LOCKDOWN: “Θολά τα νερά” για την επαναλειτουργία των σχολείων

Μόνο με το «πράσινο φως» των ειδικών που παρακολουθούν τις εξελίξεις γύρω από την πανδημία -Τι είπε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως

Με αμείωτο ρυθμό κοιτούν τις εξελίξεις γύρω από την πανδημία του νέου κορωνοϊού τόσο οι ειδικοί όσο και η ίδια η κυβέρνηση, για το πλάνο της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων (lockdown) και συγκεκριμένα για το άνοιγμα των σχολείων. Πλάνο που βρίσκεται σε “θολά” νερά καθώς είναι αβέβαιες οι εξελίξεις γύρω από την πανδημία.

Αυτό το συμπέρασμα βγήκε από τις δηλώσεις της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, η οποία επισήμανε πως για να γίνει αυτό πρέπει να ανάψουν οι ειδικοί το «πράσινο φως» για την επαναλειτουργία των σχολείων.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στην οποία παρουσίασε μια νέα εκπαιδευτική βαθμίδα, το επίπεδο 3 των Επαγγελματικών Σχολών Κατάρτισης, η κυρία Κεραμέως τόνισε για το ζήτημα της επαναλειτουργίας των σχολείων:
«Ό,τι έχει να κάνει με τις δομές εκπαίδευσης και την επαναλειτουργία τους παρακολουθείται καθημερινά από την επιτροπή των ειδικών. Αναμένουμε τις εισηγήσεις τους και την απόφαση του πρωθυπουργού»

Σύμφωνα με τη Νίκη Κεραμέως, μέχρι στιγμής «δεν υπάρχει κάποια σχετική ανακοίνωση για την επαναλειτουργία των σχολείων», παρά τα σενάρια για διαδοχικό άνοιγμα με προτεραιότητα στα δημοτικά.

Να σημειωθεί ότι με τη σχετική κυβερνητική απόφαση το κλείσιμο των σχολείων ισχύει μέχρι την 30ή Νοεμβρίου.

Κεραμέως: Πλέον «τρέχει» κανονικά η τηλεκπαίδευση

Η υπουργός Παιδείας μίλησε εκτενώς και για το κομμάτι της τηλεκπαίδευσης, για το οποίο αναγνώρισε πως «προφανώς υπήρξαν και τεχνικά ζητήματα και ενδεχομένως να υπάρξουν και άλλα. Είναι ένα τεράστιο ψηφιακό έργο, που πιστώνεται στους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις οικογένειές τους».

Στη χώρα, είπε στη συνέχεια, «διενεργείται σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια. Τα τεχνικά προβλήματα έχουν πλέον διορθωθεί και η τηλεκπαίδευση “τρέχει” κανονικά και καθολικά. Εχουμε κατά μέσο όρο πάνω από 38.000 με 39.000 παράλληλες συνεδρίες γυμνασίων και λυκείων και 55.000 νηπιαγωγείων και δημοτικών σε όλη τη χώρα».

Η κυρία Κεραμέως υποστήριξε πως «συγκριτικά στοιχεία δείχνουν ότι είμαστε από τις ελάχιστες χώρες που κατάφεραν την καθολική εφαρμογή της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Είμαστε εδώ για να βελτιώνουμε συνολικά το πλαίσιο». Καταλήγοντας, αναφορικά με την κριτική που ασκήθηκε, είπε πως το καλοκαίρι έγιναν όλες οι απαραίτητες δοκιμές και όταν «μας παρέδωσαν, το πανελλαδικό σχολικό δίκτυο είχε δυνατότητα παράλληλης σύνδεσης μόλις 500 χρηστών».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα