Ληστείες και εμπόριο ναρκωτικών, με φόντο τη «Μεγάλη Αλβανία»

Τυχόν διασυνδέσεις με ακραίους εθνικιστικού κύκλους ή ακόμη και παραστρατιωτικές ομάδες, διερευνούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας της Αθηνών που πριν από μερικές ημέρες συνέλαβαν 15μελη σπείρα Αλβανών κακοποιών.

Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται το φωτογραφικό υλικό που βρέθηκε στην κατοχή τους (ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, αναρτήσεις στα social media) και το οποίο περιλαμβάνει από πολεμικά όπλα και μεγάλα χρηματικά ποσά, μέχρι ναρκωτικά. Αυτό που θέλουν να εξακριβώσουν οι Αρχές είναι εάν πρόκειται για «απλή διάθεση επίδειξης των αλλοδαπών ποινικών χωρίς συνέχεια» ή εάν πίσω από τις φωτογραφίες αυτές υποκρύπτεται διασύνδεση με ομάδες που επικροτούν τον αλυτρωτισμό και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες. Ταυτόχρονα, διερευνούνται οι επαφές που είχαν τα μέλη της σπείρας με ποινικούς σε Αλβανία, ΠΓΔΜ και Κόσσοβο, ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως πολλοί από τους συλληφθέντες, έχουν φωτογραφηθεί με κουκούλες στα πρόσωπα και κρατώντας όπλα στα χέρια ή αλβανικές σημαίες και λάβαρα της λεγόμενης «Μεγάλης Αλβανίας» που περιέχει και ελληνικά εδάφη.

Η συμμορία δρούσε σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Παγκράτι, Ιλίσια, Νέος Κόσμος, Άγιος Παντελεήμονας) καθώς και στην Καλαμάτα, ενώ όπως προέκυψε από την έρευνα της Ασφάλειας Αττικής προχώρησαν σε πέντε ληστείες και 28 διαρρήξεις και κλοπές.

Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια που έρχονται στο φως της δημοσιότητας διασυνδέσεις αλβανών που δρουν κάνοντας πλιάτσικο στην Ελλάδα με αλβανικούς εθνικιστικούς κύκλους στα Βαλκάνια, αλλά το θέμα αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς πρόκειται πρακτικά για μια ένοπλη ομάδα αλλοδαπών η οποία δρα εντελώς ανεξέλεγκτα στη «χώρα» με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα