Μαλλιά κουβάρια στον ΣΥΡΙΖΑ με την τροπολογία Σπίρτζη να δοθεί 13ος μισθός στους αστυνομικούς

Μαλλιά κουβάρια έγιναν στον ΣΥΡΙΖΑ από την ενέργεια του Χρήστου Σπίρτζη να καταθέσει βουλευτική τροπολογία για έκτακτη οικονομική ενίσχυση στο προσωπικό της ΕΛΑΣ, λίγες ώρες μετά τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ περι «αστυνομικής αυθαιρεσίας».

Υπήρξαν σφοδρές αντιδράσεις από πολλά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης μεταξύ των οποίων οι Νίκος Φίλης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Μπίστης, Πάνος Λάμπρου και Παναγιώτης Ρήγας που απαίτησαν την απόσυρση του κειμένου. Ο  Π. Ρήγας μέσω facebook επισήμανε χαρακτηριστικά: «Όταν η κοινωνία στενάζει οικονομικά και δεν ξέρει πως θα επιζήσει την επόμενη μέρα. Όταν χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν δει τους μισθούς τους να περικόπτονται, όταν εργαζόμενοι έχουν μηδενικό εισόδημα εξαιτίας της πανδημίας, όταν πολλοί εργαζόμενοι σε τομείς του δημοσίου έχουν πιεσθεί προσφέροντας κοινωνικό έργο, όταν το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων ένα χρόνο σήμερα προσφέρει εθνικό και κοινωνικό έργο σε αντίξοες συνθήκες. Δεν είναι δίκαιο και πολιτικά ορθό να επιλέγεται από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ η κατάθεση τροπολογίας για επίδομα στους αστυνομικούς”.

Μετά την εξέλιξη αυτή ο Χρήστος Σπίρτζης τομεάρχης για θέματα Δημόσιας Τάξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης που είχε ζητήσει από την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη « Έκτακτη οικονομική ενίσχυση ίση με την καταβολή μηνιαίου βασικού μισθού στο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. και των Καταστημάτων Κράτησης», αποσύρει άρον άρον την τροπολογία.

Στην αιτιολογική του έκθεση ο Χρήστος Σπίρτζης ανέφερε πως η πολιτεία οφείλει να αναγνωρίσει « το εξαιρετικά δύσκολο έργο και την εξαιρετική κοινωνική προσφορά των αστυνομικών υπαλλήλων, των υπαλλήλων των καταστημάτων κράτησης, των εξωτερικών υπαλλήλων φρούρησης και των σωφρονιστικών υπαλλήλων, στην κρίσιμη μάχη κατά της πανδημίας του κορωνοϊού».

Προκειμένου να αποφευχθεί το φιάσκο με την απόσυρση της τροπολογίας θα επιλεγεί η ιδιόμορφη λύση της διόρθωσης με την συμπερίληψη ιατρών και νοσηλευτών στους δικαιούχους έκτακτου επιδόματος.

«Έπειτα από δίκαιες διαμαρτυρίες μελών συνδικαλιστικών οργανώσεων και κοινωνικών φορέων (ιατρών, νοσηλευτών, εργαζόμενων στην καθαριότητα και στους ΟΤΑ, λιμενικών, πυροσβεστών, κλπ) ότι δεν έχουν κατατεθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αντίστοιχες τροπολογίες για έκτακτο βοήθημα ενός μισθού και παρότι η κυβέρνηση στην συνεδρίαση της Επιτροπής δεν έκανε αποδεκτές τις τροπολογίες μας, εισηγήθηκα στο προεδρείο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία την απόσυρση της τροπολογίας και την επανυποβολή της, συμπληρωμένη με τους εργαζόμενους που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης, στο επόμενο Σχέδιο Νόμου» αναφέρει ο τομεάρχης Προστασίας Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα