”Λύγισε” μπροστά στις κάμερες ο Τζο Μπάιντεν: “Θ’ απαντήσουμε με δύναμη”

"Δεν θα μας αποθαρρύνουν οι τρομοκράτες"

Ο Τζο Μπάιντεν, ο πιο ισχυρός άνθρωπος στη γη, λύγισε ενώ ενημέρωνε τον Τύπο για την επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, όταν αποκάλεσε τους στρατιώτες των ΗΠΑ που έχασαν τη ζωή τους “νεκρούς ήρωες της Αμερικής”.

Ο αμερικανικός στρατός επιβεβαίωσε ότι 13 από τους στρατιώτες του σκοτώθηκαν εξαιτίας εκρήξεων και πυροβολισμών στην Καμπούλ από την οργάνωση ISIS-K. Ο Μπάιντεν συγκινημένος πρόσθεσε ότι “αυτοί ήταν ανιδιοτελείς ήρωες και θα κυνηγήσουμε τους επιτιθέμενους και θα τους κάνουμε να πληρώσουν”.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσαε ότι έδωσε εντολή στους στρατιωτικούς διοικητές να αναπτύξουν σχέδια για να χτυπήσουν “περιουσιακά στοιχεία, την ηγεσία και εγκαταστάσεις του ΙΚ”.

”Θα απαντήσουμε με δύναμη και ακρίβεια την ώρα και στο σημείο που θα επιλέξουμε”, όπως χαρακτηριστικά είπε. Ο Μπάιντεν πρόσθεσε ότι οι στρατιωτικοί διοικητές των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν του μετέφεραν ότι είναι σημαντικό να ολοκληρωθεί η αποστολή εκκένωσης. “Και θα το κάνουμε”, είπε. “Δεν θα μας αποθαρρύνουν οι τρομοκράτες”.

Στο μεταξύ, δύο Βρετανοί, καθώς και το παιδί ενός τρίτου Βρετανού υπηκόου, σκοτώθηκαν στη βομβιστική επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ. Άλλοι δύο Βρετανοί πολίτες είναι μεταξύ των τραυματιών.

“Η χθεσινή, κατάπτυστη επίθεση υπογραμμίζει τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν όσοι βρίσκονται στο Αφγανιστάν και ενισχύει το επιχείρημα γιατί κάνουμε όλα αυτά για να βγάλουμε τον κόσμο”, ανέφερε ο Ράαμπ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα