ΜΑΝΙΑΤΗΣ: “Να σταματήσουν οι χορηγίες στον Τσίπρα”

«Δεν νοούνται συμπεριφορές και πρωτοβουλίες που λειτουργούν ως “χρυσές χορηγίες” στον Αλέξη Τσίπρα» υποστηρίζει σε συνέντευξη που παραχώρησε, ο Γιάννης Μανιάτης. Ο πρώην υπουργός και βουλευτής Αργολίδας της ΔΗΣΥ συμπλήρωσε ακόμη: «Η στάση αυτή, αντικειμενικά, λειτουργεί υπονομευτικά για την πολιτική αυτονομία του Κινήματός μας και φυσικά την κορυφαία επιδίωξή μας, τη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ».

Όπως υποστήριξε, το Κίνημα Αλλαγής επιδιώκει στις επόμενες εκλογές να καταστεί κυρίαρχη δύναμη του προοδευτικού χώρου και όχι να γίνει «εθελοντής αιμοδότης» στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλ. Τσίπρα.

Ο κ. Μανιάτης υπογράμμισε ότι «ο κ. Τσίπρας δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά του Παπαγιαννάκη, την ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία και την πρόοδο» και χαρακτήρισε τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ «κατά φύσιν», καθώς, όπως λέει, «είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος της δημαγωγίας, του λαϊκισμού, των ψεμάτων».

Τέλος σε ερώτηση για το αίτημα της Φώφης Γεννηματά για εκλογές τώρα, απαντά ότι τόσο το αίτημα, όσο και ο χρόνος που αυτό διατυπώθηκε «δεν είναι μόνο πολιτικώς ορθό, αλλά κυρίως εθνικά χρήσιμο» και προσθέτει: «Η χώρα χρειάζεται νέα, προοδευτική κυβέρνηση, πολύ πριν τον Αύγουστο του 2018 για να διαπραγματευτεί τις συνθήκες εξόδου στις αμείλικτες αγορές με νέο, βιώσιμο παραγωγικό μοντέλο».

Διαβάστε επίσης