Μαντατοφόρος αλλαγών στη Δικαιοσύνη ο Γεραπετρίτης

Ο εκ των επιτελαρχών του Μαξίμου έκανε λόγο για έλλειψη αξιολόγησης των δικαστών

Για εκ βάθρων αλλαγές στο πλαίσιο λειτουργίας την ελληνικής δικαιοσύνης προϊδέασε μεσοβδόμαδα ο εκ των επιτελαρχών του Μαξίμου, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Μιλώντας στο 7o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο υπουργός Επικρατείας επικεντρώθηκε στην έλλειψη αξιολόγησης των δικαστών που όπως είπε «δεν είναι δυνατόν να μην γίνεται» συμπληρώνοντας ότι «υπάρχει μεγάλη προσκόλληση στην επετηρίδα». Το κατά πόσο, τώρα, θα είναι ριζικές-καταλυτικές αυτές οι νομοθετικές παρεμβάσεις για τις οποίες όπως υπογράμμισε ο Γ. Γεραπετρίτης η κυβέρνηση δεν θα υπολογίσει το πολιτικό κόστος, μένει να φανεί στο πεδίο. Ένα… πεδίο που για την ώρα έχει περί τις 120.000 υποθέσεις να εκκρεμούν στα ελληνικά δικαστήρια (σ.σ. το ανέφερε στο ίδιο φόρουμ ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννης Σαρμάς), τους δικηγόρους να απέχουν μέχρι τις 15 Απριλίου και τους συμβολαιογράφους να έχουν κατεβάσει τα μολύβια για έναν μήνα.

Ερώτηση πρώτη: αν η κυβέρνηση πριν καν καταθέσει το επίδικο νομοσχέδιο έχει δυσαρεστημένους πολλούς από όσους διακονούν τη Θέμιδα, τι θα γίνει όταν το καταθέσει;

Ερώτηση δεύτερη: Γιατί, άραγε, μαντατοφόρος των αλλαγών στη Δικαιοσύνη έγινε ο Γιώργος Γεραπετρίτης κι όχι ο αρμόδιος υπουργός Κώστας  Τσιάρας;

Για να έχετε, πάντως, όλο το ρεπορτάζ, ο Καρδιτσιώτης υπουργός βρέθηκε κι αυτός στους Δελφούς αλλά μίλησε σε άλλο πάνελ που είχε ως θέμα τη διεθνή αρχιτεκτονική των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την ατιμωρησία, έχοντας ως συνομιλητές τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά και τον επικεφαλής του «Fighting Impunity» Αντόνιο Παντζέρι.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα