Λάδι έβγαλε τον Φωτιά ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ και γελάει όλη η Ελλάδα

Λάδι έβγαλε τον διαιτητή Βασίλη Φωτιά ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ παρά την οργισμένη αντίδραση της ΑΕΚ για την διαιτησία του στο ματς με τον ΟΦΗ.

Ο Άγγλος αρχιδιαιτητής συνεχίζει ν’ ακολουθεί μια τακτική ανούσια, προφανώς γιατί έχει περιορίσει τον αριθμό των διαιτητών στην μεγάλη κατηγορία και αν επιβάλει ποινές δεν θα έχει διαιτητές να ορίσει.

Σε αυτή την λογική θεωρεί σωστές τις διαιτητικές αποφάσεις στο πολυσυζητημένο ΟΦΗ-ΑΕΚ, ενώ δεν αναφέρθηκε στη φάση του 1-3 και το ενδεχόμενο να υπήρξε φάουλ στον Βράνιες, όπως έχει καταγγείλει η ΑΕΚ.

Για τις άλλες επίδικες φάσεις του αγώνα είπε:

Για την κίτρινη κάρτα και όχι την κόκκινη στον Καμάου Μπρους:

«Ο διαιτητής έδωσε κίτρινη κάρτα σε παίκτη του ΟΦΗ, ο οποίος ύψωσε πολύ το πόδι του χτυπώντας τον αντίπαλο στο πρόσωπο. Το VAR έλεγξε το περιστατικό και συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή. Η ΚΕΔ συμφωνεί με την κίτρινη κάρτα. Ο επιθετικός παίκτης είναι εκτός ισορροπίας και προσπαθεί να παίξει την μπάλα με το πόδι, ενώ ο αμυντικός προσπαθεί να παίξει την μπάλα με το κεφάλι του. Η ΚΕΔ συμφωνεί επίσης ότι δεν υπήρξε βαναυσότητα από τον επιθετικό που σκοπό είχε να παίξει την μπάλα. Επομένως δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για κόκκινη κάρτα».

Για την κόκκινη στον Γκαρσία:

«Ο διαιτητής έβγαλε κόκκινη κάρτα μετά από υπόδειξη του βοηθού διαιτητή για βίαιη επαφή του επιθετικού της ΑΕΚ. Μετά από συμπλοκή των παικτών των δύο ομάδων, ο παίκτης της ΑΕΚ έβαλε το χέρι του στο λαιμό του αντιπάλου με επιθετικό τρόπο. Η ΚΕΔ συμφωνεί με την απόφαση της κόκκινης κάρτας, καθώς το να βάζεις το χέρι του στο λαιμό ενός αντιπάλου δεν είναι αποδεκτή πράξη».

Όσον αφορά το παιχνίδι ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός:

«Ο διαιτητής καταλόγισε αρχικά πέναλτι, αφού ένας αμυντικός του Παναθηναϊκού, είχε αγγίξει την μπάλα με το χέρι του μέσα στην περιοχή. Αφού εξέτασε όλες τις γωνίες της κάμερας, το VAR συνέστησε επανεξέταση της φάσης, κατά την οποία ο διαιτητής άλλαξε την αρχική του απόφαση από πέναλτι σε ελεύθερο. Η ΚΕΔ συμφωνεί με το VAR ότι δεν υπάρχει πέναλτι, καθώς όταν ο αμυντικός γλιστράει για να κόψει την μπάλα, ο επιθετικός παίζει την μπάλα στο χέρι του αμυντικού που βρίσκεται στο έδαφος και στηρίζει το σώμα του. Ο βραχίονας είναι επομένως σε κλασική θέση και κοντά στο σώμα».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα