Μαγνησία: 100 τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας – Ένας ηλικιωμένος σε ΜΕΘ – Σπεύδει ο ΕΟΔΥ

Σε Ριζόμυλο και Στεφανοβικείο, οι κάτοικοι έχουν καταλήξει μαζικά στο ΚΥ Βελεστίνου και στο νοσοκομείο Βόλου

Οργή επικρατεί στον Δήμο Ρήγα Φεραίου στη Μαγνησία καθώς τα άτομα που έχουν διαγνωστεί με γαστρεντερίτιδα, πιθανότατα από το νερό της περιοχής, έχουν ξεπεράσει πλέον τα 100.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, σε Ριζόμυλο και Στεφανοβικείο, οι κάτοικοι έχουν καταλήξει μαζικά στο ΚΥ Βελεστίνου και στο νοσοκομείο Βόλου, όλοι τους με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, εξαιτίας, όπως όλα δείχνουν, του νερού.

Η κατάσταση κρίνεται ιδιαιτέρως σοβαρή καθώς έχει εντοπιστεί και ένα κρούσμα σαλμονέλας, ενώ ένας ηλικιωμένος βρίσκεται σε ΜΕΘ. Παράλληλα, 9 παιδιά παραμένουν νοσηλευόμενα με τα συμπτώματα. 

Αύριο θα γίνουν οι έλεγχοι στο δίκτυο ύδρευσης, με την περιφέρεια και τον Δήμο να έχουν ενημερώσει τους πολίτες να μην πίνουν νερό από τη βρύση.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, η δημοτική επιχείρηση ύδρευσης και αποχέτευσης του Δήμου Ρήγα Φεραίου, ενημέρωσε τους κατοίκους της περιοχής πως υπάρχει πρόβλημα με το νερό την Παρασκευή το βράδυ, λίγο μετά της 11, μέσω μίας ανάρτησης στα social media, όταν ήδη είχαν εντοπιστεί τα πρώτα 30 κρούσματα, ενώ η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας μέσω της Διεύθυνσης Υγιεινής ήταν εκείνη που έσπευσε να κινητοποιήσει άπαντες και να «ταρακουνήσει» τον δήμο.

Μετά τις αναφορές για συρροή κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας, οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Υγείας, με εντολή της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας ξεκίνησε τις έρευνες.

«Το νερό είναι πολύ επιβαρυμένο και φυσικά ακατάλληλο σε κάθε περίπτωση για πόση», τονίστηκε στην ιστοσελίδα από την Διεύθυνση υγείας της ΠΕ Μαγνησίας.

«Εμείς τους ειδοποιήσαμε ότι υπάρχει μείζον θέμα με το νερό. Οι υπηρεσίες μας έκαναν εξονυχιστική έρευνα, έλαβαν δείγματα και έτσι επιβεβαιώθηκε η ακαταλληλότητα», επιβεβαίωσε η αντιπεριφερειάρχης Αννα Μαρία Παπαδημητρίου.

Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας ενημέρωσε αμέσως τον ΕΟΔΥ, ο οποίος έδωσε τις απαραίτητες συστάσεις. Μάλιστα, αύριο, Δευτέρα, κλιμάκιο του Οργανισμού θα μεταβεί στην περιοχή.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα