Λάθος του γιατρού οδήγησε στο θάνατο τον Νταβίντε Αστόρι

Ο αρχηγός της Φιορεντίνα Νταβίντε Αστόρι έφυγε από τη ζωή τον Μάρτιο του 2018, βυθίζοντας στο πένθος το ποδόσφαιρο της Ιταλίας. Ο θάνατος του Νταβίντε Αστόρι προήλθε στον ύπνο του λόγω καρδιακού προβλήματος, κάτι για το οποίο ευθύνεται ο γιατρός, Τζόρτζιο Γκαλάντι.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου της Φλωρεντίας, ο γιατρός διέπραξε λάθος εκτίμηση και θα μπορούσε αν είχε προσέξει το πρόβλημα του Αστόρι στην καρδιά, να είχε αποφευχθεί ο θάνατός του!

«Με τη συμπεριφορά του, ο κατηγορούμενος απέτρεψε τη διαπίστωση της νόσου», είπε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ο Άντζελο Αντόνιο Πετσούτι, δικαστής της υπόθεσης.

Ο δικηγόρος του γιατρού, Σίγκφριντ Φένις, υποστήριξε πως ήταν ένα «διαγνωστικό λάθος» από πλευράς του πελάτη του, αμφισβητώντας παράλληλα τα συμπεράσματα που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο.

«Το επιχείρημα του Πετσούτι πως αν είχε διακοπεί η αθλητική δραστηριότητα του Αστόρι, τότε το καρδιακό του πρόβλημα θα είχε βελτιωθεί και θα είχε αποκλειστεί το ενδεχόμενο της καρδιακής προσβολής είναι λάθος», υποστήριξε ο δικηγόρος του Τζόρτζιο Γκαλάντι.

Συνεχίζοντας είπε: «Αυτό το επιχείρημα δεν είναι αποδεκτό, δεν ισχύει. Αν πραγματοποιούταν μια σωστή διάγνωση στο τέλος όλων των απαραίτητων ερευνών, θα συνεπαγόταν την εγκατάσταση ενός συστήματος απινίδωσης και αυτό θα απέκλειε το θάνατο του παίκτη».

Στον γιατρό Τζόρτζιο Γκαλάντι έχει επιβληθεί ποινή φυλάκισης ενός έτους!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα