Λονδίνο: «Απίθανη η παράταση για την απομάκρυνση πολιτών από την Καμπούλ»

Ο Τζο Μπάιντεν αναμένεται να αποφασίσει μέσα στις επόμενες 24 ώρες εάν θα παρατείνει την προθεσμία της 31ης Αυγούστου

«Είναι απίθανο η προθεσμία για την αποχώρηση των στρατευμάτων από το Αφγανιστάν να παραταθεί πέραν της 31ης Αυγούστου» υποστήριξε σε δηλώσεις του στο Sky News, ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας, Μπεν Γουάλας, καθώς η κατάσταση γίνεται «όλο και πιο επικίνδυνη».

«Όχι μόνο εξαιτίας αυτού που έχουν δηλώσει οι Ταλιμπάν, αλλά και αν κρίνει κάποιος από τις δημόσιες δηλώσεις του προέδρου Μπάιντεν, θεωρώ ότι είναι απίθανο» εξήγησε ο κ. Γουάλας.

«Καθώς πλησιάζουμε προς αυτή την ημερομηνία, ο κίνδυνος αυξάνεται» συμπλήρωσε.

Στη σύνοδο κορυφής των ηγετών της G7, θα παρευρεθεί ο βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, , όπου θα καλέσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, να παρατείνει την προθεσμία της 31ης Αυγούστου.

Όπως αποκάλυψε Αμερικανός αξιωματούχος, ο Τζο Μπάιντεν αναμένεται να αποφασίσει μέσα στις επόμενες 24 ώρες εάν και κατά πόσον θα προβεί  σε μια τέτοια κίνηση, ώστε το Πεντάγωνο να έχει επαρκή χρόνο στη διάθεσή του.

Υπενθυμίζεται πως οι Ταλιμπάν προειδοποίησαν ότι η παράταση της παραμονής των Αμερικανών στρατιωτών θα σημάνει υπέρβαση μιας «κόκκινης γραμμής» από πλευράς ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα