Λάκης Νικολάου κατά δημοσιογράφων – «γιατρών» για Γαλανόπουλο: «Κανείς δεν με ρώτησε “ρε, Λάκη, τι συμβαίνει εδώ;”»

Ο διακεκριμένος χειρούργος ορθοπεδικός και παλιά δόξα της ΑΕΚ Λάκης Νικολάου, αισθάνθηκε την ανάγκη να βγει στο ραδιόφωνο και να μιλήσει για την περίπτωση του νεαρού μέσου της Ένωσης Κώστα Γαλανόπουλου, που μετά πολύμηνη απουσία, πρέπει να ξαναμπεί στο χειρουργείο.

Ο Νικολάου, που είναι σοβαρός άνθρωπος και εκλεκτός επιστήμονας, τα έβαλε με μερίδα δημοσιογράφων – «γιατρών» που έχουν αποφασίσει για το μέλλον του Γαλανόπουλου, γράφοντας παπαριές.

Εξήγησε μιλώντας στον «bwinΣΠΟΡ FM 94,6» ότι το πρόβλημα του Έλληνα διεθνή αντιμετωπίστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όμως το είδος του τραυαμτισμού του και οι νέες ενοχλήσεις που προέκυψαν τον έφεραν στη δύσκολη θέση να πρέπει να υποβληθεί σε νέα επέμβαση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Είστε οι πρώτοι που με ρωτάτε για το θέμα του Κώστα και είναι περίεργο γιατί ο πρώτος που πρέπει να ερωτηθεί σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ο γιατρός. Δεν γίνεται ένα τέτοιο θέμα να έχει τόση παραφιλολογία. Μπορεί ο καθένας να ξέρει τι γίνεται όταν ο υπεύθυνος γιατρός δεν έχει πει τίποτα; Δεν καταλαβαίνω αυτόν τον κιτρινισμό. Φεύγουμε από κάθε λογική πλέον. Ενδιαφερόμαστε για τα προσωπικά στοιχεία κάθε ανθρώπου, αλλά για έναν ποδοσφαιριστή 23 χρονών πρέπει να τον ξεγυμνώσουμε, να τον διαλύσουμε.

Ο Κώστας είχε έναν σοβαρό τραυματισμό. Αντιμετωπίστηκε με τον καλύτερο τρόπο για τη συγκεκριμένη περίπτωση και μετά από διαδικασίες που ο ίδιος ξέρει πόσο δύσκολα τις πέρασε, κατάφερε και επέστρεψε. Δυστυχώς ο τραυματισμός αφορούσε σε ένα σημείο πολύ ευαίσθητο σημείο όπως είναι ο χόνδρος. Είχε ένα οστεοχόνδρινο κάταγμα στον αστράγαλο που αντιμετωπίστηκε τη δεδομένη στιγμή με τον τρόπο που έπρεπε να αντιμετωπιστεί. Κατάφερε και το ξεπέρασε, αλλά η μεγάλη φόρτιση σε αυτό το σημείο τον έκανε να έχει ξανά ενοχλήσεις και να δούμε ότι πρέπει να κάνουμε κάτι πιο ριζικό.

Την περίοδο που έπαθε αυτή την υπερφόρτιση, με το να βρίσκεται στην Εθνική ή με το να θέλει να βρεθεί στην ενδεκάδα ενός αγώνα επειδή τον πιστεύει ο προπονητής του, όπως με τον Ιωνικό, όπου έσφιγγε τα δόντια, είδε ότι δεν καταφέρνει να το ξεπεράσει.

Είχα λοιπόν μια επαφή με τον πιο κατάλληλο άνθρωπο για τέτοια θέματα, τον χειρουργό Νικ Φαν Ντικ, που ήταν στην Αθήνα για ένα συνέδριο και βρήκα την ευκαιρία να πάρουμε και τη δική του τη γνώμη.
Αυτή είναι όλη η ιστορία. Δεν καταλαβαίνω τις συζητήσεις τι φταίει και τι δεν φταίει. Υπάρχουν κάποιες καταστάσεις που αντιμετωπίζονται εύκολα και κάποιες δύσκολες. Δεν καταλαβαίνω γιατί δημιουργούμε παραφιλολογία και δημιουργούμε άσχημες εντυπώσεις.

Επειδή έχω περάσει από το στάδιο του ποδοσφαιριστή και έχω αυτή την ευαισθησία, ξέρω ότι ο καθένας θέλει να γυρίσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Σε κάποιες περιπτώσεις ένιωθε καλύτερα, δεν ήθελε να χάσει κάποιες ευκαιρίες, με αποτέλεσμα αυτός ο ερεθισμός στον χόνδρο να μην έχει τον απαραίτητο χρόνο να επουλωθεί. Αλλά δεν φταίει αυτό. Φταίει το είδος του τραυματισμού.

Δεν είναι όλοι οι τραυματισμοί ίδιοι. Υπάρχουν πολλοί τραυματισμοί στον αστράγαλο και καθένας θέλει τη δική του αντιμετώπιση. Δεν πρέπει και το ιατρικό τιμ να βγαίνει και να λέει στον καθένα τι ακριβώς έχει ο παίκτης και τι γίνεται ή τι δεν γίνεται. Το θέμα είναι πώς πρέπει να αντιμετωπίσουμε σωστά το κάθε περιστατικό. Ο Κώστας είχε αυτόν τον ιδιαίτερο τραυματισμό, έγινε ό,τι έπρεπε να γίνει, παρακολουθούσαμε την εξέλιξή του και χαρήκαμε όταν γύρισε.

Υπερφόρτωσε λίγο περισσότερο σε κάποιες καταστάσεις, αυτό δεν είχε αποκατασταθεί ακόμα, με αποτέλεσμα να έχει νέες ενοχλήσεις. Αυτές τις ενοχλήσεις θα προσπαθήσουμε να τις φτιάξουμε με μια νέα εγχείριση. Ο χρόνος της αποθεραπείας του εξαρτάται από το τι θα βρούμε. Εγώ ζήτησα και θα έχω τη βοήθεια και του Φαν Ντικ για να δώσουμε τη μεγαλύτερη δυνατή φροντίδα στον παίκτη, γιατί είναι ίσως ο κορυφαίος στον κόσμο σε τέτοια θέματα.

Ο Κώστας αντιμετωπίζεται με ευαισθησία και δεν γίνεται να ακούμε τόσες αηδίες. Είναι κρίμα και για τον παίκτη, και για τον σύλλογο και για το ίδιο το ιατρικό τιμ να τα ακούει όλα αυτά. Είναι δυνατόν όποιος θέλει να πει το μακρύ του και το κοντό του να μην με πάρει ένα τηλέφωνο; Δεν καταλαβαίνω γιατί ένας δεν σήκωσε το τηλέφωνο να μου πει “ρε Λάκη, τι συμβαίνει εδώ”».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα