Μαφιόζικη επίθεση στη Βάρη: Η «αχίλειος πτέρνα» των θυμάτων οι γυναίκες τους

Ραγδαίες εξελίξεις γύρω από την εν ψυχρώ δολοφονία δύο 43χρονων σε πολυσύχναστη ταβέρνα. Τι βλέπει η αστυνομία

Νέα στοιχεία για την μαφιόζικη επίθεση σε ταβέρνα στη Βάρη όπου σκοτώθηκαν δύο άτομα από το Μαυροβούνιο, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Μέρα με τη μέρα η αστυνομία προσπαθεί να φτάσει στην άκρη του νήματος, συλλέγοντας όλο και περισσότερες πληροφορίες για την μαφιόζικη υπόθεση. Οι δύο 44χρονοι μαφιόζοι από το Μαυροβούνιο, μέλη της επονομαζόμενης εγκληματικής οργάνωσης «Σκάλιαρι», δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ μπροστά στις οικογένειές του από τέσσερις εκτελεστές, οι οποίοι φαίνεται να προέρχονται από την αντίπαλη φατρία «Καβάτσκι».

Οι δύο οργανώσεις ήταν αρχικά ενωμένες, όμως το 2014 ξέσπασε εμφύλιος όταν «χάθηκαν» 200 κιλά ηρωίνης. Από τότε, ο μαφιόζικος «πόλεμος» έχει στοιχίσει τις ζωές 21 ατόμων (23 με τα δύο θύματα της Βάρης), ενώ άλλες πηγές ανεβάζουν τον αριθμό των απωλειών στις 40.

Τα πλαστά διαβατήρια

Αναφορικά με τους δύο νεκρούς από την φονική επίθεση στην ταβέρνα, σύμφωνα με πληροφορίες διαπιστώθηκε ότι τα διαβατήρια που χρησιμοποιούσαν οι δύο 43χρονοι, που σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης από τη Σερβία ήταν ηγετικά στελέχη της μαφιόζικης οργάνωσης «Σκάλιαρι», ήταν πλαστά και ήταν από την Κροατία. Κάτι που φέρεται να λειτούργησε ως «μάσκα» για την προστασία τους καθώς η συγκεκριμένη χώρα είναι κράτος-μέλος της ΕΕ και άρα όσοι διαθέτουν κροατικά διαβατήρια αποφεύγουν τους ελέγχους σε αεροδρόμια, σιδηροδρομικούς σταθμούς κτλ.

Μία δεύτερη πηγή πληροφοριών που μπορεί να ρίξει εν μέρει αρκετό φως στην υπόθεση είναι τα κινητά τηλέφωνα που είχαν τα δύο θύματα, αν και για την ώρα παραμένουν κλειδωμένα καθώς οι σύζυγοί τους, η μια εκ των οποίων τραυματίστηκε από τα πυρά των εκτελεστών, λένε στους αστυνομικούς ότι δεν γνωρίζουν τους κωδικούς και τα pin. Ένα από τα στοιχεία που θέλουν να διακριβώσουν οι αστυνομικοί είναι αν οι δύο άνδρες είχαν δραστηριότητα στα social media και δη στο Facebook.

Τα τέσσερα άτομα που το απόγευμα της 19ης Ιανουαρίου γάζωσαν τους δύο 44χρονους στα Βλάχικα φαίνεται να ήρθαν οδικώς στη χώρα μας μετά από πληροφορίες που είχαν για την μετακίνηση των γυναικών και των παιδιών των δύο θυμάτων. Πάντως σημειώνεται ότι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής δεν αποκλείουν οι πληροφορίες να προήλθαν από «αντιπροσωπεία» της μαφίας στην Ελλάδα, καθώς στα νότια προάστια της Αττικής διαμένουν αρκετοί που κατάγονται από Μαυροβούνιο, Σερβία και Κροατία. Την ίδια ώρα, αναζητούν στοιχεία διελεύσεων ατόμων από μεθοριακούς σταθμούς, ακόμη και από αεροδρόμια, επιχειρώντας να εντοπίσουν ύποπτα άτομα.

«Αχίλειος πτέρνα» οι γυναίκες των θυμάτων

Ένα άλλο σενάριο για την εν ψυχρώ δολοφονία στη Βάρη φαίνεται να είναι ότι οι δολοφόνοι των δύο 43χρονων παρακολουθούσαν τις συζύγους τους, ώστε να καταφέρουν να τους ξετρυπώσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκτελεστές των 44χρονων Ιγκόρ Ντέντοβιτς και Στέβαν Σταμάτοβιτς παρακολουθούσαν τις γυναίκες των θυμάτων, όταν αυτές ταξίδεψαν στην Αθήνα προκειμένου να περάσουν μαζί την περίοδο των εορτών. Αν και τα θύματα λάμβαναν πάντα μέτρα ασφαλείας -κινούνταν μόνο με διερχόμενα ταξί- η επιθυμία τους να δουν τις συζύγους και τα ανήλικα παιδιά τους αποτέλεσε το αδύναμο σημείο τους.

Άρα οι δύο γυναίκες αυτές αποτέλεσαν την «αχίλειο πτέρνα» των δύο 43χρονων, οι οποίοι ήταν «αόρατοι» για τις αρχές όλους αυτούς τους μήνες – ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας στην οποία έγινε το φονικό είπε στους αστυνομικούς ότι τουλάχιστον πριν από έναν χρόνο είχαν αρχίσει να επισκέπτονται οι δύο μαφιόζοι ως πελάτες το μαγαζί του.

Όπως είπαν στους αστυνομικούς οι ίδιες έμεναν στη Σερβία και είχαν έρθει στην Ελλάδα πριν από 1-1,5 μήνα προσθέτοντας ότι το τραπέζι της Κυριακής ήταν το τελευταίο με τους συζύγους τους καθώς μετά θα επέστρεφαν στο Βελιγράδι.

Κλειστά τα στόματα των γυναικών

Στις ερωτήσεις των αστυνομικών σχετικά με το παρελθόν των δύο 43χρονων και οι δύο γυναίκες κρατούν το στόμα τους ερμητικά κλειστό και αρκούνται σε φράσεις όπως «δεν γνωρίζαμε τις δουλειές τους», «νομίζαμε ότι ήταν επιχειρηματίες» με τη μια εξ αυτών κάποια στιγμή να λέει ότι γνώριζε πως ο άνδρας της ήταν καταζητούμενος φυγάς, αλλά και οι δύο δήλωναν άγνοια για τις παράνομες δραστηριότητές τους και την εμπλοκή τους στη μαφία του Μαυροβουνίου.

Η εκτίμηση των αστυνομικών είναι ότι οι δύο 43χρονοι είχαν επιλέξει την Αθήνα για να κρυφτούν από την Ισπανία, τη Σερβία και το Μαυροβούνιο, τις χώρες δηλαδή στις οποίες είχαν ενεργοποιηθεί το προηγούμενο διάστημα όσον αφορά το εμπόριο ναρκωτικών στο οποίο φέρονται να εμπλέκονταν.

Είναι ενδεικτικό ότι στην Αθήνα οι δύο 43χρονοι ούτε οπλοφορούσαν, ούτε χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητο – επιλέγοντας ταξί για τις μετακινήσεις τους – ούτε είχαν και σταθερό τόπο διαμονής αλλάζοντας συνεχώς διαμερίσματα μέσω Airbnb.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα