Λ. Μπουτσικάρης: Ο νέος… Μπαταγιάννης

Ο νέος πρόεδρος της Super League –παρά το γεγονός ότι ο ΠΑΟ διαθέτει μόνο την ψήφο του–, λόγω προσωρινών συμμαχιών, όπως έγινε και με τον Βαγγέλη Μπαταγιάννη

Ο Λεωνίδας Μπουτσικάρης, Α΄ Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, θα είναι ο νέος Βαγγέλης Μπαταγιάννης της Super League, αναλαμβάνοντας την προεδρία της στις επικείμενες αρχαιρεσίες.

Ο Αθηναίος δικηγόρος τυπικά θα διαδεχτεί τον Μηνά Λυσάνδρου στη διοικητική ηγεσία του Συνεταιρισμού, αφού ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΕΚ, παρά τη σοβαρότητα που επέδειξε σε σημαντικότατα θέματα κατά τη διάρκεια της θητείας του (μείωση των ομάδων, τηλεοπτικά συμβόλαια, κορωνοϊός) δεν φαίνεται διατεθειμένος να συνεχίσει τον ρόλο του θηριοδαμαστή στη Super League, όπου οι γνωστές «γατούλες» του ποδοσφαίρου μας παριστάνουν τα λιοντάρια. Η ανάδειξη όμως του Λ. Μπουτσικάρη έχει τα χαρακτηριστικά της εκλογής στις 25 Ιουνίου 2018 του «ερυθρόλευκου» Βαγγέλη Μπαταγιάννη.

Τότε είχε ανακύψει προσωρινά συμμαχία του Ιβάν Σαββίδη με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο Β. Μπαταγιάννης πήρε 9 ψήφους σε σύνολο 14 ομάδων (η ΕΠΟ απείχε). Τον πρόεδρο τότε ψήφισαν οι ΠΑΕ Ολυμπιακός, ΑΕΛ, Ατρόμητος, Λεβαδειακός, Ξάνθη, Πανιώνιος, Παναιτωλικός, ΠΑΣ Γιάννινα και Λαμία. Ο ΠΑΟΚ, για να αποφύγει… συγκρούσεις με τους οπαδούς του, ψήφισε «παρών», ενώ λευκό έριξαν  ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Απόλλων Σμύρνης και Αστέρας Τρίπολης.

Η θητεία του Βαγγέλη Μπαταγιάννη τελείωσε άδοξα. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης τον ξήλωσε μετά από έναν χρόνο, καθώς ο πρόεδρος δεν είχε καμία ισχύ και προσπαθούσε να ισορροπήσει κάνοντας τα χατίρια σε όλους, με αποτέλεσμα να αποτύχει.

Ο Λεωνίδας Μπουτσικάρης θα στηριχτεί από την πλειοψηφία των ΠΑΕ και θα παίξει μπάλα… μόνος του. Ο Γιάννης Αλαφούζος και ο Παναθηναϊκός απέκτησαν ξαφνικά δύναμη; Όχι βέβαια. Την ψήφο τους έχουν μόνο οι «πράσινοι». Απλά θα εκμεταλλευτούν τη συγκυρία που θέλει το αφεντικό του Παναθηναϊκού να έχει βελτιώσει τις σχέσεις του με τον Ιβάν Σαββίδη, και βεβαίως να διατηρεί τη φιλία του με τον Δημ. Μελισσανίδη, που σφυρηλατήθηκε στις 3 Μαΐου του 2018, όταν με πρωτοβουλία του «Τίγρη» ο Παναθηναϊκός σώθηκε από τον υποβιβασμό και την «έβγαλε» μόνο με αφαίρεση 6 βαθμών λόγω έλλειψης πιστοποιητικού συμμετοχής.

Ο Παναθηναϊκός θα έχει την ηγεσία της Super League 1 και μια θέση στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, αλλά… μέχρι εκεί. Η δύναμή του θα παραμείνει περιορισμένη. Στην παρούσα φάση είναι προφανές ότι Σαββίδης και Μελισσανίδης δεν θέλησαν ν’ ανοίξουν τα χαρτιά τους και να κοντραριστούν. Ως εκ τούτου, δεν θα κατεβάσουν υποψήφιο για την προεδρία της Super League1 και πάνε όλοι μαζί να βγάλουν τον Μπουτσικάρη, στον οποίο ανά πάσα στιγμή θα μπορούν να τραβήξουν το χαλί, όπως γινόταν και με τον Μπαταγιάννη.

Τώρα, όσον αφορά την υποψηφιότητα Κούγια, το στοίχημα για να  εκλεγεί πρόεδρος είναι της τάξεως 1:1.000.000! Το πιθανότερο είναι την ημέρα της ψηφοφορίας να πάει βόλτα με το σκάφος του…

 

Διαβάστε επίσης