«Μάκη, εκτίθεσαι…»

Ηχηρή απάντηση του εκδότη της «Α», Βίκτωρα Μητρόπουλου –σε ανάρτηση της «zougla.gr»– με αναφορές και αποκαλύψεις για Τζίβα, Χριστοφορίδη, Καμμένο και Παπαγγελόπουλο

«Διάβασα με προσοχή την ανάρτηση στο site «zougla.gr» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, που με αφορμή ένα ρεπορτάζ στην «Άποψη», σχετικά με τον ρόλο της εισαγγελέως Ειρήνης Τζίβα, και του λιμενικού Παναγιώτη Χριστοφορίδη στην υπόθεση «Noor1».

Για το περιεχόμενο του εν λόγω ρεπορτάζ, η συγκεκριμένη ιστοσελίδα  με κατατάσσει στην υπηρεσία του Βαγγέλη Μαρινάκη(!!!).

Επειδή το άρθρο είναι ανυπόγραφο, είμαι υποχρεωμένος η αντίκρουσή μου να απευθύνεται στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, ως ιδιοκτήτη και διαχειριστή του site.

Αγαπητέ Μάκη,

Κατ’ αρχάς, αρνούμαι και να ασχοληθώ απαντώντας στο περιεχόμενο και στον εμετικό τίτλο της ανάρτησής σου. Μου θύμισες τις μεγάλες μέρες της «Αυριανής» του 1985… Άλλωστε, ο κόσμος γνωρίζει πολύ καλά ποιος είμαι εγώ και ποιος είσαι εσύ…

Αν όμως –λέμε, αν– υποθέσουμε ότι εγώ ανήκω στην υπηρεσία του Βαγγέλη Μαρινάκη, εσύ που υπερασπίζεσαι την εισαγγελέα Ειρήνη Τζίβα και τον λιμενικό Παναγιώτη Χριστοφορίδη –υποθετικά πάντα– πρέπει να έχεις σύμβαση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Πάνο Καμμένο… Κι αυτό διότι η στήριξή σου στα εν λόγω πρόσωπα, αποκρύπτοντας στοιχεία για την εμπλοκή τους στην υπόθεση «Noor1», σε εκθέτει.

Το επιχείρημά σου ότι όλοι οι κρατούμενοι μπορούν να προμηθευτούν ένα κινητό ισχύει. Πόσοι όμως κρατούμενοι δέχονται επισκέψεις τα μεσάνυχτα όπου επισκέπτης είναι ένα κρατικό όργανο, όπως ο Παν. Χριστοφορίδης, κατόπιν παράνομης εντολής αρμόδιου εισαγγελέα, όπως η εισαγγελέας Ειρ. Τζίβα;

Οι συντάκτες μου, στα 18 χρόνια ζωής της εφημερίδας μου, με διαβεβαίωσαν ότι αγνοούν παρόμοια περιστατικά.

Τώρα σου εντοπίζω τα σημεία που εκτίθεσαι, και μάλιστα ως έμπειρος στον χώρο και κυρίως στην ερευνητική δημοσιογραφία, έπρεπε να είχες δημοσιοποιήσει πριν από εμένα.

1] Γράφεις ότι όλοι οι κρατούμενοι μπορούν να προμηθευτούν ένα κινητό.

ΔΕΝ γράφεις όμως ότι το κινητά, σύμφωνα με κατάθεση του λιμενικού Χριστοφορίδη, το «προσέφερε» ο ίδιος στον Γιαννουσάκη για να μιλάει μαζί του και με τον Πάνο Καμμένο.

2] ΔΕΝ αναφέρεσαι στο γεγονός ότι η εισαγγελέας Τζίβα προσπάθησε να καλύψει τον λιμενικό Χριστοφορίδη, καταθέτοντας ότι «του έδωσα εντολή να ανακρίνει τον Γιαννουσάκη με κάθε νόμιμο τρόπο».

Όμως ο κανονισμός των φυλακών δεν επιτρέπει επισκέψεις μετά τη δύση του ηλίου, πόσω μάλλον τα μεσάνυκτα…

Και εδώ γεννάται το ερώτημα: Η ερευνητική δημοσιογραφία σου δεν εντόπισε την παράνομη είσοδο του λιμενικού στις φυλακές;

Επίσης, στην ανάρτησή σου δεν αναφέρεσαι καθόλου στο περιεχόμενο της υποκλοπείσας συνομιλίας Γιαννουσάκη – Χριστοφορίδη, και βεβαίως ούτε λόγος για το περιεχόμενο των αντιστοίχων συνομιλιών του Γιαννουσάκη με τον πρόσφατο συνδαιτυμόνα σου στον Λευτέρη Πανταζή, Πάνο Καμμένο.

Ένα άλλο σημείο που επίσης δεν θίγεις είναι η παραμονή της εισαγγελέως Τζίβα στην υπόθεση με εντολή της πρώην προϊσταμένης του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου. Πόσο νόμιμο και πόσο σύνηθες είναι μια εισαγγελέας που προάγεται να παραμένει στη θέση της;

Εγώ τουλάχιστον δεν γνωρίζω άλλη πλην εκείνης –επίσης με εντολή της Ξένης Δημητρίου–, για παραμονή στην έρευνα της πυρκαϊάς στο Μάτι, του επίσης αγαπημένου παιδιού –πλην της Ειρ.Τζίβας– του κατά δήλωση του πρώην υπουργού Διαφθοράς Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλία Ζαγοραίου.

Δεν σου κρύβω επίσης ότι ως «άτεγκτος» δημοσιογράφος, περίμενα να σχολιάσεις την πρόσφατη αποκάλυψη ότι με νόμο του Δημ. Παπαγγελόπουλου το 2015, «επιτρεπόταν να γίνει χρήση παρανόμως κτηθέντων αποδεικτικών στοιχείων», για να διαλευκανθεί υπόθεση διαφθοράς με χρήση παρανόμως συλλεχθέντων στοιχείων του Ερβέ Φαλτσιανί για τη λίστα Λαγκάρντ, και επίσης ότι με νέα απόφαση, επίσης του Δημ. Παπαγγελόπουλου τον Ιούλιο του 2019, με νόμο καταργήθηκε η διάταξη αυτή γιατί ενδεχομένως να έφερνε σε δύσκολη θέση τον πρώην υπουργό, με όσα ακούγονταν για το περιεχόμενο κάποιας κασέτας που έχει στην κατοχή του ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής, και που εμπλέκουν υπουργό και εκδότη.

Τελειώνοντας, πρέπει να σου επισημάνω ότι τίτλοι της ανάρτησης, του τύπου «υπηρετείς» τον Άλφα ή τον Βήτα, σκορπούν χαμόγελα μόνο σ’ αυτούς που επί πέντε περίπου χρόνια αβαντάρησες ασύστολα, σ’ αυτούς από τους οποίους είχες αποκλειστικές ειδήσεις και προφανώς σημαντικά οφέλη. Το καταλαβαίνω, και σε δικαιολογώ απολύτως σε προσωπικό επίπεδο.

Πιθανόν –και σ’ το εύχομαι– να βρεις τηλεοπτική στέγη, και να επαναλάβεις την προ 10ετίας σημαντική τηλεοπτική εκπομπή σου στο ΟΡΕΝ…

Θα πρέπει όμως πάντα να θυμάσαι ότι εκτός από επιχειρηματίας είσαι και δημοσιογράφος. Ή κάνω λάθος;»

Βίκτωρας Μητρόπουλος

ΥΓ. Σ’ ευχαριστώ για τη φωτογραφία. Με δείχνει νεότερο…

Διαβάστε επίσης