Μάνατζερ Τουρέ: «Απογοητεύσαμε Σαββίδη και Λουτσέσκου»!

Η επιστροφή του Γιάγια Τουρέ στον Ολυμπιακό, δεν κυριάρχησε μόνο στον ελληνικό Τύπο, αλλά υπήρχε εκτενής αναφορά και διεθνώς. Μάλιστα στην ρωσική αθλητική ιστοσελίδα «sport24.ru», φιλοξενούνται δηλώσεις του μάνατζερ του παίκτη Ντιμίτρι Σέλουκ, ο οποίος κάνει αναφορά ακόμη και στον Ιβάν Σαββίδη.

«Ο Γιάγια επέλεξε τον Ολυμπιακό για πολλούς λόγους. Κατ’ αρχήν, ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που του έδωσε την ευκαιρία να γίνει γνωστός στην Ευρώπη, αλλά και να παίξει στο Champions League, το οποίο αργότερα κατέκτησε. Ο Γιάγια θυμάται την ζεστασιά, την ευγένεια και την επιτυχία που είχε με τον Ολυμπιακό, όταν αγωνιζόταν εκεί. Τότε, είχε κάνει το νταμπλ και ήταν από τους αγαπημένους παίκτες της εξέδρας, οπότε, μπορούμε να πούμε ότι επιστρέφει σε ένα από τα «σπίτια» του. Θα έλεγα επίσης πως η Μπαρτσελόνα είναι η μητέρα του, η Σίτι ο πατέρας του και ο Ολυμπιακός με τη Μονακό είναι οι παππούδες του» ανέφερε μεταξύ άλλων ο ατζέντης του Ιβοριανού και πρόσθεσε: «Είχε προτάσεις από διάφορες ομάδες. Υπήρξε και μία που του πρόσφερε τριετές συμβόλαιο ύψους 50 εκατομμυρίων.

Αλλά, τον Γιάγια τον ενδιαφέρουν περισσότερο οι σχέσεις, παρά τα χρήματα. Για να είμαστε ειλικρινείς θα ήθελε να αγωνιζόταν σε μία ομάδα που θα συμμετείχε στο Champions League. Δυστυχώς, ο Ολυμπιακός είναι στο Europa League φέτος, κάτι που είναι ασυνήθιστο για τη συγκεκριμένη ομάδα. Τώρα στόχος του Γιάγια είναι να ξανακάνει τον Ολυμπιακό πρωταθλητή και να τον στείλει στο Champions League. Ο Γιάγια θα είναι ο ηγέτης της ομάδας, έχει το πνεύμα του νικητή και είμαι σίγουρος πως η πλειοψηφία των παικτών του Ολυμπιακού θα μάθουν πολλά από τον επαγγελματισμό του. Χτες, πήγαμε μαζί στο Καραϊσκάκη και όλος ο κόσμος τραγουδούσε το όνομά του. Ήταν συγκλονιστικό. Οι οπαδοί εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους στον παίκτη και εκείνος με τη σειρά του θα τους δικαιώσει. Η εμπειρία του θα είναι πολύτιμη για την ομάδα και θα απολαύσει τα παιχνίδια στην Ελλάδα. Η άφιξή του στη συγκεκριμένη χώρα, θα αναβαθμίσει και το ποδόσφαιρό της. Ενδεχομένως, εκείνοι που απογοητεύτηκαν περισσότερο με τη μεταγραφή του Γιάγια να ήταν ο Ιβάν Σαββίδης και ο Ραζβάν Λουτσέσκου, καθώς θα είναι πιο δύσκολο για τον ΠΑΟΚ να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό».

Διαβάστε επίσης