Μαλλιά-κουβάρια και για την αξιοποίηση της μαρίνας στην Καλαμαριά

Ο απόλυτος διχασμός επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλόνικης για τη μαρίνα της Καλαμαριάς, όπου παραδοσιακά το ΠΑΣΟΚ και η ανανεωτική Αριστερά διατηρούσαν ισχυρά ερείσματα

Ο απόλυτος διχασμός επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλόνικης για τη μαρίνα της Καλαμαριάς. Η περιοχή θεωρείται φιλέτο και η αξιοποίησή της αποτελεί ένα παλιό τοπικό θέμα πρώτης γραμμής για τον δήμο Καλαμαριάς, όπου παραδοσιακά το ΠΑΣΟΚ και η ανανεωτική Αριστερά διατηρούσαν ισχυρά ερείσματα.

Επί ΣΥΡΙΖΑ, βέβαια, οι επενδύσεις και η οικιστική αξιοποίηση περιοχών είχαν εξελιχθεί σε θέμα που προκαλεί αναστάτωση και δημιουργεί τριβές στις εσωκομματικές ισορροπίες. Το είδαμε στην υπόθεση του Ελληνικού. Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και στην Καλαμαριά.

Το σχέδιο που πρότεινε το ΤΑΙΠΕΔ περιλαμβάνει τη δημιουργία μαρίνας, καθώς και την οικιστική αξιοποίηση, με τη δημιουργία υγειονομικών χώρων και χώρων πρασίνου, καθώς και την κατασκευή ξενοδοχείου. Έλα, όμως, που στον ΣΥΡΙΖΑ αυτά δεν ακούγονται ευχάριστα.

Η ομάδα των «53+» στη Θεσσαλονίκη αντιτίθεται ακόμα και σε αυτήν την πρόταση του ΤΑΙΠΕΔ και επιμένει ότι ο δήμος πρέπει να έχει τον απόλυτο έλεγχο για ό,τι συμβεί εκεί. Το ίδιο πιστεύουν και αρκετοί τοπικοί του κόμματος, όπως ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, Δημήτρης Αρκούδης, ο οποίος γι’ αυτόν τον λόγο παραιτήθηκε από τη θέση του.

Την ίδια στιγμή, οι προεδρικοί βουλευτές της Θεσσαλονίκης (κυρίως οι Νοτοπούλου και Γιαννούλης, αλλά και ο Αμανατίδης) είναι κατά του σχεδίου που προτείνει η κυβέρνηση κι έχουν ταχθεί σε μία πιο light εκδοχή για την αξιοποίηση της περιοχής, ενώ δεν… ευλογούν τις αντιδράσεις των ακραίων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα