Λ. Αυγενάκης: «Όποιος στηρίξει την κυβέρνηση κουρελού στηρίζει και τη Συμφωνία των Πρεσπών»

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο «Θέμα 104.6» τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη για τις εκλογές. Επίσης σχολίασε και την αβεβαιότητα που επικρατεί στις τάξεις της συγκυβέρνησης, για το αν ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος αποσύρει την υποστήριξή του από την κυβέρνηση.

«Είμαστε έτοιμοι, ακόμα και αν οι εκλογές γίνουν αύριο το πρωί» δήλωσε ο κ. Αυγενάκης. «Πρόκειται για έναν κυβερνητικό θίασο. Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε ένα γελοίο κρυφτούλι ανάμεσα στους κυβερνητικούς εταίρους με συνεντεύξεις, με συναντήσεις, tweet, διαρροές, με παράλληλες συνεντεύξεις, με κοινοβουλευτικές ομάδες που με αστείες δικαιολογίες δεν συνεδρίασαν ποτέ» συνέχισε ο κ. Αυγενάκης, υπογραμμίζοντας ότι «δεν έχει προηγούμενο στην παγκόσμια πολιτική ιστορία οι συναρχηγοί μιας κυβέρνησης να συνδιαλέγονται μέσα από τηλεοράσεις».

«Ο… εξαιρετικός υπουργός Άμυνας, όπως τον χαρακτήρισε ο κ. Τσίπρας, δεν τον έχει ενημερώσει για το τι θα κάνει, αλλά ούτε εκείνος έχει αποτολμήσει ακόμη να τον ρωτήσει. Με άλλα λόγια εδώ και τόσες μέρες και σίγουρα για άλλες δύο -μέχρι την Παρασκευή- κανείς δεν γνωρίζει με ποια πλειοψηφία κυβερνάται η χώρα. Δεν θα μας εκπλήξει, ακόμα κι αν ο κ. Καμμένος τελικά δεν άρει την εμπιστοσύνη του στην Κυβέρνηση. Είναι άλλωστε γνωστό ότι για τον κ. Καμμένο δεν υπάρχουν όρια, ούτε καν στον αυτοξευτελισμό του» προσέθεσε ο κ. Αυγενάκης

Στη συνέχεια, ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο τους τόνους, συμπλήρωσε: «Όλα αυτά τα αστεία που συμβαίνουν θα είχαν πολύ πλάκα αν μιλούσαμε για δύο κολλητούς. Εδώ όμως μιλάμε για την κυβέρνηση της χώρας. Για τον πρωθυπουργό της Ελλάδας και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας της χώρας και ενώ όλα τα θέματα είναι ανοικτά. Με θέματα εξωτερικής πολιτικής όχι απλώς ανοικτά, αλλά σε πλήρη ένταση, με ανοικτά ζητήματα στην οικονομία και με την κοινωνία σε αναβρασμό».

Παράλληλα, ο γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ υποστήριξε πως «όποιος δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στον κ. Τσίπρα, σε αυτή την κυβέρνηση κουρελού, αυτομάτως ψηφίζει “ναι” την Συμφωνία των Πρεσπών και αντίστροφα».

Ο κ. Αυγενάκης ανέφερε, επίσης, ότι η Πειραιώς δεν θα δεχθεί οποιαδήποτε αλλαγή στους όρους, τις προϋποθέσεις, τις διαδικασίες με τις οποίες θα διεξαχθούν οι εκλογές.

«Με τους ίδιους όρους που ο κ. Τσίπρας κέρδισε τις προηγούμενες εκλογές, με τους ίδιους όρους και την ίδια διαδικασία θα γίνουν οι επόμενες εκλογές που θα χάσει», δήλωσε.

Διαβάστε επίσης