Λάρισα: Διέγραψαν χρέη 335.000 ευρώ από άνεργη

Και νέα απόφαση-σταθμός από τη Δικαιοσύνη. Το  Ειρηνοδικείο της Λάρισας διέγραψε  χρέη ύψους 335.000 ευρώ άνεργης δανειολήπτριας.

Το δικαστήριο της προσδιόρισε μηδενικές  καταβολές .Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται ότι η δανειολήπτρια διαθέτει, σήμερα, μηδενικό εισόδημα, το οποίο δεν της επιτρέπει να ανταποκριθεί στις οικονομικές απαιτήσεις των πιστωτών της.

Τα χρέη  της προέρχονταν από οκτώ τράπεζες και οφείλονταν σε πιστωτικές κάρτες και καταναλωτικά δάνεια τα οποία πλέον δεν ήταν σε θέση να αποπληρώσει καθώς έχασε τη δουλειά της.

Το δικαστήριο προσμέτρησε και το γεγονός ότι και ο σύζυγος της δανειολήπτριας  έκανε διακοπή επαγγελματία στην εφορία με αποτέλεσμα να μην έχουν αυτοί και δύο παιδιά τους τα στοιχειώδη για να ζήσουν. Η οικογένεια διαθέτει σήμερα μόνο μια κύρια μονοκατοικία.

Η περίπτωση της  θα επανελέγχεται σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου κάθε 11 μήνες οπότε και θα  αξιολογείται  η οικονομική της κατάσταση. Μετά από τέσσερα χρόνια επανέλεγχων και αν η οικονομική της κατάσταση δεν αλλάξει η περίπτωση της  δεν θα επανεξεταστεί και το χρέος της θα διαγραφεί οριστικά και αμετάκλητα.

Μάλιστα η συγκεκριμένη δανειολήπτρια είναι έφορος της Κίνησης Πολιτών Δανειοληπτών, που σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Οι Έλληνες Ειρηνοδίκες καταλαβαίνουν απόλυτα τον πόνο και τη δυστυχία πολλών συμπολιτών μας, αναγνωρίζουν την αδυναμία τους να ανταποκριθούν στις συμβάσεις που είχαν υπογράψει προ κρίσης

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα