«Μαλ…, αρχ…, Μηταφίδη…» – Συγκρούσεις οπαδών με ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη

Στη δίνη του κυκλώνα βρέθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, όταν δεκάδες άτομα τον «έκραξαν» άγρια το απόγευμα της Δευτέρας έξω από το συνεδριακό κέντρο της Θεσσαλονίκης

Εκείνη την ώρα διεξάγονταν μέσα συζήτηση – ενημέρωση για τη συμφωνία των Πρεσπών, όσον αφορά το ονοματολογικό των Σκοπίων. Λίγο αργότερα η κατάσταση αγρίεψε, καθώς στο σημείο έσπευσαν οπαδοί του ΠΑΟΚ, οι οποίοι συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις της αστυνομίας. Οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να μπουν στο συνεδριακό χώρο, αλλά βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις κλειστές πόρτες και τις διμοιρίες των ΜΑΤ, οι άνδρες των οποίων δεν επέτρεψαν την είσοδο των πολιτών, που κρατούσαν ελληνικές σημαίες.

Παρόλα αυτά, οι συγκεντρωμένοι δεν πτοήθηκαν, φωνάζοντας πολλές φορές το σύνθημα: «Μαλ…, αρχ…, Μηταφίδη». Στην ημερίδα μιλούσαν επίσης ένας καθηγητής Πανεπιστημίου και άλλοι ειδικοί επί του μακεδονικού ζητήματος.

Λίγο πριν τις 19:30 το απόγευμα, στο σημείο έφτασαν οπαδοί του ΠΑΟΚ με μηχανές και συγκρούστηκαν με τις διμοιρίες των ΜΑΤ, σπάζοντας την κεντρική σιδερόπορτα. Αμέσως μετά ξεκίνησε πετροπόλεμος, ενώ οι δυνάμεις της αστυνομίας αντέδρασαν με χημικά.

Διαβάστε επίσης