Λόγια του αέρα η συμφωνία Αλαφούζου – Μαλακατέ

Μισό λεπτό. Ο Μαλακατές του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού έδωσε στη δημοσιότητα τη συμφωνία που έκανε με τον Αλαφούζο. Μάλιστα. Πολύ συμφέρουσα, λέει ο Μαλακατές. Και ρωτάω τώρα εγώ. Αυτήν η συμφωνία έγινε με παπά και με κουμπάρο ή σε καμία χαρτοπετσέτα και σε κάνα πακέτο τσιγάρα; Πολύ σοβαρά ρωτάω.

Υπογράφτηκε κανένα συμβόλαιο; Βάλανε καμιά ρήτρα; Κι εδώ δεν σου λέω ότι δεν υπογράφτηκε τίποτα. Εγώ λέω ότι, αν υπάρχει, να τη δείξουνε στον κόσμο του Παναθηναϊκού. Με τζίφρες και σφραγίδες. Μόνο έτσι θα πειστεί ο κόσμος του Παναθηναϊκού. Έχω λάθος;

Ο Μαλακατές είναι από «πράσινη» οικογένεια. Και καλός άνθρωπος, σου λέω εγώ. Και καθαρός. Μάλιστα. Έκανε αυτήν τη συμφωνία με τον Αλαφούζο. Ξέρει ότι θα την τηρήσει ο Γιαννάκης; Εδώ μιλάμε ότι ο Αλαφούζος μόνο δίνει από αυτή τη συμφωνία, δεν παίρνει τίποτα.

Ξέρει κανένας πώς θα τα φέρει η ζωή αύριο; Θερίζει η πανδημία. Μπορεί να σου πει ο Αλαφούζος ότι είπα, ξείπα, κύριε Μαλακατέ, αγαπητέ Παναγιώτη. Δεν ισχύει τίποτα απ’ ό,τι σου είπα. Έτσι είναι. Μπορεί να το αποκλείσει κανένας αυτό; Πού να ξέρεις τι σου ξημερώνει, ρε, πλάκα κάνουμε τώρα;

Αλλιώς, όμως, είναι να τον δέσεις τον άλλονα με τζίφρες, ώστε αν δεν μπορεί ο Αλαφούζος, να πει ο αγαπητός Παναγιώτης ότι έχετε υποχρέωση έναντι του ιστορικού συλλόγου να βρείτε τα λεφτά να τα δώσετε. Παστρικά πράγμα, όχι στο περίπου, μάστορα.

Κι αν ο Μαλακατές είναι αγαπητό πρόσωπο στον Παναθηναϊκό, ο Αλαφούζος είναι; Πολύ σοβαρά μιλάμε. Είσαι εσύ μέλος του Ερασιτέχνη. Μάλιστα. Τον εμπιστεύεσαι τον Αλαφούζο, που δέκα χρόνια στον Παναθηναϊκό μετράει πέτρινα χρόνια;

Άπαξ, όμως, και υπάρχει το συμβόλαιο υπογεγραμμένο, ας κόψει το λαιμό του να βρει λεφτά. Αυτές είναι καθαρές εξηγήσεις, αγαπητέ Παναγιώτη. Τα λόγια σήμερα τα λες κι αύριο τα ξέχασες. Σάμπως τον ηχογράφησες τον Αλαφούζο όταν έδινε υποσχέσεις;

Έτσι είναι. Έχεις και το Αλαφουζοτεχνείο και του λέει ότι μπορεί να φτάσουν και τα τρία μιλιόνια τα έσοδα του Ερασιτέχνη από τον Αλαφούζο. Μάλιστα. Να τα βάλουμε κάτω τα νούμερα. Ο Αλαφούζος θα πλερώνει 500.00 τον χρόνο νοίκι. Μάλιστα. Μήπως θυμάται κανένας τι έγραφε το Αλαφουζοτεχνείο για το νοίκι όταν υπογράφτηκε το μνημόνιο συναντίληψης;

Ότι θα πλερώνει ο Αλαφούζος ένα μιλιόνι. Δεν μας είπαν σε τι νόμισμα θα ήταν αυτό το ένα εκατομμύριο; Σε γιέν, σε δολάρια, σε τουρκικές λίρες; Δεν το έγραψαν οι Αλαφουζοτέχνες – Σαββιδοτέχνες. Και πότε δούλευαν τον κόσμο του Παναθηναϊκού; Όταν έγραφαν για ένα μιλιόνι ή για τα οχτακόσια χιλιάρικα; Και που από το ένα μιλιόνι έπεσε στο μισό, δεν τρέχει τίποτα δηλαδή; Όλα καλά κι όλα ωραία; Σανό κανονικό.

Μετά, το ένα μιλιόνι κατέβηκε στην 800.000 ευρώ από το Αλαφουζοτεχνείο. Και η συμφωνία με τον Μαλακατέ είναι για πεντακόσια χιλιάρικα. Έτσι λέει ο Μαλακατές. Να τα βάλουμε κάτω τα νούμερα. Αέρα 500.000 χιλιάρικα. Μάλιστα. Και 50 ευρώ από κάθε εισιτήριο διαρκείας. Να πούμε ότι θα είναι 20.000 τα διαρκείας; Επί 50 ευρώ, ίσον ένα μιλιόνι. Μέχρι τώρα, 1,5 εκατ. ευρώ.

Ο κάθε οπαδός του Παναθηναϊκού, λέει, θα πρέπει να βγάλει κάρτα φιλάθλου και να πληρώνει 10 ευρώ. Μάλιστα. Άντε να τιγκάρει το νέο γήπεδο στο Βοτανικό, να βγάλουνε 35.000 κάρτες φιλάθλου. Επί το δέκα, ίσον 350.000 ευρώ. Συν το 1,5 σύνολο 1,85 εκατ. ευρώ. Που είναι τα 2,5 με 3 που γράφουνε οι Αλαφουζοτέχνες; Λείπουν άλλα 750.000 χιλιάρικα για τα 2,5 εκατ. ευρώ. Για να ξέρουμε τι λέμε, δηλαδή.

Και γράφουνε οι Αλαφουζοτέχνες – Σαββιδοτέχνες ότι ξαναγίνεται σύλλογος μεγάλος, δεν υπάρχει άλλος, θα γίνει η Πανάθα, πρωταθλητής σ’ όλα τα σπορ. Όπως, δηλαδή, είναι στο ποδόσφαιρο, θα γίνει και στα άλλα αθλήματα, επειδή θα τσοντάρει ο Αλαφούζος.

Να σ’ το κλείσω. Ο Μαλακατές βγήκε και τα είπε όλα αυτά τα ωραία, για να πείσει τα μέλη του Παναθηναϊκού ότι, και καλά, πανηγυρίζουμε, γιατί τα πήραμε χοντρά από τον Αλαφούζο. Άμα τα πήρε, όχι στα λόγια αλλά με υπογραφές, όλα καλά.  Να βγει στη Γενική Συνέλευση να το αποδείξει. Διότι εκεί θα του τα ζητήσουνε του αγαπητού Παναγιώτη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα