ΛΥΚΟΥΔΗΣ: “Θέλω απαντήσεις για τα όσα είπε ο Καμμένος για τον χρηματισμό από τον Σόρος”

Για την προφυλάκιση Παπαντωνίου, την διαφθορά στην πολιτική, τις δηλώσεις Πολάκη, αλλά και τις καταγγελίες Κοτζιά για τα όσα συνέβησαν στο Υπουργικό Συμβούλιο αναφέρθηκε σε συνέντευξη του στην κρατική τηλεόραση ο εκ των αντιπρόεδρων της Βουλής, βουλευτής Α’ Αθήνας του Ποταμιού, Σπύρος Λυκούδης.

Για την προφυλάκιση του ζεύγους Παπαντωνίου τόνισε: “Η προφυλάκιση είναι προσωρινή, δεν υπάρχει καταδίκη και γι’ αυτό πρέπει να είμαστε όλοι συγκρατημένοι σε σχέση με την εξέλιξη της υπόθεσης. Κανένας όμως δεν αμφισβητεί ότι ανακρίτρια και εισαγγελέας δεν αποφασίζουν τυχαία. Υπάρχουν στοιχεία τα οποία τους πείθουν ότι υπάρχει ζήτημα γι’ αυτό και η προφυλάκιση. Αυτή είναι άλλη μια απόδειξη σήψης του πολιτικού μας συστήματος κατά το παρελθόν, στοιχεία σήψης που ενδεχομένως συνεχίζονται. Δεν είναι δυνατόν δυο κορυφαίοι υπουργοί άμυνας των προηγούμενων κυβερνήσεων να βρίσκονται ο ένας έξω από την φυλακή αφού έχει προηγηθεί μια φυλάκισή του και ο άλλος μέσα στις φυλακές στα πρόθυρα της καταδίκης του. Μίζες σε τομείς πάρα πολύ κρίσιμους σε σχέση με το εθνικό μας στάτους, την άμυνα”.

Για τις δηλώσεις Πολάκη: ” Ξέρω ότι πολλές φορές ο λόγος του κ. Πολάκη έχει τη γνωστή βαναυσότητα. Αυτό το πράγμα δεν είναι απλό. Είναι πολύ σοβαρό και θέλει μια απάντηση εδώ όχι από εμένα αλλά από τον κ. Πουλάκη, δηλαδή από ανθρώπους που εκφράζουν την κυβερνητική πολιτική”.

Για τα όσα είπε ο κ. Κοτζιάς: “Ο κ. Κοτζιάς ήταν μέχρι χθες ο κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης, ο υπουργός Εξωτερικών. Και δηλώνει ότι ο άλλος κορυφαίος υπουργός Π. Καμμένος κατέθεσε στο υπουργικό συμβούλιο ότι η κυβέρνηση στο σύνολό της χρηματίζεται από τον Σόρος για να εξαγοράζει διεθνείς παράγοντες. Είναι σοβαρή η καταγγελία. Εγώ προφανώς δεν είμαι σε θέση να το αποτυπώσω με πραγματικά στοιχεία, το ακούω όμως από κορυφαίο υπουργό και δεν απαντάει κανένας. Έχω την ανάγκη ως μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου, ως πολιτικό στέλεχος, ως ένας άνθρωπος με μια διαδρομή που θέλω να την τιμήσω, να έχω μια απάντηση επ’ αυτών”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα