Μ.Βαρβιτσιώτης: «Προκλητική η Τουρκία, οι μονομερείς ενέργειες δεν θα μείνουν αναπάντητες»

Τι δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News»

«Η Τουρκία υιοθετεί μια προκλητική συμπεριφορά που αψηφά το Διεθνές Δίκαιο, το Δίκαιο της Θάλασσας, αλλά και την καταδίκη της διεθνούς κοινότητας», τόνισε ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Real News», αναφερόμενος στις ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

«Η στάση της αυτή αποτελεί μια περαιτέρω κλιμάκωση που υπονομεύει τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου», είπε ακόμη ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Αναφερόμενος στο Brexit, ο κ. Βαρβιτσιώτης επεσήμανε ότι η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία μπορεί να έχει μεγαλύτερες οικονομικές συνέπειες για τη χώρα μας. Διαβεβαίωσε όμως ότι ήδη η κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα και προετοιμάζεται για όλα τα σενάρια.

Τέλος, ο κ. Βαρβιτσιώτης σχολίασε την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση της Βασιλικής Θάνου. Ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν έχει την απαιτούμενη εμπιστοσύνη της ίδιας της αγοράς και των πολιτών. «Η ΝΔ δεν θα συνεχίσει τα κομματικά παιχνίδια με τους θεσμούς», υπογράμμισε.

 

Διαβάστε επίσης