ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ: «Ομάδες με πολιτικές επιρροές η Ελλάδα» (όπως ο «άφαντος» Ιβάν;)

Η πανδημία τελείωσε και επίσημα, ο Σαββίδης δεν γυρίζει στην Θεσσαλονίκη χωρίς καμία δικαιολογία, παραμένει στο Ροστόφ κι άφησε τον Ρουμάνο να παραμυθιάζει το λαό του ΠΑΟΚ με δηλώσεις πολιτικού περιεχομένου, όταν το αφεντικό του έκανε τα ίδια προεκλογικά

Να θέλεις ν’ αγιάσεις και να μην σ’ αφήνει ο Λουτσέσκου. Πάλι τα ίδια πλάκωσε κι άπαξ κι υπήρχε δικαιοσύνη έπρεπε να κάθεται μπροστά της ο Ρουμάνος να εξηγήσει τις παπαριές που είπε στην Ρουμανία. Για τον Ιβάν Σαββίδη θα σου μιλήσω πρώτα και μετά για τον Ρουμάνο που κούρασε τον ίδιο τον λαό του ΠΑΟΚ με την κασέτα με το ποίημα. Ο Ιβάν Σαββίδης είναι ο ηγέτης του ΠΑΟΚ. Ο πλερώνων. Κι έχει καμιά τρία χρόνια και βάλε να πατήσει το πόδι του στην Θεσσαλονίκη. Έγραψε το Σαββιδοτεχνείο ότι είχε έρθει πριν από κανέναν χρόνο, πήγε στο Πόρτο Καράς και έφυγε. Ούτε τον είδε κανένας, ούτε τον απάντησε τον Ιβάν.

Θα στο πω αλλιώς και οι Βορειοελλαδίτες θα το καταλάβουνε καλύτερα από τον καθέναν γιατί το έζησαν στο πετσί τους. Στην εποχή της μετανάστευσης στις Γερμανίες και τις Αυστραλίες και τις Αμερικές, έπαιρνε ο άλλος των οματιών του να πάει στο εξωτερικό για να βγάλει λεφτά. Δούλευε σαν το σκυλί κι έβγαζε λεφτά και με αίμα, ειδικά αυτοί που δουλεύανε στις φάμπρικες της Γερμανίας και του Βελγίου τις στοές που τραγουδούσε ο παμμέγιστος Στέλιος Καζαντζίδης.

Έβγαζε καλά λεφτά και τα έστελνε πίσω στην πατρίδα. Και καλά έκανε. Αυτό, ωστόσο, τον καθιστούσε καλό γονιό; Ερώτηση κάνω. Όποιος δίνει λεφτά στην οικογένειά του είναι και καλός πατέρας κι ας έχει να δει τα παιδιά του τρία χρόνια τώρα; Πλάκα κάνουμε τώρα; Καμία σχέση. Το παιδί θέλει καθημερινή επαφή με τον πατέρα του, θέλει στοργή, θέλει αφοσίωση, συμβουλές, νουθεσίες. Ανάγκη το έχει.

Σάμπως η ποδοσφαιρική ομάδα τι είναι; Μια οικογένεια είναι. Ο Ιβάν Σαββίδης τα πρώτα χρόνια στον ΠΑΟΚ ήταν και πατέρας και πατερούλης σαν τον Ιωσήφ Στάλιν στην Σοβιετική Ένωση. Στις προπονήσεις πήγαινε, το τηλέφωνό του ήταν ανοικτό για τον κάθε παίκτη. Περίμενε το πούλμαν έξω από την Τούμπα και αγκάλιαζε τον κάθε παίκτη ξεχωριστά και τον προπονητή. Ο κάθε παίκτης του ΠΑΟΚ αισθανότανε μία ασφάλεια, ότι δεν είναι μόνος του. Πως αν γίνει καμιά στραβή, θα καθαρίσει ο Ιβάν. Κι έτσι ο ΠΑΟΚ καθάριζε τα παιχνίδια, πολιτικά και ποδοσφαιρικά…

Και ξαφνικά, μόλις προέκυψε ο κορωνοϊός, ο Ιβάν την κάνει για το Ροστόφ. Και καλά έκανε σου λέω εγώ. Και σε μία σπάνια εμφάνισή του είπε ότι έχει λίγα αντισώματα στην πανδημία και γι αυτό μένει στο Ροστόφ. Μάλιστα. Απόλυτα σεβαστό, σου λέω εγώ. Για την υγεία μιλάμε τώρα. Η πανδημία, ωστόσο, τελείωσε. Δεν υπάρχει. Το ανακοίνωσε και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Την επόμενη μέρα, ο Ιβάν έπρεπε να πάρει το αεροπλάνο και να κατέβει στην Θεσσαλονίκη. Ότι εδώ είμαι, τώρα που πέρασε αυτή η κωλοπανδημία. Ο Ιβάν συνεχίζει στο Ροστόφ στην φάρμα του στο νησάκι. Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση. Ο ΠΑΟΚ τερμάτισε δυο βαπόρια βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό την περασμένη σεζόν και ο Ιβάν δεν είπε λέξη. Φέτος τον πήρανε στο μεζέ Ολυμπιακός και ΑΕΚ και Παναθηναϊκός στην Τούμπα και πάλι, κουβέντα. Χάνει το κύπελλο, πάλι τίποτα.

Και δεν μιλάω για την γραμμή που έδωσε στις εκλογές να μην ψηφίσουν τον Μητσοτάκη. Βγήκανε όλοι αυτοί οι πιστολάδες του Σαββιδοτεχνείου και αρχίσανε την προπαγάνδα ότι ο Μητσοτάκης είναι εχθρός του ΠΑΟΚ. Κι ας έτρεχε ο Κυριάκος να του φτιάξει το γήπεδο, την Νέα Τούμπα. Στο καπάκι και η Θύρα 4 καλούσε το λαό του ΠΑΟΚ να καταψηφίσει τον Μητσοτάκη. Κι έγραψε το σκορ 15-0 υπέρ του Κυριάκου στις ΠΑΟΚτζήδικες περιοχές.

Πάμε παρακάτω. Ο Ιβάν λείπει κι αλωνίζει ο Λουτσέσκου στην Ελλάδα. Για το κράτος των Αθηνών μέρα παρά μέρα μιλάει. Που λες, δηλαδή, ότι και μπορεί να το κάνει επίτηδες ο Ρουμάνος, να δημιουργεί κλίμα για το κράτος των Αθηνών. Όλα να τα περιμένεις.

Πάει διακοπές στην Ρουμανία και αρχίζει να παίρνει σβάρνα τα sites και τις εφημερίδες. Κατεβατά ολόκληρα ότι του κλέψανε ένα πρωτάθλημα και το κύπελλο με τον Παναθηναϊκό. Κι άντε, αυτά, ουδείς τα διαβάζει, τα ίδια και τα ίδια, λέει. Είπε και το άλλο το ωραίο ο στρατηγός Λουτσέσκου.

«Η ιδιαιτερότητα του ελληνικού πρωταθλήματος είναι ότι μιλάμε για αγώνες μεταξύ ομάδων, στους οποίους υπάρχουν και πολιτικές επιρροές. Στην Ελλάδα δεν αρκεί μόνο να παίζεις στο γήπεδο, οπότε μια ομάδα θα υποφέρει. Χάσαμε έναν τίτλο από μια αδιανόητη απόφαση κάποιων επιτροπών, που μας αφαίρεσαν τους βαθμούς και έδωσαν το πρωτάθλημα σε άλλη ομάδα».

Κατάλαβες τώρα; Πολιτικές επιρροές σου λέει ο Λουτσέσκου. Το’ ριξε και στο πολιτικό. Μάλιστα. Και ρωτάω, τώρα, εγώ: όταν ο Ιβάν Σαββίδης δήλωνε ότι ο Τσίπρας είναι ο Πούτιν της Ελλάδας και ότι ο Μητσοτάκης δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός, αυτό δεν είναι πολιτική επιρροή; Εκτός κι αν έβαλε και τον Σαββίδη μέσα σ’ αυτό που έλεγε ο Ρουμάνος. Αλλά και αφού μιλάει για πολιτικές επιρροές, για ποιον μιλάει; Έτσι κι είσαι αθλητικός δικαστής, τον βουτάς και τον στήνεις στον τοίχο τον κύριο στρατηγό. Πες μας τι ξέρεις. Ποιες πολιτικές επιρροές εννοείς, γιατί εδώ είμαστε σοβαρό κράτος. Τότε να δούμε τι θα έλεγε ο επαναστάτης της δεκάρας Λουτσέσκου.

Να του έλεγε ο δικαστής, εμείς έχουμε τέσσερις ιδιοκτήτες. Τον Μαρινάκη, τον Μελισσανίδη, τον Αλαφούζο και τον Ιβάν Σαββίδη. Πες μας, ποιος απ αυτούς επηρεάζει τους πολιτικούς. Τι θα του έλεγε, ο Λουτσέσκου; Ότι ο Μαρινάκης είναι ο κανονικός πρωθυπουργός γιατί έτσι γράφουν τα έντυπα και τα ηλεκτρονικά media του Σαββίδη, κόλακες και σία;

Για να ξέρουμε τι λέμε, δηλαδή. Είπε και το άλλο: «Ιστορική ομάδα ο Παναθηναϊκός, με μεγάλες επενδύσεις, αλλά πίεσε για το τρόπαιο γιατί δεν είχε κερδίσει τίποτα εδώ και καιρό»… Ποιόν πίεσε ο Παναθηναϊκός; Ο Λαόθ ήταν διαιτητής, σούπερ σπέσιαλ για την UEFA. Τον πίεσε ο πρωθυπουργός; Ο Υπουργός Εξωτερικών; Ο Παναγιωτόπουλος της Εθνικής άμυνας; Να τα πει φόρα παρτίδα ο Ρουμάνος. Για να το λέει, πάει να πει ότι ξέρει. Αν δεν ξέρει και το λέει, βάζει φιτιλιές χωρίς λόγο και να υποστεί τις συνέπειες.

Μ΄ αυτά και μ’ αυτά, ο κουτοπόνηρος Ρουμάνος απέφυγε να πει πως έτρωγε την μία σφαλιάρα πίσω από την άλλη και έχασε 2-0 από την ΑΕΚ που έπαιζε με δέκα για 90 λεπτά στον τελικό. Είναι μάστορας να δημιουργεί εντυπώσεις κι από περιεχόμενο μηδέν. Και νομίζει ότι βρίσκει και ακροατήριο. Όχι, πια, ρε. Έτσι και ρίξεις μια ματιά στο τι του γράφουνε κάτω από την συνέντευξη, το πιάνεις αμέσως. Κόψε το παραμύθι και άδειασέ μας την γωνιά. Μόνο τέτοια. Ούτε έναν υπερασπιστή δεν έχει ο Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ, τον πήρανε χαμπάρι ότι είναι μουσατένιος.

Γιατί ο λαός του ΠΑΟΚ δεν ξεχνάει ότι μια ωραία βραδιά ο Λουτσέσκου πήρε το αεροπλάνο και την έκανε. Την κοπάνησε. Επέστρεψε, λέει στην συνέντευξη, για συναισθηματικούς λόγους. Όταν την κοπάνησε νύχτα δεν υπήρχαν συναισθηματικοί λόγοι; Ο λαός του ΠΑΟΚ δεν έχει δικαίωμα να πληροφορηθεί γιατί έφυγε βράδυ από την ομάδα του; Τον ενημέρωσε κανένας; Όχι βέβαια. Και τον ταΐζουν σανό ότι του κλέβουν πρωταθλήματα και κύπελλα κι όχι παίζονται πολιτικά παιχνίδια.

Να στο τελειώσω. Τελειώνει το κύπελλο και ο Λουτσέσκου την κοπανάει για την Ρουμανία. Είχε, γράφει το Σαββιδοτεχνείο δυο ώρες κουβέντα με τον Μπότο, πριν πετάξει. Μάλιστα. Και τι προλάβανε να πούνε δυο ώρες. Ήπιαν καφέ στο αεροδρόμιο και το λύσανε το πρόβλημα του ΠΑΟΚ. Αυτό έγινε. Στο πόδι έγινε ο προγραμματισμός για την νέα χρονιά.

Και ρωτάω τώρα εγώ: Έτσι κι ήταν στην Θεσσαλονίκη ο Ιβάν Σαββίδης, θα τολμούσε ο Λουτσέσκου να πει στο πάτα – κιούτα με τον Μπότο και να φύγει, μη χάσει καμιά μέρα διακοπές; Όχι, βέβαια. Τώρα, σε ποιον να δώσει λογαριασμό, δηλαδή, ο στρατηγός; Στον μικρό Γιωργάκη ή τον Κυριάκο Κυριάκο, τον Φιγούρα; Ή, μήπως στον Μάκη Γκαγκάτση; Γελάει ο κόσμος. Ο λαός του ΠΑΟΚ είναι στα κάγκελα και τον δίνουν σανοπαραμύθι να φάει, για κλεμμένα πρωταθλήματα και κύπελλα. Για να παντελονιάζει 1.8 μιλιόνια το χρόνο.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα