Μάντσεστερ Σίτι: Αντιμέτωπη με 115 κατηγορίες για οικονομικές παραβάσεις,

Η Μάντσεστερ Σίτι κατηγορείται από την Premier League για 115 παραβάσεις του Financial Fair Play, των ρυθμιστικών κανονισμών του οικονομικού πλαισίου της λίγκας, από τη σεζόν 2009-10 και για τις επόμενες 14 σεζόν, αν και οι περισσότερες κατηγορίες αφορούν μέχρι την περίοδο 2015-16, δηλαδή τα πρώτα έξι χρόνια μετά την αγορά της ομάδας από τον Σεΐχη Μανσούρ.

Για παρόμοιες παραβάσεις η Μάντσεστερ Σίτι είχε τιμωρηθεί με διετή αποκλεισμό και βαρύ πρόστιμο από την UEFA, αλλά στη συνέχεια δικαιώθηκε στο CAS.

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη από το 2018 και επί του παρόντος, αναφέρει η ίδια πηγή οι αρχές συγκεντρώνουν καταθέσεις και στοιχεία. Η Premier League, πάντως, καταγγέλει πως η Σίτι βάζει εμπόδια και δεν παρουσιάζεται συνεργάσιμη, ισχυρισμούς που αντικρούει η πρωταθλήτρια Αγγλίας και Ευρώπης.

Σύμφωνα με την «Daily Mail» τα δύο μέρη συμφώνησαν για τη… νομική αναμέτρησή τους στα τέλη του φθινοπώρου του 2024 με την ετυμηγορία να αναμένεται το καλοκαίρι του 2025, ενώ είναι πιθανό να υπάρξουν και προσφυγές. Τώρα, οι πιθανές τιμωρίες για τα ενδεχόμενα παραπτώματα της Μάντσεστερ Σίτι ποικίλλουν και μια από αυτές είναι η αφαίρεση βαθμών και τιτλών αναδρομικά, ακόμη και ο υποβιβασμός της.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα