Λεωνίδας Λοϊζίδης: «Αθάνατες», σε καλοκαιρινή περιοδεία

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης είναι υποψήφιος βουλευτής στην Κύπρο με το Κίνημα «Αφύπνιση 2020»

Η παράσταση «Αθάνατες» σε σκηνοθεσία Λεωνίδα Λοϊζίδη με τη Μαίρη Βιδάλη κάνει πρεμιέρα στις 5 Ιουλίου στο σπίτι της Μπουμπουλίνας στις Σπέτσες και ακολουθεί περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

Ιχνηλατώντας… με την Καίτη Νικολοπούλου

Πρόκειται για μια θεατρική παράσταση, η οποία προβάλλει την παρουσία της Μπουμπουλίνας και της Μαυρογένους στην Επανάσταση του ’21, σε κείμενο της βραβευμένης Τάνιας Χαροκόπου και σε σκηνοθεσία του βραβευμένου στην Αμερική και την Ευρώπη Λεωνίδα Λοϊζίδη, ενταγμένη στις επετειακές εκδηλώσεις «Ελλάδα 2021».

Μια θεατρική παράσταση για την Ελληνική Επανάσταση. Μια ιστορία ζωής, αγώνα, αυταπάρνησης, βασισμένη σε ιστορικά γεγονότα.

Λίγα λόγια για το έργο:

Δύο ηρωίδες της Ελληνικής Επανάστασης. Δύο γυναίκες που έθεσαν το πατριωτικό τους συναίσθημα, πάνω από τη γυναικεία τους φύση. Δύο αλληλένδετες ιστορίες, ένα κοινό μυστικό.

Οι έχθρες που δεν έλειψαν, οι αντιξοότητες της μοίρας, της ζωής, του έρωτα, οι ανατροπές που δεν αντιμετωπιζόντουσαν με τη λογική, δεν τις πτόησαν.

Αγωνίστηκαν, πολέμησαν, ξεπέρασαν τη θέση τους στην κοινωνία, για να κρατήσουν ζωντανή την Ελληνορθόδοξη ταυτότητα του Έθνους μας.

Έβαλαν το πατριωτικό συναίσθημα πάνω και από τη ζωή τους, για να μας δώσουν το δικαίωμα να ζούμε ελεύθεροι.

Τιμή και δόξα στη Μαντώ Μαυρογένους και στη Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα!

Αξίζει να σημειωθεί πως το έργο «Αθάνατες» απέσπασε το πρώτο βραβείο στον καλλιτεχνικό διαγωνισμό της περιφέρειας Αττικής με θέμα «200 χρόνια από την Επανάσταση», έχει συμπεριληφθεί στις δράσεις της Επιτροπής Ελλάδα 2021 και έχει λάβει την Αιγίδα του ΕΟΤ.

 Και υποψήφιος βουλευτής Λευκωσίας, με το Κίνημα «Αφύπνιση 2020»

Με τον Λεωνίδα Λοϊζίδη γνωρίστηκα το 2007, όταν συμμετείχε σε θεατρικό δρώμενο για την παρουσίαση ενός από τα βιβλία μου. Στην πορεία συνεργάστηκα μαζί του σε δύο παραστάσεις που ανέβηκαν στη Νέα Υόρκη και όχι μόνο. Η ευαισθησία του είναι το καλύτερο διαβατήριό του για τα καινούργια του όνειρα, στα οποία ελπίζω και εύχομαι να σημειώσει την επιτυχία που του αξίζει.

Εδώ λοιπόν θέλω να τονίσω ότι ο πολυβραβευμένος αυτός σκηνοθέτης Λεωνίδας Λοϊζίδης είναι υποψήφιος βουλευτής Λευκωσίας, με το Κίνημα «Αφύπνιση 2020».

«Ο κόσμος άρχισε να γίνεται διπολικός. Είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις», δήλωσε στην «Άποψη».

Για να συνεχίσει: «Τα ΜΜΕ και ο νέος ψηφιακός πολιτισμός δίνουν το βήμα για να λέω την αλήθεια στους πολλούς και να μην υποχωρώ στις φωνασκίες των ολίγων. Ευτυχώς! Δεν είμαι μηχάνημα μεταποίησης υποσχέσεων σε ψήφους και αναμφίβολα δεν προέρχομαι από τον χώρο της τέχνης της πολιτικής λοξοδρομίας. Στηρίζομαι στη βεβαιότητα ότι οι συμμαχίες θεμελιώνονται στα κοινά συμφέροντα με αλληλοσεβασμό και όχι στις σχέσεις εξάρτησης. Οι θέσεις μου αυτές στόχο έχουν την επαναφορά στην υποστήριξη της ιδέας περί ουσιαστικής συμμετοχής όλων των δυνάμεων. Μιας και ο κόσμος εξακολουθεί να έχει την ανάγκη την ηγετική δράση. Αναμφισβήτητα ανύπαρκτη η σημερινή από τη σοβαρότατη διάβρωση που έχουν υποστεί τόσο η εικόνα της όσο και η δημοτικότητά της.  Με αυτές τις ανησυχίες μπορεί το κίνημα “Αφύπνιση 2020” να διαλεχτεί και να πείσει. Διαφορετικά με τη γενικότερη υφιστάμενη νοοτροπία που διαπερνά την κοινωνία κινδυνεύει η ίδια η επιβίωσή της. Λέω με πικρία τα παραπάνω αναλογιζόμενος τις ευθύνες και τις συνέπειες απέναντι στην ομάδα των νέων που οφείλουμε σεβασμό. Κατά την εφαρμογή των θεσμικών μεταρρυθμίσεων χρειαζόμαστε πλάι μας τους νεότερους ψηφοφόρους περισσότερο από οποιοδήποτε άλλον. Διότι κατ’ ουσία  είναι οι δικές τους ζωές που θα επηρεαστούν από την αλλαγή. Κάνω αυτήν τη λεπτή διάκριση γιατί τα βάρη αντιστρέφονται. Οι νέες  και οι νέοι ως φύλακες του μέλλοντος της κοινωνίας δικαιούνται και  αυτοί να απαιτούν από τους πολλούς τα περισσότερα. Αν η κοινή γνώμη πιστεύει ότι ένας στους δέκα μπορεί να επηρεάσει την κυβέρνηση μιας χώρας, τότε στην ουσία τι λέμε; “Aναμένουμε από τους λίγους τα περισσότερα”. Η νεολαία ας αποκτήσει τη θέση που της αξίζει!»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα