Λουτσιανίνιο, το νέο παιδί – θαύμα του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου

Τον φωνάζουν Λουτσιανίνιο και καλό θα είναι να συγκρατήσετε το όνομα του… Πρόκειται για ένα 13χρονο αγόρι που ζει στην πόλη Πάλμας, πρωτεύουσα της πολιτείας Τοκαντίν, στην «καρδιά» της Βραζιλίας και θεωρείται από τα σημαντικότερα ταλέντα του ποδοσφαίρου στην «χώρα της σάμπα». Αγωνίζεται στις Ακαδημίες της Φλαμένγκο και ήδη έχει ξεχωρίσει για το ταλέντο του, κάνοντας… κά με την «στρογγυλή θεά»…

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Λυτσιάνο Αϊρες Μπουκάρ, όπως είναι το πλήρες όνομα του δείχνει ώριμος και με άποψη. Και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό, στο γεγονός πως τόσο ο ίδιος, όσο και η οικογένεια του, δεν θεωρούν το ποδόσφαιρο αυτοσκοπό και απόλυτη προτεραιότητα. Ο πιτσιρικάς είναι μαθητής σε ένα από τα καλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της πόλης των περίπου 250.000 κατοίκων, δεδομένου πως οι γονείς του διαθέτουν οικονομική ευχέρεια.

Ο Λουτσιανίνιο, επελέγη από τους ειδικούς της Φλαμένγκο σε ηλικία επτά ετών και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, δεν μπορεί να υπογράψει συμβόλαιο επαγγελματικής φύσης, πριν συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας του. Σ΄ αυτά τα χρόνια που παίζει ποδόσφαιρο έχει αναδειχθεί πρώτος σκόρερ σε κάθε ηλικιακή κατηγορία με τα «χρώματα» της FlaPalmas F.C., όπως συνέβη και στο παγκόσμιο τουρνουά παίδων GO CUP, με παίκτες ηληκίας κάτων των 9, 10, 11 και 12 ετών.

Με 100.000 ακολούθους στο Facebook , 42.000 ακολούθους στο Instagram  και 4.500 ακολούθους στο Twitter, ο Λουτσιανίνο δεν αποκλείεται να εξελιχθεί στο μέλλον σε έναν… Μίδα των social media, όπως ο Νεϊμάρ που κερδίζει από τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης περίπου όσα και από το ποδόσφαιρο.

Διαβάστε επίσης