Λαζαρίδης: Το να αγκαλιάζεις και να βοηθάς τους επιχειρηματίες δεν σημαίνει ότι αφαιρείς δικαιώματα από εργαζομένους

Η στήριξη της επιχειρηματικότητας δεν σημαίνει μείωση των δικαιωμάτων ή της προστασίας των εργαζομένων, τόνισε ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και εκ νέου υποψήφιος με τη ΝΔ, Γιώργος Λαζαρίδης, επισημαίνοντας μάλιστα ότι ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει, ότι η στήριξη της επιχειρηματικότητας δημιουργεί νέες και καλύτερες θέσεις εργασίας.

«Η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα είναι ότι το ένα, ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι αυτός ο οποίος πλήττει την επιχειρηματικότητα και το επιχειρείν και από την άλλη έχουμε τη ΝΔ, η οποία -εάν δει κάποιος το πρόγραμμά της- βλέπει ότι είναι φιλικό, ή εν πάση περιπτώσει είναι αυτό το οποίο θα δώσει ώθηση στο επιχειρείν και στην επιχειρηματικότητα.
Γιατί αυτό που χρειάζεται η ελληνική οικονομία είναι να ξαναρχίσουν ν’ ανοίγουν μαγαζιά, να ξαναρχίσουν ν’ ανοίγουν βιοτεχνίες, ν΄ ανοίγουν επιχειρήσεις για να δούμε τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, που θα έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση της ανεργίας» υπογράμμισε ο κ. Λαζαρίδης μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» και πρόσθεσε: «Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι θα μειωθούν οι έλεγχοι ή η προστασία όσον αφορά τα δικαιώματα των εργαζομένων. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο.

Αυτό, αν θέλετε, εκθέτει ακόμη περισσότερο το ΣΥΡΙΖΑ, ή αν θέλετε την κυβέρνηση, γιατί δείχνει ότι είναι εμμονική και εμπαθής απέναντι στους επιχειρηματίες. Το να αγκαλιάζεις και να βοηθάς τους επιχειρηματίες δεν σημαίνει ότι πλήττεις ή αφαιρείς δικαιώματα από τους εργαζομένους. Είναι κάτι εντελώς διαφορετικό».

«Το να ξαναπάρουν μπρος οι επιχειρήσεις, να βοηθηθεί η επιχειρηματικότητα, είναι κάτι που το θέλουν και οι εργαζόμενοι» συνέχισε ο κ. Λαζαρίδης και πρόσθεσε: «Γιατί οι εργαζόμενοι θα βρουν περισσότερες θέσεις εργασίας και όσο μεγαλύτερη προσφορά θέσεων εργασίας έχουμε, αυτό σημαίνει ότι θα βελτιώνονται και οι συνθήκες εργασίας, θα έχουμε αύξηση των αποδοχών των εργαζομένων, γιατί ξέρετε ότι αυτός είναι ο βασικός κανόνας της οικονομίας».

Διαβάστε επίσης