Λαζαρίδης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αυτά που υποσχέθηκε προεκλογικά, τα κάνει πράξη

Την θέση πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει πράξη αυτά που υποσχέθηκε προεκλογικά διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Μ. Λαζαρίδης, επισημαίνοντας ότι οι πολίτες είναι αισιόδοξοι ότι επιστρέφει η κανονικότητα στην χώρα.

«Έχουμε μία κυβέρνηση που αυτά τα οποία λέει τα κάνει πράξη και έχει κοινωνικό πρόσημο, γιατί η μείωση του ΕΝΦΙΑ, αλλά ταυτόχρονα και το ζήτημα των 120 δόσεων -που τόνισε χθες και ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής ότι είναι μία τελευταία ευκαιρία και πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε και να το καταλάβουμε όλοι αυτό – κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Οι προεκλογικές υποσχέσεις έχουν αρχίσει και υλοποιούνται.
Είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις που οι προεκλογικές δεσμεύσεις ενός υποψήφιου πρωθυπουργού -σήμερα πρωθυπουργού- και ενός κόμματος γίνονται πράξη αμέσως μετά τις εκλογές» είπε μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 Fm ο κ.Λαζαρίδης.

«Προεκλογικά ο πρωθυπουργός δεν υποσχέθηκε πολλά πράγματα, αλλά είναι φανερό ότι παρόλο που δεν υποσχέθηκε πολλά πράγματα κάνει αυτά τα οποία υποσχέθηκε και μάλιστα τα κάνει και πολύ γρήγορα», τόνισε ο κ.Λαζαρίδης, ο οποίος σχετικά με τη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης που υπερψήφισαν το νομοσχέδιο παρατήρησε ότι «αυτές τις δύο ημέρες στην Επιτροπή και χθες στη Βουλή μπορεί να υπήρχαν διαφορετικές προσεγγίσεις, αλλά σε κάθε περίπτωση είχαμε έναν ήπιο πολιτισμένο διάλογο και αυτό».

«Πέρασε με συντριπτική πλειοψηφία και η μείωση του ΕΝΦΙΑ και το ζήτημα των βελτιώσεων στις 120 δόσεις.
Από εκεί και πέρα, μία κριτική του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στις κατοικίες με αντικειμενική αξία πάνω από 1 εκατ. ευρώ.
Μιλάμε για περίπου 4.000 φορολογούμενους πολίτες σε ένα εύρος 7,3 εκατ. πολιτών.
Στη μείωση του 20-30% – μεσοσταθμικά 22%- βρίσκεται η συντριπτική πλειοψηφία των φορολογουμένων πολιτών […]

Έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ότι μεταφέρθηκαν τα γκολποστ, όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, για το τι η προηγούμενη κυβέρνηση θεωρεί μεσαία τάξη.  Θεωρεί μεσαία τάξη μέχρι τα 500.000 ευρώ ακίνητης περιουσίας, ενώ μέχρι πρότινος μας μιλούσαν για 200.000 ευρώ.  Από το 1 ευρώ ως 500.000 ακίνητη περιουσία είναι το 86% των φορολογουμένων πολιτών» είπε ο κ.Λαζαρίδης.

Αναφερόμενος στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου ο κ.Λαζαρίδης είπε ότι ήταν μια ακόμα προεκλογική δέσμευση της ΝΔ ενώ ερωτηθείς για τη συζήτηση σχετικά με την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη απάντησε πως «τέτοιου είδους ζητήματα έχουν να κάνουν με τη Βουλή και όχι με την κυβέρνηση».

«Ο κ. Πολάκης ζήτησε να δημιουργηθεί προανακριτική επιτροπή στηριζόμενος στο περίφημο κατάπτυστο άρθρο περί ευθύνης υπουργών, το άρθρο 86. Ο ΣΥΡΙΖΑ ασκούσε κριτική ότι πάρα πολλές φορές οι υπουργοί πήγαιναν να καλυφθούν πίσω από αυτό το άρθρο. Δεν πρέπει να το ξεχνάμε, εκτός αν ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι η εξύβριση ή η παρακολούθηση κάποιων συνομιλιών εμπίπτει στα υπουργικά καθήκοντα του τότε υπουργού» είπε ο κ.Λαζαρίδης.

Διαβάστε επίσης