Λαμία: Στην εντατική τρία άτομα από τον ιό Η1Ν1

Πρόκειται για δύο Λαμιώτες ηλικίας 57 και 61 ετών και έναν αλλοδαπό 51 ετών

Νέα κρούσματα της γρίπης που στέλνουν στην εντατική τρία άτομα. Τρεις περιπτώσεις έχουν επιβεβαιωθεί, ενώ υπάρχουν και άλλα ύποπτα κρούσματα που είναι υπό διερεύνηση.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του LamiaReport.gr, στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή τρεις άνθρωποι με επιβεβαιωμένο τον ιό γρίπης τύπου Α και συγκεκριμένα τον υπότυπο Η1Ν1 που φαίνεται ότι κυριαρχεί φέτος.

Ειδικότερα πρόκειται για δύο άνδρες και μία γυναίκα, εκ των οποίων οι δύο Λαμιώτες, ηλικίας 57 και 61 ετών, ενώ ο τρίτος ασθενής είναι αλλοδαπός 51 ετών. Ωστόσο υπάρχουν αρκετά ακόμη περιστατικά που ελέγχονται για γρίπη, δείγμα της αυξητικής τάσης μετάδοσης του ιού.

Το ευχάριστο είναι ότι τα δύο τελευταία περιστατικά που βρέθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λαμίας και τα δύο διέφυγαν τον μεγάλο κίνδυνο, με τον 71χρονο μάλιστα να παίρνει εξιτήριο, ενώ η 58χρονη γυναίκα νοσηλεύεται πλέον στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Οι γιατροί εξακολουθούν να τονίζουν τη σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού, ως ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης από τη γρίπη, ειδικά για τις κατηγορίες υψηλού κινδύνου.

Διαβάστε επίσης