Μάρα Στυλιανουδάκη: «Σπάζοντας τον Κώδικα του Στρες»

Κι όμως, υπάρχει τρόπος να απαλλαγούμε από το στρες – Από τις εκδόσεις Creamy W Books

Ο Francesco Vitali και οι εκδόσεις Creamy W Books παρουσιάζουν το βιβλίο της Μάρας Στυλιανουδάκη με τίτλο «Σπάζοντας τον Κώδικα του Στρες».

«Θα αναρωτηθεί εύλογα κάποιος γιατί στις χώρες του δυτικού πολιτισμού, όπου οι πόλεμοι έχουν γίνει ένα πικρό αλλά μακρινό παρελθόν –έτσι τουλάχιστον θέλω να ελπίζω–, το ψυχικό σθένος των ανθρώπων τραυματίζεται τόσο πολύ, με αποτέλεσμα πολλά ψυχολογικά προβλήματα. Σε μια περίοδο κατανάλωσης και ευμάρειας, τα φαρμακευτικά σκευάσματα που συνταγογραφούνται επίσημα έχουν πολλαπλασιαστεί, ενώ τα ναρκωτικά έχουν πάρει την ανιούσα με όλες τις γνωστές αρνητικές συνέπειες. Τελικά, “στο μυαλό είναι ο στόχος”, όπως έγραψε η επίσης καταβεβλημένη ψυχολογικά και σημαντική ποιήτρια Κατερίνα Γώγου; Είναι προφανής η απάντηση. Το θέμα είναι ο τρόπος που θα δουλέψει κάποιος με το μυαλό του για να μην πέσει στην παγίδα των δικών του σκέψεων, που καιροφυλακτούν για να μας κατασπαράξουν την ψυχή και το σώμα», αναφέρει ο εκδότης Francesco Vitali στο editorial του, δίνοντας τη δική του εξήγηση για την πρόκληση να εκδώσει το συγκεκριμένο βιβλίο της Μάρας Στυλιανουδάκη.

Ενώ η ίδια η συγγραφέας αναφέρει σχετικά: «Και είπα να μπω πάλι στον κόσμο τού «γιατί», έτσι μπας και πάρω τις απαντήσεις που χρειάζομαι, σε όλα αυτά τα αναπάντητα ερωτήματα που μπορεί και να φοβάμαι να απαντήσω. Στον κόσμο αυτόν που γέμιζε την καρδιά μου ενθουσιασμό, ελπίδα, χαρά, όνειρα και μια περιέργεια δημιουργική. Στον κόσμο που το κάθε γιατί με οδηγούσε σε μια νέα ανακάλυψη και η κάθε ανακάλυψη σε ένα καινούργιο γιατί».

Η Μάρα Στυλιανουδάκη, με πολλές ειδικές σπουδές και πολυετή εμπειρία, αναδεικνύει στις σελίδες του βιβλίου της το πώς μπορούμε από τον κόσμο τού «γιατί» να περάσουμε εύκολα σε έναν κόσμο χωρίς στρες. Με απτά παραδείγματα, ασκήσεις, σχεδιαγράμματα, μας παίρνει από το χέρι και μας ταξιδεύει σε ονειρικές διαδρομές, προσβάσιμες, εύκολες, κατανοητές και πάνω απ’ όλα εφαρμόσιμες.

Υπάρχει τρόπος να απαλλαγούμε από το στρες;

Υπάρχει περίπτωση να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης, τιθασεύοντας το ίδιο το μυαλό μας;

Το βιβλίο «Σπάζοντας τον Κώδικα του Στρες» είναι βασισμένο πάνω σε τεχνικές Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού (NLP) και Coaching. Πρόθεση της συγγραφέως είναι να μοιραστεί με το αναγνωστικό κοινό της έναν διαφορετικό τρόπο προσέγγισης και σκέψης σε αυτό που ονομάζουμε «στρες» και «άγχος».

Τα «γιατί» της ζωής μας –«γιατί δεν πετυχαίνω στη δουλειά μου;», «γιατί δεν έχω καλούς φίλους», «γιατί δεν απολαμβάνω τη χαρά της ζωής», κ.λπ.– μας πληγώνουν – γεννήματα του μυαλού μας που μόνο κακό μάς κάνουν. Κι όμως, μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτήν τη βάσανο. Με απλούς τρόπους και κυρίως με απλά λόγια, η συγγραφέας μάς καθοδηγεί εύκολα σε δρόμους προσεγγίσιμους πλέον, δρόμους δικούς μας, χωρίς άγχος, χωρίς φοβίες, χωρίς κρίσεις πανικού, υψώνοντας τείχος σε κάθε αρνητική σκέψη μας.

Η Μάρα Στυλιανουδάκη, με αυτό το εμπεριστατωμένο βιβλίο της, μας αποδεικνύει ότι κατάφερε το δύσκολο και ακατόρθωτο για κάποιους: Να σπάσει τον Κώδικα του Στρες… Στο χέρι μας είναι να την ακολουθήσουμε, αλλάζοντας κυριολεκτικά τη ζωή μας σε κάθε επίπεδο, κατακτώντας επιτέλους δικαιωματικά την ευτυχία που τόσο αδυσώπητα μας στέρησαν το άγχος, τα «πρέπει», τα «δεν μπορώ», τα ατέλειωτα πυρακτωμένα «γιατί» του μυαλού μας.

Το βιβλίο της Μάρας Στυλιανουδάκη με τίτλο «Σπάζοντας τον Κώδικα του Στρες» κυκλοφορεί στα Public και σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία. Αποκλειστική διάθεση: ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ Α.Ε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα