Λιχτενστάιν: Έτοιμο για τη χαλάρωση του τραπεζικού απορρήτου

Ο πρωθυπουργός του Λιχτενστάιν Αντριαν Χάσλερ δήλωσε έτοιμος να συζητήσει την ανταλλαγή πληροφοριών με την Ευρωπαϊκή Ενωση για τους καταθέτες των τραπεζών του, ζητώντας παράλληλα την επιεική μεταχείρισή τους, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Handelslatt.

«Ως μικρή χώρα, θα ήταν μη ρεαλιστικό να πούμε ότι αρνούμαστε εκ προοιμίου κάθε συζήτηση με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την διευρυμένη ανταλλαγή πληροφοριών. Αλλά αυτό δεν μπορεί να σημαίνει μόνο νέες υποχρεώσεις για εμάς, πρέπει επίσης να υπάρξει διόρθωση στην ανισότητα μεταχείρισης των φορολογουμένων και στις διακρίσεις» δηλώνει.

Σύμφωνα με τον Αντριαν Χάσλερ, το Λιχτενστάιν ζητεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναγνωρίσει ότι τα τραπεζικά του ιδρύματα αποτελούν «ένα σημαντικό και νόμιμο εργαλείο σχεδιασμού των μεταβιβάσεων και της ασφάλειας των εισοδημάτων.
Ο πρωθυπουργός του Λιχτενστάιν θα επιθυμούσε να εφαρμοσθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη η λύση στην οποία η χώρα του κατέληξε μαζί με τη Βρετανία, και η οποία προβλέπει την φορολόγηση των καταθέσεων σε τραπεζικά ιδρύματα του Λιχτενστάιν για τους καταθέτες που δηλώνονται, αλλά με μειωμένο επιτόκιο και χωρίς την επιβολή προστίμου.

Διαβάστε επίσης