναι ένα πρόβλημα οργανωτικό, ένα πρόβλημα με το καλεντάρι του πρωταθλήματος και όλα αυτά δεν διευκολύνουν το έργο του προπονητή και της εθνικής», δήλωσε ο πολύπειρος προπονητής, επιβεβαιώνοντας τα όσα γράφαμε χθες για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Το «πρέπει» του συμβολαίου αλλά και του άτυπου κώδικα ηθικής δεν υπερίσχυσαν το πραγματικό «θέλω» του Φερνάντο Σάντος που όπως έχει δηλώσει είναι να επιστρέψει σε πλήρη αγωνιστική δράση. Τουλάχιστον, αυτή του η επιθυμία μπορεί στην αναμονή μέχρι το 2014 όταν και τελειώνει το συμβόλαιό του, εκτός και αν γίνει αυτό που αυτή τη στιγμή δεν μοιάζει πιθανό και καταφέρει ο Γιώργος Σαρρής να τον πείσει για ανανέωση μέχρι το 2016.

Από την άλλη μεριά, και ο ΠΑΟΚ ξεκινά από την αρχή την αναζήτηση, με όλα τα ονόματα που έχουν προταθεί να πέφτουν στο τραπέζι για περαιτέρω εξέταση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα