ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: “Σκάνδαλο η 4η ανακεφαλαιοποίηση που ετοιμάζει η κυβέρνηση”

Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει σε τέταρτη τραπεζική ανακεφαλαιοποίηση- σκάνδαλο, εκτιμά ο γραμματέας της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε δηλώσεις του με αφορμή τη σύσκεψη κυβέρνησης – τραπεζιτών για τα «κόκκινα» δάνεια. Σημειώνει ότι προτίθεται να ζητήσει συνάντηση με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένια Δημητρίου για τη πορεία της μήνυσης που έχει καταθέσει η ΛΑΕ «για το μέγα σκάνδαλο της τρίτης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών», ενώ τονίζει την ανάγκη για ευρεία σεισάχθεια (διαγραφή) ιδιωτικών χρεών

«Η κυβέρνηση Τσίπρα- Δραγασάκη- Τσακαλώτου- Φλαμπουράρη φέρνει τεράστιες ευθύνες για το γεγονός ότι οι τράπεζες έχουν καταντήσει μεγάλη συμφορά για την οικονομία, την κοινωνία και το μέλλον της χώρας», τονίζει ο Παν. Λαφαζάνης.

Υπενθυμίζοντας ότι η Πολιτική Γραμματεία της ΛΑΕ έχει «σχεδόν δύο χρόνια τώρα, καταθέσει τεκμηριωμένη μήνυση προς όλους τους υπευθύνους, για το μέγα σκάνδαλο της τρίτης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, με το οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ζημίωσε και μάλιστα χωρίς κανένα θετικό αποτέλεσμα για το τραπεζικό σύστημα, την χώρα με πάνω από 40 δισ. σε μία νύχτα», επισημαίνει ότι ενώ η μήνυση αυτή, «προφανώς με άνωθεν κυβερνητικές παρεμβάσεις, έχει μπει στο ψυγείο» «η κυβέρνηση είναι έτοιμη τώρα να φεσώσει ξανά την χώρα και τον λαό και να προχωρήσει και σε τέταρτη συφοριασμένη ανακεφαλαιοποίηση».

 

Διαβάστε επίσης