Λιγνάδης: «Το εάν είμαι επικίνδυνος άνθρωπος θα το αποφασίσει η ιστορία»

Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου απαντά στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη η οποία τον χαρακτήρισε επικίνδυνο άτομο και δήλωσε ότι την εξαπάτησε

Άμεση ήταν η αντίδραση από τον Δημήτρη Λιγνάδης ο οποίος από την συχνότητα του ΜEGA απάντησε στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία τον χαρακτήρισε επικίνδυνο άτομο και δήλωσε ότι την εξαπάτησε.

«Το εάν είμαι επικίνδυνος άνθρωπος, είτε στη ζωή μου, είτε πολλώ δε μάλλον στη δουλειά μου, νομίζω ότι αυτό θα πρέπει να περιμένουμε να το αποφασίσει η ιστορία και άλλοι θεσμοί. Να μην προεξοφλούμε και να μην προδικάζουμε. Και σίγουρα όχι στο λαϊκό δικαστήριο που έχει στηθεί εδώ και ημέρες», είπε ο Δημήτρης Λιγνάδης που παραιτήθηκε από το Εθνικό εν μέσω φημών για καταγγελίες εναντίον του για σεξουαλική κακοποίηση.

Η δήλωση Λιγνάδη

«Πριν από λίγο πληροφορήθηκα μια δήλωση που έκανε η κυρία Μενδώνη και πρώην προϊσταμένη μου για το άτομό μου… Δύο πράγματα θα ήθελα να επισημάνω. Πρώτα από όλα οφείλω να πω ότι θεωρώ την κυρία Μενδώνη μία επαρκέστατη – στη δουλειά της – υπουργό, με την οποία είχαμε μία πάρα πολύ καλή συνεργασία. Αυτό είναι η προσωπική μου άποψη. Από εκεί και πέρα για το δεύτερο που θα ήθελα να σας πω, είναι το εάν είμαι επικίνδυνος άνθρωπος, είτε στη ζωή μου, είτε πολλώ δε μάλλον στη δουλειά μου, νομίζω ότι αυτό θα πρέπει να περιμένουμε να το αποφασίσει η ιστορία και άλλοι θεσμοί. Να μην προεξοφλούμε και να μην προδικάζουμε. Και σίγουρα όχι στο λαϊκό δικαστήριο που έχει στηθεί εδώ και ημέρες».

Νωρίτερα η Λίνα Μενδώνη είχε καταθέσει μήνυση υπόμνημα στον εισαγγελέα ζητώντας την άμεση διερεύνηση των καταγγελιών στο χώρο του θεάτρου. Το πρωί κατατέθηκε ακόμη μια μήνυση κατά γνωστού σκηνοθέτη και ηθοποιού για βιασμό 14χρονου. Σε βάρος του έχει κατατεθεί μια ακόμη μήνυση για βιασμό ανηλίκου. Πρόκειται για τη μήνυση που κατέθεσε ο 40χρονος Βασίλης ο οποίος έπεσε θύμα βιασμού για πρώτη φορά στα 15 του από τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη και ενώ συνέχισε να τον κακοποιεί σεξουαλικά για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα