«Λύνουν» το μυστήριο ειδικοί ερευνητές: Ποιος είναι ο «ασθενής 0» που μετέδωσε τον κορωνοϊό σε όλον τον πλανήτη (φωτό+βίντεο)

Τι αποκαλύπτουν οι αρχικές ενδείξεις για την ταυτότητα του πρώτου ανθρώπου που προσβλήθηκε από τον θανατηφόρο ιό

Της Βίκυς Καλοφωτιά

Ένα βήμα πιο κοντά στο να λύσουν το μυστήριο που κρύβεται πίσω από τον «COVID 19» ή αλλιώς πίσω από τον θανατηφόρο κορωνοϊό, που έχει σπείρει τον τρόμο σε παγκόσμιο επίπεδο, βρίσκονται ειδικοί ερευνητές, εντατικοποιώντας τις αναζητήσεις τους, έτσι ώστε μαζί με τη θεραπεία να αποκαλυφθεί σύντομα το πρόσωπο του πρώτου ανθρώπου που διαγνώστηκε θετικός, του λεγόμενου «ασθενούς 0».

Η προσοχή της επιστημονικής κοινότητας έχει στραφεί σε δύο βασικές κατευθύνσεις, που αναφέρονται στην σταδιακή αποκωδικοποίηση του επικίνδυνου ιού, και αυτές συνοψίζονται αφενός στις εντατικές δοκιμές και τα πειράματα στα εξειδικευμένα εργαστήρια, προκειμένου να βρεθεί το εμβόλιο που θα τον καταπολεμά και θα τον εξαφανίζει από τον ανθρώπινο οργανισμό, και αφετέρου στην αναλυτική διερεύνηση των στοιχείων που θα τους οδηγήσει στον εντοπισμό του «ασθενούς 0».

Οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για μια έμπορο θαλασσινών στην πόλη Γουχάν του κεντρικού τμήματος της Κίνας, εκεί όπου εμφανίστηκε αρχικά ο κορωνοϊός και σε πολύ λίγο χρόνο εξαπλώθηκε σχεδόν σε όλες τις χώρες του κόσμου φτάνοντας μέχρι και την Ελλάδα. Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, το όνομα της συγκεκριμένης εμπόρου είναι Wei Guixian και πρόκειται για μια 57χρονη γυναίκα, η οποία φέρεται να είναι το πρώτο άτομο που έχει καταγραφεί στη λίστα με αυτούς που μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό.

Η ίδια ανέφερε στα διεθνή μέσα ενημέρωσης ότι άρχισε να αισθάνεται άρρωστη την 10η Δεκεμβρίου 2019, και νομίζοντας πως έχει μια απλή γρίπη, απευθύνθηκε στην τοπική κλινική αναζητώντας ανακούφιση από τα σχετικά ήπια συμπτώματα κόπωσης και καταρροής. Εκεί της συνταγογράφησαν ορισμένα χάπια και από την επόμενη ημέρα η Wei Guixian επέστρεψε στη δουλειά της, συνεχίζοντας να πουλάει γαρίδες στους πάγκους της κεντρικής αγοράς της Γουχάν. Ωστόσο, η κατάστασή της επιδεινώθηκε ραγδαία και μια εβδομάδα μετά, βρέθηκε να παλεύει για τη ζωή της, διασωληνωμένη στο κρεβάτι ενός κινεζικού νοσοκομείου.

Πέρασαν μόλις τρεις μήνες μετά την πρώτη μετάβαση της Guixian στην τοπική κλινική, και πλέον σχεδόν ολόκληρος ο πλανήτης έχει τεθεί σε καραντίνα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, η οικονομία έχει υποστεί τεράστιο πλήγμα, ενώ παράλληλα οι χρηματοπιστωτικές αγορές σημειώνουν καθημερινά ελεύθερη πτώση. Άνθρωποι χαροπαλεύουν στα νοσοκομεία όλου του κόσμου, τα αεροδρόμια έχουν αδειάσει και παντού οι δρόμοι παραπέμπουν σε σκηνικό ταινίας τρόμου…

Δημοσίευμα της «Daily Mail» αναφέρει ότι οι γιατροί αγωνίζονται ακόμη να «ενώσουν τις κουκκίδες» που συνδέουν την περίπτωση της εν λόγω γυναίκας, με άλλα πρώιμα περιστατικά ανθρώπων που νόσησαν από τον κορωνοϊό. Όταν κατάφεραν να δημιουργήσουν έναν υποτυπώδη συνδετικό «κρίκο» μεταξύ της Guixian και των 24 από τις 27 παραπάνω περιπτώσεις, τότε ήταν που συνήλθε έκτακτο ιατρικό συμβούλιο και αποφασίστηκε να την θέσουν σε καθεστώς καραντίνας. Μέχρι τότε, όμως η ζημιά είχε ήδη γίνει.

Αίσθηση προκαλεί επίσης το ότι ενώ θα μπορούσε να έχει περιοριστεί σημαντικά η εξάπλωση του κορωνοϊού, οι κινεζικές Αρχές απαγόρευσαν στην ίδια και στους υπόλοιπους νοσούντες από τον «COVID 19» να ενημερώσουν τον στενό οικογενειακό τους κύκλο και το ευρύ κοινό για το «τέρας» που είχε καταλάβει το σώμα τους(!).

Η έμπορος της γαρίδας από τη μακρινή Γουχάν -σε αντίθεση με χιλιάδες ανθρώπους που έχουν προσβληθεί από τον ίδιο επικίνδυνο ιό- κατόρθωσε να επιβιώσει αφήνοντας πίσω της την άσχημη περιπέτεια της υγείας της. Μπορεί μέχρι στιγμής να μην έχει αποδειχθεί ότι είναι αυτή ο «ασθενής 0» -εφόσον οι έρευνες βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη- ωστόσο είναι σίγουρα το πρώτο άτομο που βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό στην αγορά της Γουχάν, το μέρος που θεωρείται ότι είναι το επίκεντρο της «βόμβας» που έσκασε παγκοσμίως στο χώρο της δημόσιας υγείας.

Την ίδια στιγμή, άλλα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για έναν 70χρονο άνδρα στην ίδια πόλη, που αναφέρεται ως το πρώτο επίσημα διαγνωσμένο κρούσμα του κορωνοϊού, ο οποίος μάλιστα δεν είχε καμία σχέση με την αγορά θαλασσινών της Γουχάν, εκεί όπου εργαζόταν η Guixian. Παρ’όλα αυτά, οι ερευνητές θεωρούν ότι ο συγκεκριμένος άνδρας -που εμφάνισε την ασθένεια στις 17 Νοεμβρίου 2019- δεν είναι ο «ασθενής 0». Οι ίδιοι εκφράζουν φόβους ότι όποιος είναι ο «ασθενής 0» είναι πολύ πιθανό να κυκλοφορούσε δημοσίως αρκετές εβδομάδες νωρίτερα και να ανακατεύεται στις καθημερινές του ασχολίες με τους υγιείς συμπολίτες του.

Σε δήλωσή της, στην αγγλόφωνη εφημερίδα της Νέας Υόρκης «Wall Street Journal», η Wei Guixian -η οποία έχει ήδη αναρρώσει και πήρε εξιτήριο τον Ιανουάριο από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν- εκμυστηρεύτηκε ότι πιστεύει πως μάλλον κόλλησε τη λοίμωξη από τη χρήση τουαλέτας στην αγορά της Γουχάν, την οποία χρησιμοποιούσαν από κοινού πωλητές κρέατος και άλλοι έμποροι. Επίσης, η ίδια τονίζει στην εφημερίδα και κάτι ακόμη. Κάτι που αφορά τις ζωές όλων μας, σε όποια χώρα κι αν βρίσκεται ο καθένας, αφού ο κορωνοϊός έχει απλώσει παντού τα «πλοκάμια» του.

«Πολλοί λιγότεροι άνθρωποι θα είχαν πεθάνει, εάν η κυβέρνηση είχε ενεργήσει νωρίτερα».

Σίγουρα τα λόγια αυτά είναι μόνο ο ισχυρισμός μιας απλής γυναίκας και πολίτη μιας πόλης, το όνομα της οποίας έχει πλέον συνδεθεί άρρηκτα με τον τόπο από όπου ξεκίνησε το κακό. Ωστόσο, αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο, βλέπουμε να παίρνει μπροστά μας σάρκα και οστά και σε όλο του το… μεγαλείο, το τι σημαίνει να αποφασίζουν κάποιοι να «παίξουν στα ζάρια» το μέλλον ενός ολόκληρου πλανήτη για εξυπηρέτηση ιδιοτελών συμφερόντων.

Το μέλλον της ανθρωπότητας…

 

Η καθημερινότητα στη Γουχάν πριν και μετά το ξέσπασμα του θανατηφόρου ιού. Πώς αλλάζει εντελώς η ζωή από τη μια στιγμή στην άλλη…

Διαβάστε επίσης