Λιποθύμησε στα γραφεία των ανακριτριών ο Μπούκουρας

Επεισοδιακή ήταν η απολογία του Στάθη Μπούκουρα, με τον προφυλακισμένο βουλευτή -πρώην της Χρυσής Αυγής- να μην αντέχει την πίεση, να λυγίζει και να λιποθυμά.

Ο Στάθης Μπούκουρας φέρεται να κατέρρευσε ενώπιον των ανακριτριών κ.κ. Κλάπα και Δημητροπούλου ενώ εν συνεχεία αρνήθηκε  να απαντήσει στα ερωτήματα που του τέθηκαν επικαλούμενος το δικαίωμα της σιωπής.

Ο κατηγορούμενος ανεξάρτητος βουλευτής κατήγγειλε για μεροληπτική συμπεριφορά τις δύο ανακρίτριες , ενώ ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας χαρακτήρισε την διαδικασία της απολογίας ” ιερά εξέταση”.

«Ζητήθηκε από τον Στάθη Μπούκουρα να μιλήσει για άλλους κατηγορουμένους, για πράγματα που δεν γνωρίζει, με αντάλλαγμα την ελευθερία του. Σίγουρα υπάρχουν κάποιοι που έχουν διαπράξει εγκληματικές ενέργειες αλλά μεταξύ αυτών δεν είναι ο εντολέας μου. Δεν έχω ξαναδεί πιο απάνθρωπη ανάκριση», είπε ο δικηγόρος ο οποίος καταφέρθηκε κατά της ανακρίτριας Κλάπα.
Ο κ. Κούγιας αναφέρθηκε και πάλι στα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πελάτης του, υποστηρίζοντας πως έχει κάνει δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Από την πλευρά του ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Μπούκουρας σε γραπτή δήλωση που υπέβαλε ενώπιον τον ανακριτριών αιτιολογεί την στάση του ως εξής:

«Οι ερωτήσεις που μου κάνετε είναι άσχετες με το κατηγορητήριο. Διατυπώνονται με μεροληπτικό τρόπο σε βάρος μου, γεγονός που αποδεικνύει την προκατάληψή σας σε βάρος μου αφού οι ερωτήσεις σας γίνονται με διατύπωση και τρόπο που δε στοχεύει στην διάγνωση της αλήθειας, αλλά στην με το ζόρι στοιχειοθέτηση ανύπαρκτων κατηγοριών σε βάρος μου καθιστώντας την διαδικασία σε βάρος μου μεροληπτική και απάνθρωπη. Για το λόγο αυτό δηλώνω ότι δεν επιθυμώ τη συνέχιση της ανακριτικής διαδικασίας».

Σε ανάλογο ύφος ήταν και η τοποθέτησή του ενώπιον των ανακριτριών:

«Ερ: Οι ανακρίτριες και ο εισαγγελέας θέλουν να σας υποβάλλουν ερωτήσεις. Θα τις ακούσετε ή αρνείστε;
Απ: Αρνούμαι, δεν είμαι σε ψυχική κατάσταση να σας απαντήσω, θέλω να πάω στα παιδιά μου. Είμαι νεκρός άνθρωπος, φανταστείτε την κατάστασή μου. Δεν είμαι ούτε φασίστας, ούτε ναζιστής, δεν έχω κάνει τίποτα και το απέδειξα. Είναι νεκρός, είμαι ένας άδειος άνθρωπος χωρίς τα παιδιά μου. Έχω χάσει 16 κιλά σε τέσσερις μήνες. Έφυγα, ανεξαρτητοποιήθηκα με διώξανε. Τους έκανα χατίρια. Έλεγα αυτά που μου έλεγαν. Δυο φορές έχω επιχειρήσει να κρεμαστώ στο κελί μου. Γιατί είμαι στη φυλακή;».

Η απόστασή του από τη Χρυσή Αυγή και η απολογία

Την ιδεολογική του απόσταση από την Χρυσή Αυγή καθώς και τους λόγους που επέλεξε να ανεξαρτητοποιηθεί μετά την απολογία του και όχι νωρίτερα εξηγεί μεταξύ άλλων στο απολογητικό του υπόμνημα που κατέθεσε στις ανακρίτριες Δημητροπούλου και Κλάπα ο βουλευτής Στάθης Μπούκουρας.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο ίδιος υποστηρίζει μεταξύ άλλων πως ουδέποτε υπήρξε «Χρυσαυγίτης ή υποστηρικτής του κόμματος» καθώς προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. «Ήμουν ένα «ξένο σώμα». Αποδεικνύεται και από την μετέπειτα διαγραφή μου από την κοινοβουλευτική ομάδα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όπως ο ίδιος εξηγεί, επέλεξε να ανεξαρτητοποιηθεί  μετά την απολογία του στις ανακρίτριες  προκειμένου «να μην δημιουργηθούν αρνητικές εντυπώσεις για τους άλλους δύο κατηγορούμενους βουλευτές Γερμενή και Ηλιόπουλο που απολογούνταν με εμένα. Προτίμησα να έρθω και να απολογηθώ τον Ιανουάριο, έχοντας την ιδιότητα του βουλευτή της Χρυσής Αυγής και να μην δηλώσω την επιθυμία μου να ανεξαρτητοποιηθώ πριν την απολογία μου, διότι σε καμία περίπτωση  δεν ήθελα η πράξη μου αυτή, η οποία θα λάμβανε και ως είναι φυσικό τεράστια δημοσιότητα, να επιβαρύνει το κλίμα και να δημιουργήσει αρνητικές εντυπώσεις για τους άλλους δύο βουλευτές του κόμματος που απολογούνταν μαζί με εμένα, τους κ. Γερμενή και Ηλιόπουλο».

Ο Στάθης Μπούκουρας αμφισβητεί τις καταθέσεις που υπάρχουν σε βάρος του  και υποστηρίζει ότι πρόκειται επί της ουσίας «για δύο ανθρώπους που ήρθαν από όλη την Κορινθία» και τους έχει μηνύσει  για ψευδορκία.

Ως προς την κυνηγετική καραμπίνα που βρέθηκε στην κατοχή του , ο ίδιος υποστηρίζει ότι έχει εκδοθεί νόμιμη άδεια κυνηγετικού όπλου.  «Κατείχα, όπως οι περισσότεροι επαρχιώτες που έχουμε ως χόμπι το κυνήγι και κατοικούμε στα χωριά μας, μια κυνηγετική καραμπίνα. Προς Θεού, είναι δυνατόν να θεωρηθεί ότι την κατείχα με σκοπό να τη διαθέσω σε οργάνωση για  να διαπράξει εγκλήματα; Τί είμαι τέλος πάντων, κάποιος επικίνδυνος κακούργος , κανένας εγκέφαλος εμπορίας όπλων; Μια κυνηγετική καραμπίνα κατείχα,  οη ποία είχε χωρητικότητα δυο παραπάνω φυσίγγια. Μην ισοπεδώσουμε τα πάντα».

Ως συνοδευτικά έγγραφά στο υπόμνημά του ο βουλευτής κατέθεσε βεβαιώσεις από το Γενικό Νοσοκομείο Ναυπλίου, σύμφωνα με τα οποία -όπως αναφέρει- πάσχει από κατάθλιψη και λαμβάνει θεραπευτική αγωγή. Για αυτό και ζητά την αποφυλάκισή του, ισχυριζόμενος ότι «όσο διαρκεί η άδικη προφυλάκισή μου και βρίσκομαι έγκλειστος των φυλακών, το πρόβλημα υγείας μου γιγαντώνεται».

Των Κ. Π και Ι. Μ.

 

Διαβάστε επίσης