«Λόγω επιτυχίας δε θα πάρουμε άλλα μέτρα»

Για την κατάσταση της οικονομίας και το πρωτογενές πλεόνασμα μίλησε ο βουλευτής επικρατείας και σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Χρύσανθος Λαζαρίδης, στον Real Fm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Για πρώτη φορά αρχίσαμε να ανεβαίνουμε. Ήδη διεκδικούμε ότι μπορούμε και αυτά που ήδη επιτυγχάνουμε, δείχνουν ότι η Ελλάδα θα έχει έξοδο από την ύφεση», σχολίασε μεταξύ άλλων ο κ. Λαζαρίδης και πρόσθεσε:

«Δεν αμφισβητεί κανείς ότι υπάρχει ανεργία, και πτώση του βιοτικού επιπέδου. Αυτό είναι ένα μέρος. Το άλλο μέρος είναι ότι η κατάσταση έχει αρχίσει να βελτιώνεται».

«Ο Σόιμπλε είπε ότι η Ελλάδα έχει πιάσει τους στόχους της και σε πολλά τους έχει ξεπεράσει. Αυτό είναι αλήθεια. Δεν υπάρχει αμφιβολία», τόνισε ο Χρύσανθος Λαζαρίδης ενώ ξεκαθάρισε ότι «η κυβέρνηση, ανακοινώνει ότι το πρωτογενές πλεόνασμα υπάρχει και διευρύνεται. Υπάρχουν αλλού υστερήσεις, αλλού υπερβάσεις, η σούμα όμως δημιουργεί πρωτογενές πλεόνασμα.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Λαζαρίδης, «την Παρασκευή που ετοιμαζόταν το τελικό κείμενο της ομιλίας Σαμαρά, τα πράγματα ήταν έτοιμα το βράδυ. Τότε ο πρωθυπουργός αποφάσισε, επειδή ήταν πιο συντηρητικό το κείμενο του, να το κάνει λιγότερο συντηρητικό, εξαιτίας της έκθεσης της ΕΛΣΤΑΤ, για μικρότερη ύφεση, το 2ο τρίμηνο του 2013».

«Όταν τα νούμερα γίνονται θετικά, δεν τα πιστεύουμε, αυτό είναι επάγγελμα μιζέρια. Όποιος θέλει να βλέπει την μιζέρια και να την διαιωνίζει ας το κάνει. Εξαιτίας της επιτυχίας δεν θα χρειαστεί να πάρουμε άλλα μέτρα. Εξαιτίας της επιτυχίας, η κυβέρνηση θα μπορέσει να δώσει ένα μέρος του πρωτογενούς πλεονάσματος», είπε ακόμα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα