Λαζαρίδης: Η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις προς όφελος των έντιμων αγροτών

Σύμφωνα με τον εισηγητή της πλειοψηφίας, η πεντάμηνη έρευνα της Εξεταστικής Επιτροπής κατέδειξε αρκετά σημαντικά σημεία

Σε φάση ολοκλήρωσης οδεύουν οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, με τον εισηγητή της πλειοψηφίας, Μακάριο Λαζαρίδη, να επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις προς όφελος των ανθρώπων του μόχθου, ώστε οι επιδοτήσεις να φτάνουν μόνο στους έντιμους αγρότες».

Σύμφωνα με τον κ. Λαζαρίδη, η πεντάμηνη έρευνα, με 76 μάρτυρες – εκ των οποίων οι 55 αφορούσαν την περίοδο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας – 50 συνεδριάσεις και συνολικά 350 ώρες συνεδριάσεων, κατέδειξε αρκετά σημαντικά σημεία:

-«Τη σωστή απόφαση της Νέας Δημοκρατίας για την σύσταση Εξεταστικής και όχι Προανακριτικής Επιτροπής, καθώς από τις καταθέσεις κρίσιμων μαρτύρων όπως ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Στ. Αραχωβίτης, δεν προέκυψαν ποινικές ευθύνες για τους πρώην υπουργούς, κ. Μ. Βορίδη και Ελ. Αυγενάκη».

-«Τα διαχρονικά και διακομματικά προβλήματα στον Οργανισμό».

test7

-«Τις τεράστιες ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ για την υλοποίηση της τεχνικής λύσης».

-«Την ύπαρξη ”πράσινων ακρίδων” όπως οι κουμπάροι του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, κ. Νίκου Ανδρουλάκη, στην Κρήτη».

Ο κ. Λαζαρίδης τόνισε ακόμα ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να προωθεί μεταρρυθμίσεις για τον πρωτογενή τομέα, ώστε «οι επιδοτήσεις να φτάνουν μόνο στους έντιμους αγρότες, κτηνοτρόφους, αλιείς και μελισσοκόμους».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα