Λαθρομετανάστες και εγκληματίες, πλήρεις κορωνοϊού, έτοιμοι να μπουκάρουν στα νησιά

Ο «Σουλτάνος» αδειάζει τις φυλακές και τους σπρώχνει με λεωφορεία –μαζί και οι πρόσφυγες– στα τουρκικά παράλια, για να περάσουν απέναντι… Άχνα ο Αλέξης…

Η «Α» το είχε γράψει στο περασμένο φύλλο. Ο κορωνοϊός θα περάσει, αλλά οι Τούρκοι θα είναι εκεί. Δεν θα φύγουν. Κι αυτό είναι το μεγαλύτερο, ακόμα, πρόβλημα από τον κορωνοϊό, γιατί σχετίζεται άμεσα με την πανδημία.

Είδαμε το ρεπορτάζ που είχε ο ΑΝΤ1 την περασμένη Κυριακή για το σχέδιο της Τουρκίας, όπως το αποκάλυψε η Αυστριακή Νάταλι Γκάμπλερ, επικεφαλής της ΜΚΟ «Jossoor». Ότι ο Ερντογάν τίγκαρε λεωφορεία από το Παζάρ Πουλέ και την πόλη Οσμάνιγιε και τα πάει προς τα παράλια. Τους παρατάει εκεί και τους λέει «κόφτε τον λαιμό σας και περάστε απέναντι». Η Γκάμπλερ το είπε αυτό. Τίγκα στον κορωνοϊό είναι οι «λάθρο» και οι πρόσφυγες. Η Τουρκία μετράει θανάτους πολλούς κάθε μέρα, σιγά μην περιθάλψει τους λάθρο, αφού δεν μπορεί να το κάνει ούτε για τους πολίτες της. Στην Ελλάδα θα τους φορτώσει. Θα προκαλέσει και κανένα επεισόδιο ότι και καλά «ανθρωπιστικού χαρακτήρα» για να χαλάσει την εικόνα της Ελλάδας και του Μητσοτάκη και «τρέξτε, μαλάκες Έλληνες». Θα το παίξει και «ήρωας» στην Τουρκία, ότι και καλά παραμένει μεγάλη δύναμη στρατιωτική, μπας και πείσει έναν λαό που πεθαίνει στον δρόμο να ξυπνήσει ο πατριωτισμός του. Ο Ερντογάν δεν είναι καθόλου «απρόβλεπτος», όπως τον λένε. Είναι απλά αδίστακτος, ο φίλος του Αλέξη.

Είναι αδύνατον να μην υπάρχουν φορείς του κορωνοϊού στην Τουρκία, όπου οι λάθρο και οι πρόσφυγες συνωστίζονται σε καταυλισμούς, λεωφορεία κ.λπ. Όλοι, Ελλάδα. Αυτό είναι το ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα. Και θα το βρούμε μπροστά μας. Και δεν είναι μόνο αυτό. Είδατε τι δήλωσε ο Τούρκος μπασκετμπολίστας Καντέρ των Μπόστον Σέλτικς στο foxnews.com; Ότι ο Ερντογάν βγάζει έξω από τις φυλακές τους εγκληματίες. Τίγκαραν οι φυλακές στην Τουρκία από τους πολιτικούς κρατούμενους. Κι αντί να βγάλει αυτούς, θα ξαμολήσει τους κατάδικους του ποινικού δικαίου. Πού θα τους ξαμολήσει; Στα παράλια, φυσικά. Μαζί με τους λάθρο. Βρείτε τρόπο να περάσετε στην Ελλάδα. Κατάδικοι είναι, σου λένε, «αν γυρίσουμε πίσω στην Τουρκία, καταδικασμένοι για φυλακή είμαστε». Ενώ αν περάσουνε στην Ελλάδα, θα είναι «ελεύθεροι κι ωραίοι» ως «πολιτικοί πρόσφυγες».

Αυτό είναι ένα μεγάλο αγκάθι που έχει ν’ αντιμετωπίσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όχι μετά τον κορωνοϊό, αλλά κατά τη διάρκειά του. Και το ξέρει – άλλωστε η «Α», πριν ακόμη πάρουν μυρωδιά οι συνάδελφοι, με αναρτήσεις της είχε επισημάνει τον κίνδυνο. Το πώς θα το αντιμετωπίσει, θα το δούμε. Εκείνο που έχει σημασία, ωστόσο, είναι να υπάρξει μία σύμπνοια μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων στην αντιμετώπιση της νέας εισβολής. Διότι πάντα εγκυμονεί ο κίνδυνος ν’ ακουστούν και πάλι τίποτε… «αριστερές» φωνές, «προοδευτικές», ψευτοουμανιστικές για τους λάθρο και τους Τούρκους εγκληματίες. Γι’ αυτό, καλό είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθεί από τώρα, πριν ξεσπάσει το κακό, πώς πρέπει ν’ αντιδράσει η Ελλάδα. Να τοποθετηθεί και η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, που έκανε πορείες στην Αθήνα υπέρ των λάθρο, φυσικά, για όσα γίνονταν στον Έβρο.

Να μας πει κι ο μέγας πολιτικός Αρβανίτης, ευρωβουλευτής του ελληνικού λαού, αλλά προς παντός… καλός άνθρωπος, τι έλεγε πρόσφατα: «Η έλλειψη ψυχολογικής υποστήριξης σε ανθρώπους τραυματισμένους από τον πόλεμο, την προσφυγιά και τις κακουχίες, μπορεί να οδηγήσει σε τραγωδίες». Και πρόσθεσε έμπλεος κομματικών συναισθημάτων: «Δεν μπορούμε να καταλάβουμε –ή, μάλλον, καταλαβαίνουμε απόλυτα– τον λόγο για τον οποίο οι αρμόδιοι δεν ήθελαν να μπούμε στη δομή των Μουριών και να μιλήσουμε με τους πρόσφυγες. Ήλπιζαν να μην ακούσουμε την κραυγή τους για τον χαμό των ανθρώπων τους». Φανταζόμαστε να μην άλαξε «γραμμή» ο κυρ Κώστας. Άπαξ και μπουκάρουν πάλι, να λέει τα ίδια.

Να θυμηθούμε, βέβαια και τον τιτάνα της πολιτικής σκέψης, Γιώργο Βαρεμένο με το όνομα, που έλεγε ότι στον Έβρο προστάτευσαν τις βίλες τους αυτοί που ήτανε με το αυτόματο στο χέρι και τον γκασμά, μην περάσουν οι λάθρο μέσα. Να τον… απολαύσουμε τον γίγαντα τον Βαρεμένο: «Αυτό το σόου που έχει στηθεί τώρα στον Έβρο είναι επικίνδυνο. Εμφανίστηκαν άνθρωποι με καραμπίνες, οι οποίοι λέει προστατεύουν τις περιουσίες τους». Τέρας πολιτικής «αποκάλυψης». Και πρόσθεσε, επικαλούμενος τοπικό δημοσιογράφο: «Ο δημοσιογράφος αυτός είπε ότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν χτίσει παράνομα στον βιότοπο του Έβρου βίλες και βγήκαν με τα όπλα να τις προστατέψουν. Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης φωτογραφήθηκε με αυτούς τους ανθρώπους».

Να μας πει ο Αλέξης πώς πρέπει ν’ αντιδράσουμε. Μην πω ότι η ΝΔ πρέπει να προκαλέσει μία τέτοια κουβέντα για ν’ αναγκάσει τον ΣΥΡΙΖΑ να βγει από το καβούκι του για τους λάθρο. Τώρα να τα πούνε οι ΣΥΡΙΖΑίοι κι ο Αλέξης. Για να μην κατηγορούν μετά τον Μητσοτάκη ότι δεν χειρίστηκε καλά την κατάσταση σ’ ένα τόσο σοβαρό θέμα. Διότι με τα πρόσφατα γεγονότα στον Έβρο, ίσα-ίσα που βγήκε από το στόμα του Τσίπρα, ότι καλώς έκλεισε τα σύνορα ο Μητσοτάκης. Έτσι είναι. Όπως ο Τσίπρας παρουσίασε ένα πρόγραμμα για τη «σωτηρία» της οικονομίας μετά τον κορωνοϊό, να δώσει άλλη μια συνέντευξη και να πει ότι άπαξ και ξεκινήσουν οι μπούκες των λάθρο στα νησιά, πρέπει να πράξουμε αυτό κι αυτό. Ξηγημένα πράγματα.

Προφανώς και δεν πρόκειται να κάνει τέτοιο βήμα ο Τσίπρας. Είναι απασχολημένος τον τελευταίο καιρό με τον… Λαζόπουλο. Βεβαίως.

Ο Λάκης επανέκαμψε. Αφού κανένας στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κάνει σοβαρή πολιτική, ο Λάκης καλείται να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Και καλά, χιουμοράκι. Ο Λαζόπουλος… ντύθηκε Γιάννα κι έλεγε ότι ο Χαρδαλιάς είναι τυρέμπορος και μυρίζει τυρίλα. Είναι Σβαρτσενέγκερ από την Κωλοπετινίτσα. Έτσι… σατίριζε ο Λαζόπουλος. Αυτό είναι πολιτική, βέβαια, δεν είναι σάτιρα. Έτσι θα το παίξει ο ΣΥΡΙΖΑ με την κυβέρνηση. Με Λαζόπουλο. Τον οποίο θεωρεί από τους πρωτεργάτες που πήρε τις εκλογές του 2015.

Διαβάστε επίσης