Λάνγκφορντ: «Ευχαριστώ τον Παναθηναϊκό, πάω κάπου να δείξω ποιος είμαι»

Ο Κιθ Λάνγκφορντ αποχωρεί από τον Παναθηναϊκό. Ο ίδιος ο Αμερικανός γνωστοποίησε το γεγονός, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα «Talkbasket.net». Αιτιολογώντας την απόφασή του, επισήμανε ότι δεν είναι ικανοποιημένος με τον ρόλο του και ότι θα πάει σε μια ομάδα «που θα μπορώ να είμαι ξανά ο εαυτός μου». Γιατί ζητούμενό του είναι «να κλείσω την καριέρα μου με τους δικούς μου όρους».

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Τα σχέδιά μου είναι να πάω κάπου, που θα μπορώ να είμαι ξανά ο εαυτός μου. Αυτό σκέφτομαι. Ευχαριστώ τον Παναθηναϊκό για τη σεζόν, ήταν διασκεδαστική. Όμως, πρέπει να ξαναγίνω ο εαυτός μου. Αυτό κάνω. Είναι θέμα ρόλου και όχι μόνο.

Είμαι χαρούμενος για τη σεζόν, αλλά θέλω να κλείσω την καριέρα μου με τους δικούς μου όρους. Εύχομαι να είχα περισσότερες ευκαιρίες και περισσότερο χρόνο. Αυτό είναι το βασικό στοιχείο. Στα προηγούμενα 13 χρόνια από τα 14 της καριέρας μου ποτέ δεν ήμουν παίκτης των 11′, των 14′ ή των 15′. Το πιο σημαντικό για εμένα είναι να έχω την ελευθερία να δείξω ξανά ποιος είμαι».

Αν είναι θέμα προπονητή ο περιορισμένος χρόνος του: «Δεν ξέρω. Ο ρόλος μου δεν ήταν ποτέ σταθερός. Σε άλλα ματς ήταν, σε άλλα όχι. Προτιμώ να είμαι σε μια κατάσταση που βρίσκομαι στην μεγαλύτερη διάρκεια της καριέρας μου. Όπως είπα, η εμπειρία ήταν εξαιρετική. Είμαι ευτυχισμένος, αλλά πιθανότατα δεν είναι αυτός ο ρόλος μου».

Αν θα ερχόταν ξανά στον Παναθηναϊκό: «Σίγουρα, πρόκειται για ένα ξεχωριστό μέρος για εμένα. Το θέμα είναι τι παίκτη χρειάζεται ο Παναθηναϊκός. Εγώ είμαι κάπως διαφορετικός. Δεν το έχω συζητήσει. Νομίζω πως είναι προφανές από το γεγονός πως δεν έπαιζα πολύ. Οι προπονητές και οι παίκτες έκαναν εξαιρετική δουλειά μαζί μου. Αλλά, έτσι έχουν τα πράγματα».

Αν θα ψάξει για ομάδα επιπέδου EuroLeague: «Δίχως αμφιβολία, σίγουρα. Νομίζω πως όλοι που με βλέπουν καταλαβαίνουν πως μπορώ να παίξω ακόμα κόντρα στους κορυφαίους. Δεν έχει έρθει η τελευταία εκδοχή του Κιθ Λάνγκφορντ, αυτό είναι σίγουρο».

Διαβάστε επίσης