«Μακεδονία του Αιγαίου» και «αθηναϊκό κατεστημένο»…

Ο πρωθυπουργός αριβάρει για Θεσσαλονίκη την Παρασκευή, 14 του μήνα. Πάει να εξηγήσει στο Αλεξάνδρειο τα καλά της συμφωνίας των Πρεσπών. Κι εντάξει, ο Αλέξης τη δουλειά του κάνει. Επαγγελματίας πολιτικός είναι, που ενδιαφέρεται για το καλό της χώρας. Θα πει και για τον ΠΑΟΚ, βέβαια από βήματος ο Αλέξης δεν είναι χτεσινός.

Ξέρει πώς παίζεται το έργο. Ο ΠΑΟΚ θα πάρει το πρωτάθλημα φέτος κι ο Αλέξης θέλει να πάρει κι αυτός λίγη δόξα με ψηφαλάκια. Ότι ο ΠΑΟΚ νίκησε το κατεστημένο της Αθήνας και τα ρέστα. Παλιές ΠΑΣΟΚικές μαγκιές είναι αυτές. Παπαριές που θα έλεγε η Ελενίτσα η Αυλωνίτου.

Κι επειδή πρέπει να φτιαχτεί κλίμα πριν πάει στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός, άρχισε το μαγκανοπήγαδο από τα Μέσα του ΣΥΡΙΖΑ. Ότι ο ΠΑΟΚ τούς έχει γίνει εφιάλτης και τα ρέστα. Μέχρι κι αυτός ο Κυριάκος Κυριάκος πόσταρε ένα ΣΥΡΙΖΑϊκό πόνημα, κατεβατό ολόκληρο υπέρ του ΠΑΟΚ και του Σαββίδη.

Και το Σαββιδοτεχνείο, βέβαια, ότι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ πρέπει να είναι υπερήφανοι που παίρνουν το πρωτάθλημα από την αριστοκρατία της Αθήνας. Έτσι είναι. Άπαξ κι ο Κυριάκος Κυριάκος το αναπαράγει, θα τσιμπήσουνε οι ΠΑΟΚτσήδες, σου λέει και θ’ αποθεώσουν τον πρωθυπουργό που παίρνουν το πρωτάθλημα. Το σανό είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων και τον ΠΑΟΚτσήδων φυσικά.

Το πρωτάθλημα θα το έπαιρνε φέτος ο ΠΑΟΚ είτε ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, είτε ήταν οι Οικολόγοι Πράσινοι. Αυτή είναι η αλήθεια. Ομαδάρα έχει και θα το πάρει αέρα. Ο Ολυμπιακός δεν βάζει γκολ ούτε με απόφαση του ΝΑΤΟ και η ΑΕΚ δεν μπορεί να κουμαντάρει πενήντα νοματαίους.

Οι ΠΑΟΚτσήδες, ωστόσο, είναι και Μακεδόνες κανονικοί εκτός από ΠΑΟΚτσήδες. Την ανθίστηκαν τη δουλειά με τα δημοσιεύματα; Ο Θεός κι η ψυχή τους. Σ’ αυτό το δημοσίευμα που ο Κυριάκος δεν θα άλλαζε ούτε τελεία, όπως έγραψε, υπάρχει καμία αναφορά στη λέξη Μακεδονία;

Ερώτηση κάνω. Και τα νεροπίστολα του Ιβάν που το αποθέωσαν, λίγο τους ένοιαξε που δεν υπήρχε η λέξη Μακεδονία. Το πρωτάθλημα, σου λένε, να πάρουμε. Αυτό έχει σημασία.

Ο Κυριάκος Κυριάκος και το Σαββιδοτεχνείο έγραψαν τίποτα που οι της Θύρας 4 απαγόρευσαν στην Εθνική να παίξει με έδρα την Τούμπα; Όχι βέβαια. Κάνουν τζιζ τέτοια θέματα. Έγραψαν τίποτα που στην Αριδαία ιδρύθηκε στις 18 Νοεμβρίου η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ) με την επωνυμία «Μακεδονική Κίνηση Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας» και με τον διακριτικό τίτλο «Κρστε Μισίρκοβ»;

Για να ξέρουμε τι λέμε, δηλαδή. Δεν έγραψε τίποτα ο δαιμόνιος επικοινωνιολόγος Κυριάκος Κυριάκος που ο Ζάεφ είπε από βήματος Βουλής ότι θα διδάσκονται τα μακεδονικά στην ελληνική Μακεδονία. Ή, μήπως, τα έγραψε και κάνω λάθος; Όταν καμιά δεκαριά ΠΑΟΚια κρεμούσαν πανό ότι θέλουν απόσχιση, πού ήταν ο Κυριάκος Κυριάκος και το Σαββιδοτεχνείο του; Βόλτα για φραπόγαλο στην Αρετσού;

Κι αυτό το πανό στα αγγλικά ότι η Μακεδονία είναι μία κι είναι εδώ, πού είναι; Ολόκληρη κερκίδα έπιανε στην Τούμπα. Το ’σκισε ο αέρας; Κι όχι μόνο ο Κυριάκος Κυριάκος. Άλλωστε, το παλικάρι διαταγές παίρνει.

Ο Ιβάν με τον Γκιόργκις έκαναν καμία δήλωση για όλο αυτό το γαϊτανάκι με το ξεπούλημα της Μακεδονίας από τον Τσίπρα; Όχι βέβαια. Τώρα, όμως, πάνε να πλασάρουνε στον λαό του ΠΑΟΚ την ΠΑΟΚοφροσύνη – ΠΑΟΚτζιλίκι για να ξεχαστεί το Μακεδονικό και να ακουστούν ωραία τα λόγια του Αλέξη, ότι επί ΣΥΡΙΖΑ ο ΠΑΟΚ παίρνει το πρωτάθλημα. Μαγκιά τους, βέβαια.

Όπου τους συμφέρει να πάνε ο Ιβάν με τον Γκιόργκις. Χθες συζητούσανε στο γραφείο του Μητσοτάκη, σήμερα είναι με τον Τσίπρα, κι αύριο έχει ο Θεός. Μπορεί να πάνε με τη Φώφη. Και ρωτάω τώρα εγώ: Είναι ίδια τα συμφέρονται ενός αγνού Μακεδόνα ΠΑΟΚτσή με τα συμφέροντα του Σαββίδη; Όχι βέβαια. Ούτε του Μαρινάκη είναι τα ίδια με τη Θύρα 7, ούτε του Μελισσανίδη με την 21. Χαίρετε.

Μακεδόνα, πόσα ευρώ έχεις στην τσέπη σου;

Ο Τσίπρας πάει στη Θεσσαλονίκη και το ερώτημα είναι το εξής: Οι ΠΑΟΚτσήδες πού ακριβώς θα βρίσκονται την Παρασκευή; Στο Παλαί για ν’ ακούσουν την ομιλία του ή στους δρόμους για να διαδηλώνουν; Ό,τι πει ο Ιβάν με τον Γκιόργκις, είναι η απάντηση.

Έτσι είναι. Ποια Μακεδονία τώρα, και ποια συμφωνία των Πρεσπών, ρε. Εδώ ο ΠΑΟΚ παίρνει πρωτάθλημα μετά από τόσα χρόνια και με ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση, και θ’ ασχοληθεί ο άλλος με τη μακεδονική γλώσσα του Ζάεφ που θέλει να διδάσκεται στα σχολεία;

Ήδη, μπήκε σε λειτουργία το Σαββιδοτεχνείο, που αναπαράγει πύρινα άρθρα για το κατεστημένο της Αθήνας και μέχρι την Παρασκευή θα πλημμυρίσει. Κι εγώ, καρντάσι, για το Μακεδονικό σου λέω, για την υπόστασή σου, όχι για τις συντάξεις που πετσόκοψε ο Τσίπρας.

Γι’ αυτές, ρώτα τη μάνα σου και τον πατέρα σου ή τον παππού και τη γιαγιά σου. Μέτρα και πόσα ευρώ έχεις στην τσέπη, και μετά αποφάσισε αν πρέπει να φας σανό, ότι ο ΠΑΟΚ παίρνει πρωτάθλημα επί ΣΥΡΙΖΑ, όπως θα σου πει ο πρωθυπουργός.

 

Διαβάστε επίσης