Μαλλιά κουβάρια για ένα βίντεο στην ΕΠΟ στη δίκη ΑΕΚ-Μελισσανίδη

Μαλλιά κουβάρια για ένα βίντεο το οποίο τελικά δεν προβλήθηκε ποτέ, έγιναν στην Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ όπου δικάζονται η ΠΑΕ ΑΕΚ και οι Δημήτρης Μελισσανίδης, Γιάννης Παπαδόπουλος, Άγγελος Δανιήλ (πρόεδρος ΕΠΣ Αχαΐας και μέλος Ε.Ε. ΕΠΟ), Κώστας Ντάσιος (αναπληρωτής ταμίας ΕΠΣ Αχαΐας) και Νίκος Αυλωνίτης (πρόεδρος ΕΠΣ Σάλας) για παρεμβάσεις στις εκλογές Ενώσεων.

Ο ερευνητής της Επιτροπής Δεοντολογίας, Ανδρέας Αθανασίου που έχει εισηγηθεί να αφαιρεθούν 10 βαθμοί από την ΑΕΚ και να επιβληθεί ισόβια απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο στα φυσικά πρόσωπα που κατηγορούνται, αιφνιδιαστικά ζήτησε να προβληθεί βίντεο από τις εκλογές της ΕΠΣ Φθιώτιδας.

Η αντίδραση της ΑΕΚ και των κατηγορούμενων ήταν άμεση.

Ο Χάρης Γρηγορίου (δικηγόρος των Δανιήλ, Ντάσιου, Αυλωνίτη) κατήγγειλε: «Υπέπεσε σε κάποια αντίφαση ο μάρτυρας και πρέπει να δούμε κάποιο βίντεο; Αντιτίθεμαι σε αυτό! Η στάση του ερευνητή πρέπει να είναι τέτοια ώστε να αναδειχθεί η αλήθεια, όχι να έχει τον ρόλο του κατήγορου, πρέπει να τα αναδεικνύει όλα τα στοιχεία».

Ο Κίμωνας Ευαγγελάτος (δικηγόρος Γιάννη Παπαδόπουλου) ξέσπασε: «Δεν γνωρίζω κάτι για το βίντεο. Πρέπει να λάβω γνώση και να το δω. Ο κ. Παπαδόπουλος δεν είχε δώσει τη συγκατάθεσή του να μαγνητοσκοπηθεί. Μπορεί να έχει συρραφές. Ποιος το προσκόμισε;».

Η δικηγόρος του Δημήτρη Μελισσανίδη, Έλλη Ρίζου, εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση:

«Δεν έχουμε παράπονο από τη διαδικασία και έχουμε εμπιστοσύνη στην Επιτροπή. Αλλά υπάρχει μια στάση του ερευνητή που μας εμπνέει υπόνοιες αμεροληψίας. Προσπαθεί με νύχια και με δόντια να αρπάξει στοιχεία από μια καταρρέουσα κατηγορία και να τα χρησιμοποιήσει σε βάρος των μαρτύρων. Είναι μια στάση που εκθέτει τη διαδικασία και την δυναμιτίζει.

Θεώρησε δεδομένο ένα ανυπόγραφο δημοσίευμα και προσπάθησε να εγκλωβίσει μάρτυρα. Τώρα θέλησε να παιχτεί ένα βίντεο για να δημιουργήσει πρόβλημα και να δυναμιτίσει τη διαδικασία. Δεν ξέρουμε ποιος το κατέθεσε και τη γνησιότητά του. Θέλει να παιχτεί για λόγους που μόνο εκείνος ξέρει.

Μας βάζει σε σκέψεις για την μεροληψία του. Όλη η κατηγορία ήταν μια χαλκευμένη κατηγορία που ας μην κρυβόμαστε, έχει καταρρεύσει. Στα συντρίμμια αυτής της κατηγορίας, μας φέρνει ένα βίντεο και θέλει να το εμφανίσει εξυπηρετώντας κάποιες σκοπιμότητες. Εμείς αντιδρούμε και ενιστάμεθα. Δυναμιτίζει τη διαδικασία. Και μας βάζει σε σκέψεις για τα κίνητρα και τους σκοπούς του.

Ένα δικαστήριο πρέπει πρώτα να κερδίσει την εμπιστοσύνη των διαδίκων για την αμεροληψία του. Η παρούσα στάση του κυρίου ερευνητή δεν μας δημιουργεί καμία ασφάλεια. Θα ασκήσουμε τα νόμιμα δικαιώματά μας για αυτή τη στάση, γιατί εξαιρεθήκαμε από την διαδικασία και δεν κληθήκαμε για να λάβουμε γνώση για αυτό το βίντεο. Δεν είχαμε τη δυνατότητα να αμυνθούμε.

Η τελική έκθεση του κυρίου ερευνητή είναι ένα μνημείο μεροληψίας. Και τώρα θέλει να προσθέσει ακόμα ένα στοιχείο μεροληπτικό και αμφιβόλου γνησιότητας. Χωρίς να έχει υπάρξει η παραμικρή αντίφαση του μάρτυρα. Θέλει να τον στριμώξει, όπως κάνει με κάθε μάρτυρα.

Δεν δεχόμαστε την προβολή του βίντεο. Πιστεύουμε και η Επιτροπή δεν θα συμφωνήσει με αυτή την απαίτηση που μόνο ως ύποπτη μπορεί να χαρακτηριστεί».

Ο δικηγόρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Αλέξης Αλεξίου, σχολίασε ότι «η στόχευση στον συγκεκριμένο μάρτυρα με αυτή τη διαδικασία, έχει σκοπό να προσβάλει την αξιοπιστία του», ενώ ο Κίμωνας Ευαγγελάτος πρόσθεσε: «Είμαι βέβαιος ότι μπορεί να είναι προϊόν συρραφής, άρα είναι παράνομο. Είναι αγνώστου προελεύσεως».

Μετά απ’ αυτά, η Επιτροπή Δεοντολογίας απέρριψε το αίτημα του εισηγητή.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα