Μακρόν: “Είναι παράλογο να παραιτηθώ αν χάσω στις εκλογές”

Ο Γάλλος πρόεδρος, σε συνέντευξη Τύπου, απηύθυνε κάλεσμα σε συσπείρωση κατά των άκρων που κατηγόρησε «για αντισημιτισμό» και «αντικοινοβουλευτισμό»

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε σήμερα σε συσπείρωση όλων όσοι λένε «όχι στα άκρα», πριν ή μετά τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές, τη διεξαγωγή των οποίων ανακοίνωσε μετά τη συντριβή του στις ευρωεκλογές, που κέρδισε η ακροδεξιά, την οποία κατηγόρησε για «αμφισημία» απέναντι στη Ρωσία και ότι θέλει την έξοδο από το ΝΑΤΟ.

«Εύχομαι πως θα συσπειρωθούν, όταν έρθει η στιγμή, πριν ή μετά (τις εκλογές), οι γυναίκες και οι άνδρες καλής θέλησης θα πουν μαζί όχι στα άκρα», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου, αναθέτοντας στην προεδρική πλειοψηφία να ξεκινήσει συζητήσεις με άλλους πολιτικούς σχηματισμούς και γυρίζοντας την πλάτη στην ακροδεξιά, που πρεσβεύει «τον αποκλεισμό», και στην άκρα αριστερά την οποία κατηγορεί «για αντισημιτισμό» και «αντικοινοβουλευτισμό».

 

Η διάλυση της Εθνοσυνέλευσης και η ανακοίνωση διεξαγωγής πρόωρων εκλογών ήταν η μόνη δυνατή απάντηση στην ισχυρή επίδοση της ακροδεξιάς στις ευρωεκλογές του περασμένου Σαββατοκύριακου, είπε ο Γάλλος πρόεδρος.

«Η επιστροφή στον κυρίαρχο λαό είναι, κατά τη γνώμη μου, η μοναδική δημοκρατική απόφαση σε αυτό το πλαίσιο». Ο Εμανουέλ Μακρόν επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί, αν το στρατόπεδό του δεν κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές. «Είναι παράλογο» είπε χαρακτηριστικά σχετικά με τα σενάρια παραίτησης σε περίπτωση ήττας του στις βουλευτικές εκλογές.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα