ΚΥΡΚΟΣ: “Βιώσιμη λύση και όχι καθαρή έξοδος για την μετά μνημόνιο εποχή”

“Το ενεργειακό θα μπορούσε να αποτελέσει «καταλύτη» για την επίλυση του Κυπριακού και ένα βήμα μπορεί να γίνει με τη σύσταση «δικοινοτικής επιτροπής» για τον διαμοιρασμό των πόρων με την τουρκοκυπριακή πλευρά”. Αυτό δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος.

Για τα ελληνοτουρκικά τόνισε με  κατηγορηματικό τρόπο ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να απαντήσει στο ίδιο εθνικιστικό πνεύμα που υιοθετεί η γείτονα χώρα, κυρίως για εσωτερικούς λόγους. Ως προς την πορεία για τη μετά το μνημόνιο εποχή, σημειώνει ότι η έμφαση πρέπει να δοθεί όχι στην “καθαρή λύση” ,αλλά στη “βιώσιμη λύση” .

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις μετά τις ιταλικές εκλογές και τη νέα γερμανική κυβέρνηση, απαντά ότι ο Ρέντσι «έπαιξε κι έχασε», αλλά οι μεταρρυθμίσεις του πρέπει να γίνουν, για να βγει η ιταλική οικονομία από την κρίση. Ευελπιστώ, προσέθεσε, σε μια κυβέρνηση χωρίς τη Λέγκα του μίσους που θα ακολουθήσει τον γαλλογερμανικό άξονα προς την ανανέωση της Ευρώπης.

Στο μεταξύ, ο κ. Κύρκος επεσήμανε ακόμη πως ο Μακρόν «τραβάει μπροστά» για να υλοποίηση του πυρήνα των μεταρρυθμίσεών του και οι Γερμανοί «πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη» για να γίνουν ευρωπαϊκές επενδύσεις, στο πνεύμα του Σχεδίου Γιούνκερ, από το οποίο μπορεί να επωφεληθεί και η Ελλάδα.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα