Λεουτσάκος: «Ν’ αναλάβουν ευθύνες όσοι έστησαν το VAR και εκπαίδευσαν διαιτητές»

Δήλωσε ο πρόεδρος Super League 2/Football League

«Πρέπει ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους και αυτοί που έστησαν το VAR και αυτοί που εκπαίδευσαν τους διαιτητές». Η διαπίστωση ανήκει στον πρόεδρο της Super League 2/Football League, Λεωνίδα Λεουτσάκο.

Ο επικεφαλής της «μικρής» λίγκας, επισήμανε πως υπάρχουν 7 άνθρωποι επιφορτισμένοι να ελέγχουν τις φάσεις αλλά και τους κρίνοντες. Οπότε, αν δεν μπορούν «να βοηθήσουν ένα παιχνίδι να διεξαχθεί ομαλά χωρίς να υπάρχουν παρατράγουδα από κει πέρα τι να συζητάμε».

Στην ΕΡΑ Σπορ, μεταξύ άλλων, ο Λεωνίδα Λεουτσάκο, είπε: «Οι διαιτητές είναι άνθρωποι και κάνουν λάθη. Υπάρχουν λάθη τα οποία είναι εξόφθαλμα. Θεωρώ ότι υπάρχουν άνθρωποι αξιόλογοι που ελέγχουν τους διαιτητές και τους αξιολογούν καθώς εκτός από τους διαιτητές υπάρχουν και ο παρατηρητής διαιτησίας υπάρχει και το VAR.

Μόλις τελειώνει ένα παιχνίδι οι διαιτητές έχουν μια συγκεκριμένη βαθμολογία κάποιοι την βλέπουν, δεν γίνεται οι άνθρωποι που ελέγχουν να μην βλέπουν τίποτα.

Είναι πολλές περιπτώσεις που έχουν γίνει λάθη διαιτητικά δεν είναι μόνο σε ένα παιχνίδι. Από εκεί και πέρα υπάρχουν 4 διαιτητές και άλλοι 2 στο VAR και ο παρατηρητής διαιτησίας σύνολο 7. Εάν λέμε ότι δεν μπορούν 7 άνθρωποι να βοηθήσουν ένα παιχνίδι να διεξαχθεί ομαλά χωρίς να υπάρχουν παρατράγουδα από κει πέρα τι να συζητάμε.

Δεν αμφιβάλλω ότι το VAR έχει βοηθήσει. Όμως οι διαιτητές ελέγχονται από κάποιους, προφανώς ο έλεγχος πρέπει να ναι σχολαστικός και όσο το δυνατόν πιο δίκαιος. Δεν γίνεται σε ένα παιχνίδι να έχουν ευθύνη 7 άτομα και να υπάρχουν παράπονα είναι αφύσικο.

Κάποια στιγμή θα πρέπει ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους και αυτοί που έστησαν το VAR και αυτοί που εκπαίδευσαν τους διαιτητές».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα