Λευτέρη, στον Γκαγκάτση για απινιδωτές εδώ και τώρα!

Πήγε και γύρισε το παλικάρι ο Δανός Έρικσεν στο ματς με τη Φινλανδία. Το βλέπεις, δηλαδή, και τρελαίνεσαι. Ούτε καν 30 ετών δεν είναι ο Κρίστιαν. Μάλιστα. Και στο καπάκι, στα Μουδανιά, ένας 14χρονος παθαίνει το ίδιο στην προπόνηση. Ποιος τους έσωσε; Αυτό το μηχανάκι, ο απινιδωτής. Μεγάλο εργαλείο, σου λένε οι γιατροί.

Άκου, μάστορα, πώς περιγράφεται το μηχάνημα αυτό, που κοστίζει γύρω στο χιλιάρικο, μπορείς να βρεις και πιο φτηνό. Γκουγκλάρεις στη Wikipedia και σου βγάζει αυτό: «Ο απινιδωτής είναι ιατρική συσκευή η οποία σε συνεργασία με καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση μπορεί να ανατάξει μια θανατηφόρα καρδιακή αρρυθμία. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω ενός ηλεκτρικού σοκ. Οι απινιδωτές χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες: στους χειροκίνητους και τους αυτόματους. Σύμφωνα με τα σύγχρονα στατιστικά, η κοιλιακή μαρμαρυγή (VF), που αντιμετωπίζεται με απινίδωση και αναζωογόνηση στα 3-5 λεπτά, έχει ποσοστό επιβίωσης 49-75%, ενώ είναι σημαντική η κατανόηση πως κάθε λεπτό που καθυστερεί η απινίδωση μειώνει την πιθανότητα επιβίωσης κατά 10-12%».

Κι εντάξει, επειδή η Δανία που έγινε το ματς είναι σοβαρή χώρα, ο απινιδωτής τον έσωσε τον Έρικσεν. Στην Ελλάδα υπάρχουν απινιδωτές στα γήπεδα; Πλάκα κάνουμε ώρα, ρε; Το 14χρονο παλικαράκι στα Μουδανιά το έσωσε ένας απινιδωτής από το φουρνάδικο της περιοχής. Άλλο θέλω να σου πω.

Έγινε κουβέντα στη ΓΓΑ για τους απινιδωτές. Ότι κάτι πρέπει να γίνει με τα γήπεδα, που τα περισσότερα δεν έχουν γιατρό, όχι μόνο απινιδωτή. Για το ερασιτεχνικό μιλάμε, τώρα. Μάλιστα. Για να μην κουράζονται εκείνοι στη ΓΓΑ, θα τους πούμε εμείς τη λύση. Να δώσουνε το project σε άνθρωπο που γνωρίζει το αντικείμενο. Που ξέρει να το μανατζάρει, δεν μιλάμε ιατρικά τώρα. Στον Βασίλη τον Γκαγκάτση.

Υπάρχει καλύτερος από τον Βασίλη; Αυτός δεν ήταν που προχώρησε την ιδέα για την «Κάρτα Υγεία» του ποδοσφαιριστή; Μόλις ο Γιαννάκης ο Οικονομίδης τού έριξε την ιδέα, αμέσως άναψαν τα λαμπάκια του Βασίλη. Για να σώσει το ποδόσφαιρο, βέβαια, όχι για τίποτα άλλο. Δεν κάνει παρανομίες ο Βασίλης. Καθαρός σαν τα σεντόνια που πλένονται με Skip είναι.

Τώρα, αν τα δικαστήρια του έριξαν πέντε χρόνια φυλακή, επειδή η ΕΠΟ πλήρωνε την εταιρεία που προμήθευσε το υλικό, που ήταν σε αδράνεια, είναι μια άλλη ιστορία. Περί τα 13 εκατ. ευρώ ζημιώθηκε η ΕΠΟ από τα άχρηστα μηχανήματα που είχαν πάρει και τα είχαν στα υπόγεια. Τον αδίκησαν τον Βασιλομπίλαρο. Άδικη η ποινή. Αυτός μοχθούσε για το καλύτερο. Πρόεδρος ήτανε ο Μπιλ. Είχε τόσες σκοτούρες στο κεφάλι του εκείνον τον καιρό. Δεν μπορούσε ν’ ασχοληθεί και με την «Κάρτα Υγείας» που δεν υπήρχε.

Τώρα, όμως, ο Γκαγκάτσης είναι απαλλαγμένος από καθήκοντα. Τώρα μπορεί ο Αυγενάκης και η Super League1 να του δώσουνε το project να το τρέξει ο Βασίλης. Θα βρει και τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς, όλα πρίμα θα πάνε. Δεν είναι κακή ιδέα να τα πάρει όλα επάνω του ο Βασίλης. Ζυμωμένος με την επιθυμία να φτιάξει το ποδόσφαιρο είναι χρόνια ολόκληρα. Θέλει να γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία το όνομά του, ως ο άνθρωπος που έσωσε το ποδόσφαιρο.

Αυτό πρέπει να κάνει ο Αυγενάκης. Να δώσει τη δουλειά στον Βασίλη. Μην την πάρει κανένα λαμόγιο κι έχουμε τίποτα ιστορίες με μίζες και βάλε στην απομέσα, μπάρμπα. Ο Γκαγκάτσης δεν κάνει τέτοια πράγματα. Ξέρει και τα θέματα υγείας από την «Κάρτα Υγείας».

Τώρα, αν στο παρελθόν, ομάδες από τα νησιά είχαν πιστοποιητικό καρδιολόγου από τον Βόλο ότι έγιναν καρδιολογικές εξετάσεις των παικτών, τον καιρό που ήταν πρόεδρος στην ΕΠΟ ο Βασιλομπίλαρος, αυτό είναι άλλο θέμα. Μπορεί να μην υπέπεσε τίποτα στην αντίληψή του. Κι αν δεν μπορεί ο Βασίλης που θέλει να παίξει έναν ρόλο στον ΠΑΟΚ, απ’ ό,τι μαθαίνω, ας δώσουνε τη δουλειά στον Πιλάβιο. Κι αυτός στο ίδιο εδώλιο καθόταν, την ίδια καμπάνα έφαγε. Α, όλα κι όλα, να μην κάνουμε διακρίσεις…

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα